محسن کریمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: چهارمحال و بختیاری دارای دو ایستگاه فعال سنجش کیفیت هوا در شهرستان شهرکرد و لردگان است که پس از اندازهگیری پارامترهای هوا میزان غلظت ثبت شده در آنالایزرها، اطلاعات توسط سامانه پایش کیفی هوای کشور دریافت، بارگذاری و تبدیل به شاخص کیفیت هوا میشود.
سرپرست ادارهکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه یک ایستگاه جدید سنجش کیفیت هوا در شهرستان بروجن به زودی افتتاح میشود، گفت: با توجه به صنعتی بودن دو شهرستان شهرکرد و بروجن و توسعه کانونهای گرد و غبار در شهرستانهای خانمیرزا، بن و سامان لازم است ایستگاههای سنجش کیفیت هوا در استان افزایش یابد.
وی با بیان اینکه خیزش گرد و غبار و ریزگرد از کانونهای مولد گرد و غبار داخلی و خارجی در حال افزایش است و با وجود کمبود بارش تعداد روزهایی که گرد و غبار داشتیم نسبت به سنوات گذشته بیشتر شده است، بیان کرد: گسترش و توسعه صنعت و استقرار صنایع آلاینده هوا و شهرکهای صنعتی در شهرکرد و بروجن و افزایش سطح کانونهای مولد گرد و غبار نیاز به ایستگاههای سنجش آلودگی هوا بیشتر شده و دسترسی به اطلاعات هوا ضروری است.
هزینه احداث ایستگاه سنجش کیفیت هوای شهرستان بروجن ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان
کریمی با اشاره به اینکه قصد داریم در دشت شهرکرد، سفید دشت و خانمیرزا سه ابستگاه جدید سنجش کیفیت هوا احداث کنیم، تصریح کرد: با وجود مشکلات اعتباری که در این راستا وجود دارد، اگر بتوان اعتبار مورد نظر را از طریق مسئولیت اجتماعی تامین کرد، این ایستگاهها احداث خواهد شد.
سرپرست ادارهکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: در حال حاضر برای ایستگاه سنجش کیفیت هوا که در شهرستان بروجن احداث شده، پنج میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.
وی با تاکید بر لزوم همکاری دستگاهها، مسئولیت اجتماعی و سایر دستگاههایی که متولی سلامت هستند از جمله دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری و ...، افزود: همکاری کلیه موارد نامبرده در تامین اعتبار برای احداث ایستگاههای سنجش کیفیت هوا ضروری است.
ایستگاه شهرکرد با قابلیت اندازهگیری پارامترهای ذرات و گاز محیطی در حال فعالیت است
کریمی افزود: فرایند کار ایستگاه مذکور به این صورت است که پس از اندازهگیری پارامترهای هوا میزان غلظت ثبت شده در آنالایزرها اطلاعات توسط سامانه پایش کیفی هوای کشور دریافت، بارگذاری و تبدیل به شاخص کیفیت هوا میشود.
سرپرست ادارهکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: در مرحله بعد میانگین ۱۲ ساعته و ۲۴ ساعته شاخص محاسبه شده در سامانه از طریق نرم افزار مربوطه برای نمایش به تابلوی نمایشگر منتقل میشود.
وی در خصوص طبقهبندی شاخص کیفیت هوا توضیح داد: از ۰ تا ۵۰ وضعیت کیفی هوا پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ وضعیت کیفی هوا قابل قبول، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ وضعیت کیفی هوا ناسالم برای گروههای حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ وضعیت کیفی هواناسالم (برای کلیه گروهها)، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ وضعیت کیفی هوا بسیار ناسالم و بیش از ۳۰۰ خطرناک است.
انتهای پیام
نظرات