به گزارش ایسنا، محمد آخوندی در جلسه امروز شورای شهر تهران که تمام وقت به بررسی متمم بودجه ۱۴۰۳ اختصاص یافته است با بیان اینکه ۳۰۰ میلیارد تومان بیش از سقف مصوب، متمم مطرح شده است که باید برای آن تصمیم گیری شود، گفت: ما پیشنهادات کمیسیونها را مورد بررسی قرار دادیم و اصلاحات در متمم اعمال کردیم.
وی با بیان اینکه ای کاش فیلم جلسات قبل بررسی متمم را به رسانهها بدهیم که ببینند همه نظرات تخصصی داشتند اما امروز روال تغییر کرده است، گفت: امروز هم باید کد به کد بررسی شود و شهرداری هم پاسخ دهد تا کار پیش برود و دقت داشته باشید که ما برای هر ماموریتی، بودجه در نظر بگیریم.
آخوندی با بیان اینکه ردیفهای متمم بودجه برای حملونقل و عمران افزایش چشمگیر داشته گفت: نمیتوانیم اصل فیلمسازی را زیرسوال ببریم چرا که هم بودجه دارد و هم جزو وظایف سازمان فرهنگی است و ریز سریالها و اقدامات فرهنگی موجود است.
در ادامه نرگس معدنیپور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا نیز با بیان اینکه ما بلافاصله لایحه را به کمیتههای تخصصی ارجاع دادیم و موارد مورد بررسی قرار گرفت، گفت: کمیسیون برنامه و بودجه نیز پیشنهادات ما را اعمال کرد و در حوزه تملک دارایی سرمایهای برای بهسازی مراکز فرهنگی و سرای محلات و کمک به تجهیز مساجد و مدارس، بودجه در متمم کاهش پیدا کرده بود که ما موافقت نکردیم و کمیسیون نیز همان رقم را در متمم قرار داد و حتی بودجه برای برج میلاد و مرکز آیینی صبا هم افزایشی بود.
وی با تاکید بر اینکه برخی ردیفها در متمم افزایش یافته بود که معقول نبود و با همکاری کمیسیون برنامه و بودجه کاهش یافت، اظهار کرد: همچنین اعتبارات طرحهایی که پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصد داشتند، افزایش یافت.
ناصر امانی نیز ضمن انتقاد از بیعدالتی از نحوه کمک شهرداری به مساجد گفت: مساجد را درجه بندی کردند و جالب است وقتی یک عضو زنگ میزند به شهرداری دو ساعته ۲۰۰ میلیون تومان به حساب مسجد واریز میکنند؛ اما من هشت ماه است که برای کمک ۲۰ میلیونی به یکمسجد نامهنگاری میکنم؛ اما حتی جواب هم نمیدهند.
مهدی چمران نیز در واکنش به این سخنان با بیان اینکه من با انتقادات شما در مورد سازمان فرهنگی ومرکز مطالعات مخالفتی ندارم، گفت: اما در مورد طرح آرمان باید از کارشان حمایت کنیم و در مورد افزایش یا کاهش بودجه آن نیز نظری ندارم؛ اما عملکردشان درست است و خودمان هم نخواستیم تبلغ زیادی بر آن شود.
مهدی اقراریان دیگر عضو شورای شهر نیز در مورد ردیفهای پیشنهادات متممهای بودجه ۱۴۰۳ با بیان اینکه یکی از ردیفها متعلق به افزایش بودجه برای شرکت پیامرسا است، در حالی که اقدامات این شرکت و رئیس آن برای ما جای ابهام دارد و معتقدم اضافه کردن هر عددی به شرکت پیامرسا که فعالیت آن دارای ابهامات است نباید صورت گیرد، اظهار کرد: با اضافه شدن بودجه برای خانه روزنامهنگاران و کندو و.... که همگی متعلق به شرکت پیامرسا است، مخالف هستیم.
وی با بیان اینکه برخی کد پروژهها با نام بهشت زهرا در سطح مناطق تقسیم شده است، تصریح کرد: برخی اقدامات فرهنگی با عناوین مختلف در سرفصلهای مختلف دیده شده است؛ بهگونهای که موصوعاتی همچون ساخت فیلم و....و یا پول برای مرکز مطالعاتی که خروجی ندارد، پول دور ریختن است.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه ۱۵۰ میلیارد تومان برای طرح آرمان پیشنهاد افزایش بودجه داشتند که اصلا مکانیزم کارکرد شهرداری برای ما ابهام دارد، اظهار کرد: ۵۰ میلیارد تومان سازمان فرهنگی درخواست تولید فیلم داشته در حالی که سوال است که با این ۵۰ میلیارد تومان چند اتوبوس میتوان خرید؟
اقراریان در مورد کمک اعضای شورا به مساجد نیز با بیان اینکه من وقتی به مساجد میروم از من درخواست کمک میکنند و وقتی میگویم توان ندارم، میگویند پس چرا فلان عضو شورا آمد زود به ما کمک کردند؟ گفت: برخی از اعضا برای شهرداری تهران ممتاز و درجه یک هستند؛ اما برخی اعضا مثل من برای شهرداری درجه سوم است.
وی با بیان اینکه چرا شهرداری فیلم بیبدن را ساخته؟ ادامه داد: شهرداری تهران باید فیلم در راستای اهداف و برنامههایش بسازد نه اینکه فیلم خاص با عقاید خاص بسازد و برای آن مأموریتی که باید کار کند، پول خرج نکرده پس نباید پول مجدد بدهیم.
این عضو شورای شهر با بیان اینکه الان زمان گزارش گرفتن از شهرداری تهران است چرا که در طول سال به سوالات ما جواب نمیدهند، گفت: اگر قرار باشد شهرداری هر پیشنهادی میآورد ما هم آن را تصویب کنیم خب چه کاری است؟ همان اعضای خاص خودشان بودجه را بررسی کنند و تصویب کنند.
به گزارش ایسنا، در پی سخنان اقراریان، مهدی چمران خطاب به همه گفت: خواهش میکنم با کنایه و طعنه حرف نزنید.
علیاصغر قائمی نیز با بیان اینکه در بررسی بودجه معاونت فرهنگی شهرداری تهران دیدیم که معاونت فرهنگی در بودجه ۱۲۹ ردیف داشته که ۱۹ ردیف بودجه کاهشی داشته و ۲۰ ردیف بودجهاش صفر بود و بودجه ۲۴ ردیف افزایشی بود و اساسا دو ردیف بودجه اولیه شان صفر بوده است، گفت: حالا شهرداری درخواست داشته که ۱۲۰۰ میلیارد تومان افزایش بودجه در متمم داشته باشد که پیشنهاد من این است که آن دو ردیفی که بودجه اولیه صفر بوده از ردیف افرایشیها حذف شود.
حبیب کاشانی نیز با تاکید بر اینکه رابطه بین شورا و شهرداری دو سویه نیست و برای پیدا کردن یک مسئول در شهرداری حتی باید ماهها پیگیری کنیم، بیان کرد: ما علاقه نداریم که مشکلات را پشت تریبون بگوییم اما اصلا به حرفهای ما توجه نمیکنند ولی زمان بررسی بودجه که میشود، مدام میگویند هوای ما را داشته باشید.
به گزارش ایسنا، مهدی چمران نیز با تأکید بر اینکه کمک به حوزه علیمه را به رئیس حوزه بدهید که آنها بین مراکز تقسیمبندی کنند.
محمد امین توکلی زاده معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز در پاسخ به سوالات اعضای شورای شهر تهران با بیان اینکه در مجموعه معاونت اجتماعی، ۱۰ قرارگاه تاسیس کردیم و در این قرارگاهها سه ضلع شهرداری تهران و شورای هماهنگی فرهنگی، دستگاهها و سازمانهای مردم نهاد و ضلع سوم مردم هستند.
وی با بیان اینکه در مورد طرح آرمان باید بگویم که جمعی از طلبههای خوش فکر وارد تعلیم و تربیت شدند و حالا در حال الگوسازی برای حوزه تعلیم وتربیت هستند، گفت: ایده طرح آرمان پدید آوردن زیست بوم تعلیم و تربیت در تهران است و با دستگاههای مختلف در این راستا تفاهم نامه امضاء کردیم که تنها طرح آرمان را به ارائه کمک مالی تقلیل ندهند چراکه تاکید بر ایجاد کار «گروهی وجمعی» است و موجب افزایش همبستگی اجتماعی میشود و مجددا با این طرح، مساجد محل رجوع مردم شدند.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه هر مسجد پشتیبان دو مدرسه است و هدف گذاری میکنیم که در هر محله یک مسجد به طرح بپیوندد، گفت: باتوجه به استقبال مردمی در حال حاضر ۷۰۰ مسجد و۸۰۰ مدرسه در این طرح شرکت کردند و فقط در اعتکاف در طرح آرمان۶۰ هزار نوجوان شرکت کردند.
وی در مورد فعالیت فرهنگی بهشت زهرا با بیان اینکه از تمام اعضای شورا دعوت می کنیم که هر زمانی اراده کردند از هر بخشی از طرح آرمان بازدید کنند، گفت: مراسم هایی که در بهشت زهرا (س) برگزار می شود، بعضاً ۵۰۰ هزار نفر شرکت کننده دارد و عمده این برنامهها را مردم برگزار میکنند و دهها موکب و ایستگاه صلواتی در آن محل برپا می شوند و اینکه برنامه ریزی کنیم جمع بیشتری از شهروندان از برنامه های بهشت زهرا (س) و حرم حضرت عبدالعظیم حسنی استفاده کنند، ارزشمند است و به نوعی بخشی از گردشگری مذهبی به شمار میرود.
توکلی زاده با بیان اینکه سازمان فرهنگی و هنری از دیرباز متولی ساخت فیلم و سریال بوده است، گفت: امسال هم فهرست آثار تولیدی در اختیار ما قرار گرفته و در میانه راه تولید است. امروز زمان به ثمر رسیدن تولیدات است و بر اساس بودجه ابلاغی ساخته شده اند و به همت مدیریت شهری در این دوره شاهد با شکوه ترین جشن ها در سطح شهر بودیم و بسیاری از بزرگان بارها به ما گفته اند که برنامه های این دوره بی سابقه بودهاند و جشنهای میلیونی در تهران توانست همبستگی ایجاد کند. البته با نقدها و حملات تندی هم مواجه شد و برخی فعالیت های جبهه انقلاب در این حوزه را بر نمیتابیدند.
توکلی زاده با بیان اینکه شهرداری منطقه ۳، پارک ملت و شرکت عباس آباد به صورت ویژه بر موضوع نوروز متمرکز شدهاند، تصریح کرد: برنامههای دهه فجر، جشن های ماه شعبان و رجب، نوروز و ماه مبارک رمضان پیش بینی شده و باید به تدریج اجرایی شود و در میانه راه مناسبت هایی اضافه شد که باید بودجه برای آن در نظر می گرفتیم و تقاضای ما از شورا این است که به ما کمک کنند در ادامه راه نیز برنامهها را به ثمر برسانیم.
ناصر امانی بعد از استماع گزارش معاون شهردار با بیان اینکه به یکی از مدارس دولتی محروم رفتم که وقتی از سرویس بهداشتی آن مدرسه بازدید کردم واقعا خجالت کشیدم که حتی مایع دستشویی ندارد، گفت: در مدرسه ای ۲۰۰۰ دانش آموز درس میخوانند که کلاسهایشان ۴۰نفره است و سقف آن هم داشت می ریخت و بعد این مدرسه را میبریم در طرح آرمان و از بهشت آرمانی میگوئیم؟ اینکه مدرسه را ایمن سازی کنیم یا در جلسهای برای دانش آموزان سخنرانی کنیم کدام کار تاثیر فرهنگی دارد؟ این ۱۵۰ میلیارد تومان باید به مدارس محروم برود و صرف نوسازی مدارس شود و قطعا روح شهید آرمان خوشحال تر میشود. ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای برنامههای فرهنگی داشتند؛ اما حالا ۱۷۰ میلیارد تومان افزایش بودجه این مراسمات را در متمم درخواست کردند.
امانی درخواست کرد که در مورد افزایش بودجه طرح آرمان و ساخت فیلم توسط شهرداری تهران باید جداگانه رأی گیری شود.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در واکنش به سخنان امانی با بیان اینکه شهرداری وظیفه ای در امر مدرسه سازی ندارد، گفت: ما وزارت آموزش و پرورش را داریم که بودجه کشوری دارد و موضوعات را مخلوط نکنید و باید به مدرسه کمک کنیم؛ اما طرح آرمان طرح موفقی است و ۱۷۴ میلیارد تومان هم برای تجهیز مدارس تخصیص دادند و اینگونه نبوده که مدیریت شهری مدارس را رها کرده و شهرداری قلک همه جا نیست و بروید یقه وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت را بگیرید تا کارهایشان را بکنند.
مهدی عباسی نیز با بیان اینکه کسی با کار فرهنگی مخالف نیست؛ اما نوع رفتارها و نیتها را دچار تردید کرده است و باید فرصت برای رفع ابهامات داشته باشیم، تصریح کرد: کار فرهنگی و عمرانی در مدارس باید توأمان باشد چراکه اگر نتوانیم فضای مناسب برای دانش آموز فراهم کنیم همان عدم امکانات پنبه کار فرهنگی شما را میزند.
در ادامه حجت السلام شیرنژاد مدیر کل فعالیتهای دینی شهرداری تهران نیز با حضور در صحن شورای شهر تهران در پاسخ به ابهامات اجرای طرح آرمان با بیان اینکه در طرح آرمان شاهد همکاری بی سابقه دستگاهها هستیم، افزود: در طرح آرمان ۵۳ هزار نفر ثبت نام کردند و۶۰ هزار کدملی در سامانه ثبت شده است.
وی با بیان اینکه در این طرح که بزرگترین طرح مشارکتی مردم است، برای نوجوانان در ۸۶ عنوان فرهنگی طراحی شده است، گفت: ۱۲۶ باشگاه بدون ساخت و ساز و تنها با اهدای وسایل ورزشی به شهر آرمان اضافه شدند و ۸۰۰ مدرسه با ۱۲ هزار معلم به طرح پیوستند و ۳۰۰۰ هزار طلبه جوان بدون یک ریال حقوق پای کار اجرای طرح هستند.
به گزارش ایسنا، اعضای شورای شهر تهران نهایتا به افزایش بودجه معاونت فرهنگی واجتماعی شهرداری تهران در متمم بودجه رأی مثبت دادند.
انتهای پیام
نظرات