• دوشنبه / ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۲۱:۳۰
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1403111511244
  • خبرنگار : 71661

سی‌ان‌ان: اقدامات ترامپ شکاف‌های داخلی آمریکا را عمیق‌تر می‌کند

سی‌ان‌ان: اقدامات ترامپ شکاف‌های داخلی آمریکا را عمیق‌تر می‌کند

سیاست‌های رئیس‌جمهور آمریکا در قبال داخل و خارج از مرزهای این کشور می‌تواند علاوه بر ایجاد بحران در عرصه بین‌المللی، عرصه را بر شهروندان آمریکایی هم تنگ کند.

به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقاله‌ای با اشاره به وعده‌های متعدد «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در روزهای انتخابات، تلاش او برای اجرای این وعده‌ها را برای آینده آمریکا و متحدانش مخرب دانست.

به گزارش شبکه خبری «سی‌ان‌ان»، ترامپ دقیقاً در حال اجرای وعده‌هایی است که در روزهای انتخابات داده بود. او جنگ‌های تجاری سخت‌گیرانه‌ای را آغاز کرده تا رأی‌دهندگانی که از اقتصاد جهانی‌شده آسیب دیده‌اند را راضی نگه دارد، سیاست‌های سخت‌گیرانه‌ای علیه بحران ماده مخدر «فنتانیل» به کار گرفته، سرکوب مهاجران را برای کاهش نگرانی نسبت به مرزهای جنوبی آمریکا آغاز کرده و با کمک «ایلان ماسک»، در حال تضعیف ساختار حکمرانی آمریکاست، ساختاری که حامیان ترامپ آن را مخرب می‌دانند.

با این حال، سی‌ان‌ان تاکید که این شتاب ترامپ برای عمل به وعده‌های انتخاباتی‌اش، ممکن است هزینه‌های سنگینی به همراه داشته باشد.

در عرصه بین‌المللی، سیاست‌های ترامپ می‌تواند تعهدات دیرینه آمریکا را که برای عملکرد اقتصاد جهانی تحت رهبری غرب حیاتی است، به خطر بیندازد. توافقات بین‌المللی و تعهدات واشنگتن به متحدانش نیز در معرض تهدید قرار گرفته‌اند، از جمله توافق تجاری آمریکای شمالی که ترامپ با اعمال تعرفه‌های سنگین علیه کانادا و مکزیک عملاً آن را زیر پا گذاشته است.

در داخل کشور، اخراج سریع کارکنان دولت فدرال و تصمیمات اقتصادی نامنسجم، موجب نگرانی درباره ارائه خدمات اساسی به میلیون‌ها شهروند آمریکایی شده و قانونی بودن اخراج گسترده کارکنان دولت برای تحقق اهداف سیاسی ترامپ نیز مورد پرسش قرار گرفته است.

با ورود دولت دوم ترامپ به هفته سوم خود، پرسش‌هایی درباره میزان اثربخشی این سیاست‌های رادیکال مطرح شده است، به‌ویژه از این منظر که این سیاست‌ها اغلب برخلاف اصول دیرینه سیاست‌گذاری آمریکا و حتی قوانین این کشور هستند.

سی‌ان‌ان: اقدامات ترامپ شکاف‌های داخلی آمریکا را عمیق‌تر می‌کند
مرز آمریکا و مکزیک

اقدامات ترامپ موجب بروز آشفتگی اقتصادی می‌شود

به گزارش سی‌ان‌ان، رأی‌دهندگان آمریکایی ترامپ را برای رسیدگی به مشکلات مشخصی انتخاب کردند، اما عملکرد ترامپ ممکن است شکاف‌های داخلی را عمیق‌تر کرده، موجب بروز آشفتگی اقتصادی شده و به مصرف‌کنندگانی که به کاهش هزینه‌های زندگی چشم دوخته‌اند، ضربه بزنند. این سیاست‌ها همچنین می‌توانند به بیکاری گسترده منجر شده و آمریکا را در انزوای بین‌المللی فرو ببرند، در حالی که متحدان سنتی واشنگتن را از خود دور و نظم جهانی را بر هم می‌زنند.

ترامپ حاضر به پذیرش چنین انتقاداتی نیست وعده داده که ضمن ایجاد تحول کامل در اقتصاد آزاد جهانی، پایه‌های تولید صنعتی آمریکا را بازسازی کند، حتی اگر این روند اقتصاد متحدان آمریکا را با بحران مواجه کند. او اعلام کرده است که از روز سه‌شنبه، تعرفه ۲۵ درصدی بر کالاهای وارداتی از کانادا و مکزیک و تعرفه ۱۰ درصدی بر کالاهای وارداتی از چین اعمال خواهد شد.

اعتماد ترامپ به تعرفه‌ها، ابزاری که در دهه ۱۹۳۰ به تشدید رکود بزرگ اقتصادی منجر شد، یک شرط‌بندی بزرگ است.

«لری سامرز»، وزیر خزانه‌داری پیشین آمریکا، می‌گوید: «این یک ضربه خودخواسته به اقتصاد آمریکاست. فکر می‌کنم تورم در سه یا چهار ماه آینده افزایش یابد، زیرا با وضع تعرفه بر کالاهای مصرفی، قیمت‌ها بالا خواهد رفت.»

اقدامات مهم ترامپ تاکنون نشان‌دهنده برخی از تمایلات دیرینه او بوده است، از جمله تمایل به اعمال قدرت بر رقبای ضعیف‌تر. هواداران او معتقدند که این رویکرد نتیجه‌بخش بوده است، از جمله در عقب‌نشینی کلمبیا در جریان بحران مهاجرت و همچنین حصول توافق آتش‌بس در غزه. با این حال، استفاده گسترده او از قدرت می‌تواند نیازهای ضروری رأی‌دهندگان را نادیده گرفته و متحدان آمریکا را نیز در آغوش رقبای این کشور، از جمله چین قرار دهد.

سی‌ان‌ان: اقدامات ترامپ شکاف‌های داخلی آمریکا را عمیق‌تر می‌کند
دیدار ناموفق ترودو با ترامپ برای جلوگیری از وضع تعرفه‌های گمرکی

تعرفه‌های متقابل، می‌تواند قیمت کالاهای کلیدی را افزایش دهد

به گزارش سی‌ان‌ان، قدرت‌نمایی اقتصادی، دیپلماتیک و داخلی ترامپ با سرعتی سرسام‌آور و بدون شفافیت عمومی پیش می‌رود، تا جایی درک تمامی پیامدهای آن برای شهروندان تقریباً غیرممکن شده است. او علاوه بر وضع تعرفه‌های سنگین علیه دوستان و دشمنان آمریکا، بار دیگر درخواست خود برای الحاق کانادا به‌عنوان «ایالت پنجاه‌ویکم» آمریکا را تکرار کرده، مجدداً خواستار کنترل آمریکا بر جزیره خودمختار «گرینلند» شده و بر لزوم اعطای کنترل کانال پاناما به ایالات متحده تاکید کرده است.

او علاوه بر پیگیری طرح گسترده اخراج مهاجران، پاکسازی گسترده نهادهای امنیتی را آغاز کرده است، از جمله اخراج بیش از ۱۲ دادستان که در پرونده‌های مربوط به حمله ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به کنگره فعالیت داشتند. علاوه بر این، ترامپ خواستار دریافت اسامی گروهی از مأموران اف‌بی‌آی شده که روی پرونده‌های مربوط به ترامپ کار می‌کنند.

گرچه بسیاری از حامیان ترامپ علاقه او به اعمال تعرفه‌های سنگین را ابزاری برای وادار کردن سایر کشورها به امتیازدهی به آمریکا می‌دانند، اما به گزارش سی‌ان‌ان، این امتیازات اغلب کمتر از آن چیزی است که او ادعا می‌کند. علاوه بر هزینه سنگین این تعرفه‌ها بر اقتصاد آمریکا، ترامپ این بار صرفِ تصویب چنین تعرفه‌هایی را به‌تنهایی مصداق پیروزی می‌داند، فارغ از تبعات مثبت یا منفی آن‌ها.

کانادا در روز شنبه اعلام کرد که در واکنش به تعرفه‌های آمریکا، بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی از آمریکا را مشمول تعرفه‌های متقابل خواهد کرد. چندین مقام استانی نیز از مردم کانادا خواسته‌اند که محصولات آمریکایی، از جمله شراب و دیگر انواع مشروبات الکلی را تحریم کنند. مکزیک نیز بر حق حاکمیت خود تاکید کرده و قرار است روز دوشنبه پاسخ خود را اعلام کند.

ترامپ مدعی است که این تعرفه‌ها را در اعتراض به ناتوانی کانادا و مکزیک در کنترل جریان قاچاق مواد مخدر به ایالات متحده وضع کرده است، اما دست‌کم در مورد کانادا، آمارها حاکی از آن است که میزان مواد مخدر ورودی به آمریکا از مرز کانادا ناچیز بوده است.

در گزارش سی‌ان‌ان آمده است: «ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری خود توافق تجاری ایالات متحده-مکزیک-کانادا را امضا کرده بود، و چرخش ناگهانی وی علیه کانادا، این توافق را زیر پا می‌گذارد. این اقدام می‌تواند اقتصاد یکی از قابل‌اعتمادترین متحدان آمریکا را وارد رکود کرده و صدها هزار شغل در کانادا را از بین ببرد.»

در مقابل، هرچند که اقتصاد کانادا و مکزیک به‌دلیل کوچک‌تر بودن نسبت به اقتصاد آمریکا آسیب‌پذیرترند، اما همچنان می‌توانند ضرباتی را به اقتصاد آمریکا وارد کنند. تعرفه‌های متقابل آن‌ها می‌تواند قیمت کالاهای کلیدی را افزایش دهد، در حالی که ترامپ به رأی‌دهندگان خود وعده کاهش هزینه‌های مواد غذایی را داده بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha