• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404022718953
  • خبرنگار : 50653

چالش درختان توت مثمر در شهر؛ از زیبایی تا آلودگی/ مانع میوه‌دهی درختان سطح شهر می‌شویم

چالش درختان توت مثمر در شهر؛ از زیبایی تا آلودگی/ مانع میوه‌دهی درختان سطح شهر می‌شویم

ایسنا/اصفهان سرپرست سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان با اشاره به مشکلات میوه‌دهی درختان توت مثمر در معابر شهری گفت: در نظر داریم در سال‌های آینده با استفاده از هورمون‌های گیاهی از میوه‌دهی درختان جلوگیری کنیم.

امیر رضایی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: شهرداری و سازمان پارک‌ها هیچ‌گاه به‌دنبال کاشت درختان مثمر در معابر نبوده‌اند. درخت‌های توتی که در سطح شهر مشاهده می‌شوند، عمدتاً از نوع توت‌های کاکوزا هستند که درختان زینتی محسوب می‌شوند. این درختان بر روی پایه‌های معمولی پیوند خورده‌اند و در طول سال‌های مختلف، به‌دلایل مختلف، پیوند آن‌ها از بین رفته است. به همین دلیل، پایه مادری که همان توت مثمر بوده، رشد کرده و اکنون درختان کاکوزای زینتی به توت‌های مثمر تبدیل شده‌اند.

وی افزود: از یک سوء، برخی موافقان بر این باورند که وجود این درختان توت در شهر خوب است و می‌توانند از میوه‌های آن بهره‌مند شوند. بسیاری از شهروندان نیز از میوه‌های توت لذت می‌برند، اما سیاست سازمان پارک‌ها و شهرداری این است که این درختان نباید میوه بدهند، زیرا علاوه بر ایجاد کثیفی در معابر، آلودگی‌های هوا نیز بر روی این درختان نشسته و ممکن است سلامت شهروندان را به خطر بیندازد.

سرپرست سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان ادامه داد: برای حل این مشکل چند راهکار داریم؛ یکی از گزینه‌ها قطع و حذف تمامی درختان توت مثمر در سطح شهر است، اما این کار به لحاظ محیط زیستی اشتباه است. باید میزان میوه‌دهی این درختان را کنترل کنیم یا به سمتی برویم که این درختان میوه ندهند.

رضایی با بیان اینکه هرس پلارد، یک هرس شدیدی است که درختان نتوانند تا یکسال میوه بدهند، تصریح کرد: یکی از راهکارها استفاده از هورمون‌هایی است که مانع از تشکیل میوه می‌شوند. دانشگاه صنعتی پیشنهاداتی در این زمینه ارائه داده‌اند و در حال کار بر روی فرمولاسیون مناسب هستند. با توجه به تعداد زیاد درختان استفاده از روش‌های شیمیایی هنوز عملی نشده است، اما در نظر داریم که در سال‌های آینده با استفاده از هورمون‌های گیاهی از میوه‌دهی درختان جلوگیری کنیم.

وی با اشاره به اینکه روش دیگر جابه‌جایی درختان است، اضافه کرد: ما باید بخش‌هایی از درختان را که با تاسیسات شهری تداخل ندارند، جابه‌جا کنیم. ماشین‌آلات خدمات شهری به‌طور مرتب معابر را تمیز و پاکبان‌ها نیز به نظافت معابر کمک می‌کنند.

سرپرست سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان یادآور شد: به‌طور کلی، ما در تلاش هستیم تا با همکاری دانشگاه‌ها و استفاده از روش‌های علمی و عملی مشکلات ناشی از وجود درختان توت مثمر را حل کنیم.

رضایی با تأکید بر اینکه تقریباً یک‌ماه‌ونیم است که با معضل درختان توت در سطح شهر درگیر هستیم، متذکر شد: از یک سو برخی از شهروندان از وجود این درختان استقبال می‌کنند و می‌خواهند که این درختان مثمر در شهر وجود داشته باشند. ما در تلاشیم تا برای آن دسته از افرادی که علاقه‌مند به استفاده از میوه‌های این درختان هستند، فضایی مناسب پیش‌بینی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: هدف ما این است که در مکان‌هایی خاص، درختان توت مثمر را بکاریم تا از آلودگی‌های شهری دور باشند و مردم اذیت نشوند. به همین دلیل، برنامه‌ای برای ایجاد «توتستان» داریم. ایجاد این «توتستان» جزء سیاست‌ها و برنامه‌های ما است. اگر بتوانیم درختان توت موجود در سطح شهر را جابه‌جا کنیم و آن‌ها را به این مکان منتقل کنیم، می‌توانیم از مزایای آن بهره‌مند شویم.

سرپرست سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان گفت: در صورتی که این شرایط فراهم نشود، مجبور خواهیم بود از روش‌های شیمیایی استفاده کنیم که مانع از میوه‌دهی درختان شوند یا اینکه میوه‌ها بلافاصله پس از تشکیل ریخته شوند. هدف ما این است که معضل میوه‌دهی درختان توت را تا سال آینده کاهش دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha