• سه‌شنبه / ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۶
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403111611952
  • منبع : نمایندگی فارس

کاربرد روکش دندان چیست

کاربرد روکش دندان چیست

ایسنا/فارس روکش دندان، یک لایه نازک از مواد مصنوعی است که بر روی سطح تراش خورده دندان قرار می‌گیرد. این لایه اغلب از سرامیک یا فلز یا ترکیب این دو ساخته می‌شود. هدف از نصب روکش دندان بهبود ظاهر و افزایش استحکام دندان است. در این مجال مطلبی از شیوا شهرکی، دستیار تخصصی گروه آموزشی پروتزهای دندانی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره کاربردهای روکش دندان که در اختیار ایسنا قرار داده است، می‌خوانیم.

زیبایی بیشتر: روکش می‌تواند دندان‌هایی که تغییر رنگ داده‌اند، لکه‌دار شده‌اند یا از شکل طبیعی خود خارج شده‌اند، را به حالت اولیه خود بازگرداند.

ترمیم دندان‌های آسیب دیده: اگر دندان شما ترک خورده، شکسته یا دچار آسیب شده است، روکش دندان می‌تواند ساختار دندان را تقویت کرده و از آسیب‌های بیشتر جلوگیری کند.

حفاظت از دندان‌ها: از دندان‌های حساس یا پوسیده محافظت کرده و آن‌ها را از آسیب‌های بیشتر دور می‌کند.

طول عمر بالا: روکش مقاومت بالایی در برابر لکه‌گیری و تغییر رنگ دارد و می‌تواند مدت زمان زیادی بدون نیاز به تعویض یا تعمیر حفظ شود.

انواع روکش دندان

روکش فلزی: روکش‌های فلزی از آلیاژهای مقاوم ساخته می‌شوند و اغلب برای دندان‌های پشتی مناسب است. این نوع روکش‌ها به فشار و ساییدگی بسیار مقاوم است، اما رنگ آن ممکن است با دندان‌های طبیعی تطابق نداشته باشد.

روکش تمام سرامیکی: این نوع روکش به خاطر تطابق رنگ عالی با دندان‌های طبیعی بسیار محبوب است و اغلب برای دندان‌های پیشین که به زیبایی و ظاهر طبیعی نیاز دارند، انتخاب مناسبی محسوب می‌شود.

روکش ترکیبی: این روکش، ترکیبی از فلز و سرامیک است و ویژگی‌های فلز و سرامیک را دارد.

فرایند نصب روکش دندان

مشاوره اولیه: دندانپزشک نخست وضعیت دندان‌های بیمار را بررسی کرده و تصمیم به انجام یا عدم انجام روکش دندان می‌گیرد. این ارزیابی با معاینه دندان انجام می‌شود و ممکن است نیاز به عکسبرداری با اشعه ایکس داشته باشد.

در مرحله بعد، دندان بیمار برای نصب روکش آماده می‌شود. این مرحله ممکن است شامل تراشیدن بخشی از سطح دندان باشد، تا جایی برای قرار دادن روکش ایجاد شود. در صورتی که دندان پوسیده یا آسیب دیده باشد، ممکن است پیش از نصب روکش نیاز به پر کردن داشته باشد.

ساخت روکش: پس از آماده‌سازی دندان، یک قالب از دندان گرفته می‌شود تا روکش به طور دقیق مطابق با اندازه و شکل دندان ساخته شود، این فرآیند اغلب به چند روز زمان نیاز دارد.

نصب روکش: در جلسه دوم، روکش ساخته شده به دندان متصل می‌شود. دندانپزشک فضای قرارگیری آن را به طور دقیق تنظیم کرده و اطمینان حاصل می‌کند که روکش به خوبی در جای خود قرار گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha