به گزارش ایسنا، « کاظم جلالی» در نشستی خبری با عنوان «فصل جدید روابط جمهوری اسلامی ایران و فدارسیون روسیه» که روز سهشنبه به مناسبت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در محل سفارت کشورمان در مسکو و با حضور خبرنگارانی از رسانه های مختلف فدارسیون روسیه برگزار شد به تشریح دستاوردهای اقتصادی سال ۲۰۲۴ میان ۲ کشور پرداخت.
وی این دستاوردها را در عناوین« نهایی شدن پروژه رشت_ آستارا، مذاکرات انتقال گاز به ایران، پرتاب چندین فضاپیمای ایرانی توسط شرکت های روسی، پذیرش عضویت ایران در بریکس و حضور فعال مقامات ایران در برنامه های روسیه، حضور فعال ایران در نمایشگاه های تجاری، افزایش گردشگران دو کشور پس از لغو روادید گروهی، امضای موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، پذیرش ایران با عنوان عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا، ۲ سفر سفر مهم رئیسجمهور ایران به روسیه در سال ۲۰۲۴، امضای موافقتنامه مشارکت جامع راهبردی ۲ کشور، توسعه همکاریهای بانکی و مالی، اتصال کارتهای میر و شتاب و اتصال پیام رسانهای بانکی بین ۲ کشور، توسعه همکاریهای ترانزیتی از طریق ایران (راهگذرهای (کریدورهای ریلی)، جادهای و دریایی)» نام برد.
سفیر ایران در روسیه در ادامه این نشست گفت: بسیاری از بسترها برای گسترش عمیق روابط ۲ کشور فراهم شده است و اراده رهبران ۲ کشور نیز برای توسعه روابط بالاست.
جلالی با بیان این که «روابط رسانهای ۲ کشور مهم است» ادامه داد: غول رسانه غرب تلاش میکند روایت سازی کند که بسیاری از این روایت ها دروغین است. در این میان باید رسانههای ۲ کشور، روایتهای صحیحی ارائه کنند.
با روسیه گفتمان مشترک داریم
وی در پاسخ به پرسش راشاتودی درباره تاثیر دولت جدید آمریکا بر روابط ایران و روسیه گفت: مطمئن باشید که روابط ایران و روسیه در دوره جدید نیز تعمیق خواهد یافت.
تجربه ایران پس از انقلاب اسلامی را به نوعی شما هم دارید، شما خواستید با غرب همکاری کنید. روسیه چون ملت با اصالتی است، غرب احترامی به استقلال شما نگذاشت. ما با روسیه گفتمان مشترک داریم، ما و روسیه ملت با اصالتی هستیم و نه ما و نه روسیه مخالف غرب نیستیم و روابط ۲ کشور نیز علیه کشور ثالثی نیست، اما روی استقلال و عزتمان پافشاری میکنیم.
همکاریهای صلحآمیز هستهای میان ایران و روسیه جایگاه ویژهای دارد
جلالی در پاسخ به پرسش خبرگزاری ایزوستیا درباره همکاریهای هستهای ۲ کشور گفت: توسعه برنامه صلح آمیز هستهای در زمینههای تولید انرژی، پزشکی هستهای، کشاورزی و تحقیق و توسعه در کلیه حوزههای صلحآمیز هستهای یکی از سیاستهای اصولی کشور است. تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای، توسعه برنامههای تولید رادیوداروهای جدید و توسعه برنامههای علمی و تحقیقاتی صلحآمیز در دستور کار دولت قرار دارد. در این راستا همکاریهای صلحآمیز فیمابین ایران و روسیه جایگاه ویژهای دارد و میتواند علاوه بر تامین رفاه و آبادانی برای ۲ ملت، تاثیرات بسزایی در توسعه روابط کشور داشته باشد. آغاز مذاکرات قراردادی ۵۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی بزرگ هستهای و رآکتورهای کوچک مقیاس جدید که در چهارچوب توافقنامه بین دولتین است، یکی از مواردی است که در این سفر مورد توافق طرفین قرار گرفته است.
هماهنگی بین ایران، روسیه و آذربایجان در حوزه ریلی رشت آستارا
وی در پاسخ به سوالی درباره راهگذر شمال-جنوب گفت: هدفگذاری ما رسیدن به انتقال ۱۵ میلیون تن کالا از این راهگذر است. در حوزه کریدور مشکل در حوزه ریلی رشت آستارا است که توافق نهایی شده و هماهنگیها بین سه کشور ایران، روسیه و آذربایجان انجام شده و امیدوارم این طرح در سال ۲۰۲۵ آغاز شود.
این خبر تکمیل میشود.
نظرات