• سه‌شنبه / ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۲
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403112317130
  • خبرنگار : 50214

معاون وزیر در معارفه سرپرست جهادکشاورزی یزد:

ارتقای بهره‌وری کشاورزی با دانش و سرمایه ممکن است

ارتقای بهره‌وری کشاورزی با دانش و سرمایه ممکن است

ایسنا/یزد معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی یکی از موضوعات مهم در بخش کشاورزی کشور را ارتقای بهره‌وری خواند و ملزومات آن را استفاده از دانش و تکنولوژی، جذب سرمایه‌های مالی و اهتمام به زنجیره‌های ارزش در این بخش ذکر کرد.

«محمد ابراهیم حسن نژاد» در آیین تودیع و معارفه رئیس جهادکشاورزی استان یزد که امروز سه شنبه  ۲۳ بهمن ماه با حضور «چگینی» معاون هماهنگی امور استانها در وزارت جهادکشاورزی و مسئولان استانی در محل این سازمان برگزار شد، گفت: همه مردم ایران به یزدی‌ها به دلیل سخت کوشی و منشاء کارهای ارزشمند بودن، افتخار می‌کنند.

وی از زحمات حاتمی زاده طی مدت دو سال ریاست سازمان جهادکشاورزی استان قدردانی کرد و گفت: ایشان به طور مستمر پیگیر رفع مشکلات کشاورزان استان بود به طوری که حتی در آیین تکریم خود نیز نه به بیان عملکرد خود بلکه پیگیر امور مردم بود که این روحیه قابل تقدیر و آموزنده است.

حسن نژاد با بیان این که «عباس حاجی حسینی» نیز از بدنه این سازمان مسئولیت جهادکشاورزی استان را پذیرفتند، گفت: قبول چنین مسئولیتی به ویژه در حوزه کشاورزی به دلیل موانع سختی که در برابر تولیدکنندگان قرار دارد و همچنین حساسیت بالای امنیت غذایی، بسیار سخت و دشوار است.

وی یکی از موضوعات مهم در بخش کشاورزی را ارتقای بهره وری خواند و اظهار کرد: ارتقای بهره وری حتما نیازمند یکسری ملزومات از جمله تکنولوژی است که استان نیز باید تمرکز خود را با کمک منابع موجود در استان و جذب سرمایه‌ها روی این موضوع داشته باشد.

این مسئول بر لزوم جذب سرمایه‌های مالی جهت بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: یکی از معضلات دهه اخیر در بخش کشاورزی جذب سرمایه گذاری برای افزایش تولید و ارتقای بهره وری در این بخش است که از عوامل آن عدم همکاری بانک‌ها و در اولویت قرار نداشتن کشاورزی نزد مسئولان و ریسک بالای کشاورزی در کشورمان است.

وی با بیان این که افزایش تولید باعث کاهش ریسک تولید در بخش کشاورزی خواهد شد، گفت: برای جهش تولید نیازمند دانش هستیم و خوشبختانه از این حیث کشورمان دارای وضعیت مطلوبی است و باید این موضوع را در اولویت کارمان قرار دهیم.

حسن نژاد یکی از راه‌هایی که می‌تواند باعث توسعه کشاورزی شود را توجه به زنجیره‌های ارزش در این بخش دانست و خاطرنشان کرد: امروز در صنعت طیور کشور بیش از ۶۵ زنجیره ارزش تولید شده و در بخشهای دیگری مانند گوشت و شیر نیز شاهد تحقق این موضوع و خودکفایی کشور هستیم به طوری که امروز کشور در بسیاری از محصولات کشاورزی صادرکننده به سایر کشورهاست.

وی بر اهتمام به اولویتهای استان تاکید کرد و گفت: خوشبختانه در یزد به این موضوع توجه لازم شده به طوری که در یزد به اولویت‌هایی مانند پرورش شتر یا در حوزه پرورش دام‌ سبک توجه شده است.

وی بی توجهی به اولویتهای بخش کشاورزی در استانها و ناهماهنگی بین دستگاه‌ها را باعث بروز خسارات و بروز برخی کمبودها در کشور دانست و اظهار کرد: نباید نسبت به توسعه روستایی نیز بی‌تفاوت باشیم و روستاها را صرفاً محلی برای سکونت یا اقامت‌های ثانویه تصور کنیم بلکه باید روستاها را محلی برای تولید بدانیم.

معاون وزیر جهادکشارزی با بیان این که بی‌توجهی نسبت به این موضوع باعث افزایش مهاجرت از روستاها شده است، گفت: یکی از موضوعات مهم در این رابطه توجه به مسئله دامداری مبتنی بر مرتع و مبتنی بر خانوار در روستاهاست که می‌تواند امکان رقابت کشور در تولید محصولات دامی را مانند گذشته فراهم آورد.

«محمدرضا بابایی» استاندار یزد نیز در این مراسم ضمن تبریک ایام الله دهه فجر، هفته جوان و ولادت با سعادت امام عصر(عج)، اظهار کرد: انتخاب افراد در سمتهای مختلف بنا بر رزومه خود این افراد است و به هیچ عنوان نظر شخصی در مورد انتخاب مدیران استان اعمال نمی کنیم چرا که این قبیل اقدامات را فاجعه برای استان می‌دانیم.

وی با اشاره به مطالبات فراوانی که استان از جهادکشاورزی دارد، عنوان کرد: مقام معظم رهبری در سفر به یزد فرمودند که یک یزدی اگر قطره آبی را در گوشه ای پیدا کند، مزرعه‌ای ایجاد می‌کند که هم خود و هم دیگران از آن منتفع می‌شوند.

بابایی افزود: همچنین آیت الله شهید صدوقی در مجلس خبرگان نیز فرموده بود که آب یزد را تامین کنید، یزد ارزاق تمام کشور را تولید می‌کند و این نشان از زحمت‌کشی و تلاشگری مردمان این دیار است.

وی با اشاره به آبادگری یزدی‌ها در گوشه گوشه‌ی کشور، گفت: یکی از ویژگی‌های یزدی‌ها بهره‌وری بالا در فعالیت آنهاست به طوری که هر چند یک درصد زمین‌های کشاورزی کشور را در اختیار دارند ولی حدود ۱.۳ درصد تولید کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

وی بر لزوم افزایش بهره وری و کاهش مصرف منابعی مانند آب در کشورمان و استان یزد، عنوان کرد: یزد سالانه۲۴۰ میلیون مترمکعب افت سفره‌های زیرزمینی دارد و یکی از پنج استان‌ دارای بیش از پنج میلیون مترمکعب بیلان منفی سفره‌ در کشور است.

استاندار با اشاره به اهتمام استان به موضوع یزد پایدار، گفت: باید کشاورزان و مسئولان با هم افزایی و درک یکدیگر در این جهت گام بردارند.

به گزارش ایسنا، در این مراسم ضمن پاسداشت و تقدیر از خدمات «محمد علی حاتمی زاده» رئیس سابق جهادکشاورزی استان یزد، «عباس حاجی‌حسینی» به عنوان سرپرست این سازمان معرفی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha