احمدرضا طحانیان در گفتوگو با ایسنا، مسائل مرتبط با مدیریت منابع آب و کارایی سیستمهای آبیاری را یکی از چالشهای اساسی در صنعت باغبانی کشور، به ویژه در شرایط کمآبی و محدودیت منابع برشمرد و اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه تخصصی باغبانی اصفهان با همکاری شرکتکنندگان متخصص در این عرصه با رویکردی مسئلهمحوری با ارائه راهکارهای کاربردی مانند توجه به فناوریهای نوین در زمینه آبیاری قطرهای، استفاده از سیستمهای کنترل از راه دور و دادهمحور، به کاهش هدر رفت آب و افزایش کارآیی سیستمها کمک میکند.
وی افزود: این نمایشگاه با تاکید بر حوزههای کلیدی مانند گلخانه، نهادهها، آبیاری، ادوات و صنایع وابسته، بهعنوان یک فرصت برجسته برای ارتقاء دانش فنی و تبادل اطلاعات میان متخصصان و فعالان صنعت باغبانی بهشمار میآید.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی اصفهان ادامه داد: سیستمهای گلخانهای پیشرفته با قابلیت کنترل دقیق شرایط محیطی (دما، رطوبت، CO2 و نور) میتوانند راهحلهایی برای بهبود کیفیت محصولات و افزایش دورههای تولید در شرایط متنوع اقلیمی کشور ارائه دهند.
طحانیان استفاده از کودهای تخصصی و مکملهای گیاهی به همراه فناوریهای نوین در تولید نهادهها را از جمله دلایل منجر به کاهش هزینههای تولید و بهبود کیفیت محصوﻻت تولیدی در شرایط خاص اقلیمی کشور دانست و بیان کرد: ابزارهای اندازهگیری و سنجش پیشرفته، علاوه بر نظارت دقیق بر کیفیت و کمیت محصوﻻت، به بهینهسازی فرآیندهای تولید و کاهش آلودگیهای محیطی کمک میکند.
وی از توجه ویژه به رویکردهای نوین در حوزه فناوری و دیجیتالسازی کشاورزی اشاره کرد و گفت: بهرهبرداری از ابزارهای هوشمند برای نظارت و مدیریت بهتر باغها، از جمله دستاوردهایی است که میتواند تحوﻻت اساسی در این حوزه ایجاد کند. این فناوریها به فعاﻻن صنعت باغبانی این امکان را میدهند تا با صرف منابع کمتر، بهرهوری بیشتری داشته باشند و از رقابتهای جهانی عقب نمانند.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی اصفهان توسعه نهادههای کشاورزی و مواد اولیه با کیفیت، همچنین بهبود روشهای تولید و توزیع آنها را از دیگر مباحثی عنوان کرد که در این نمایشگاه به آن پرداخته شده است.
طحانیان مهمترین تفاوتهای دوره دوم نمایشگاه باغبانی را، حضور پاویونهای تخصصی نهال گواهیشده، انرژیهای تجدیدپذیر و صادرات محصوﻻت باغبانی و سورتینگ برشمرد و تصریح کرد: با توجه به اهمیت تحول در این صنعت، نمایشگاه تخصصی باغبانی اصفهان میتواند نقش مهمی در معرفی و پذیرش فناوریهای نوین ایفا کند. همچنین این رویداد نه تنها زمینهساز تحوﻻت فنی در حوزه باغبانی است، بلکه میتواند به تسریع فرآیندهای نوآوری، بهبود سیستمهای مدیریتی و بهرهبرداری از امکانات موجود کمک کند. امیدواریم که چنین رویدادهایی در نهایت به تحوﻻت اساسی در صنعت باغبانی کشور منجر شود و فرصتهای جدیدی برای فعاﻻن این حوزه فراهم کنند تا به کمک سیاستگذاران برای حل کلان بحرانهای زیستمحیطی کشور بشتابند.
وی خاطرنشان کرد: دومین دوره نمایشگاه تخصصی باغبانی اصفهان از ۲۵ تا ۲۸ بهمن از ساعت۱۵ تا ۲۱ در محل نمایشگاه دائمی در فضایی حدود ۸۰۰۰ متر برگزار خواهد شد و ۹۰ مجموعه از استانهای آذربایجان شرقی، اصفهان، البرز، تهران، خراسان رضوی، فارس، کرمان، مازندران، مرکزی و یزد در این نمایشگاه حضور دارند که با ارائه آخرین دستاوردها در زمینههای مختلف، به ویژه در زمینه گلخانهداری و سیستمهای پیشرفته آبیاری، بستری مناسب برای معرفی نوآوریها و راهحلهای کاربردی به فعالان این حوزه ایجاد نمودهاند.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی اصفهان با اشاره به اینکه ۴۰ درصد از شرکتکنندگان از داخل استان و ۶۰ درصد از خارج از استان هستند بیان کرد: سازه و تجهیزات گلخانه، سامانههای نوین آبیاری، ژئوممبران، تصفیه آب، نهاده، نهال و کشت بافت گیاهی، سورتینگ، ادوات و تجهیزات و گیاهان دارویی از جمله زمینههای فعالیتی این نمایشگاه است.
طحانیان تصریح کرد: بیش از ۹۰ درصد از مشارکتکنندگان در نمایشگاه تولیدی و کمتر از ۱۰ درصد خدماتی و توزیعی هستند.
انتهای پیام
نظرات