• دوشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۲۲
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1403112921311
  • خبرنگار : 71567

ارائه روش نوین مهار سلول‌های سرطانی از سوی محققان مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران

ارائه روش نوین مهار سلول‌های سرطانی از سوی محققان مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران

محققان دانشگاه تهران با بهره‌گیری از میدان‌های الکتریکی ضعیف با فرکانس‌های متوسط، موفق شدند رشد سلول‌های سرطانی خون را کاهش دهند.

به گزارش ایسنا، یافته‌های پژوهشی که به تازگی در قالب پایان‌نامه کارشناسی ارشد الهام همامی، دانشجوی رشته بیوفیزیک، به راهنمایی دکتر بهرام گلیائی و دکتر سید پیمان شریعت‌پناهی، اعضای هیأت علمی مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک انجام شده است، نشان می‌دهد که می‌توان با استفاده از میدان‌های الکتریکی ضعیف با فرکانس‌های متوسط، اثربخشی داروی شیمی‌درمانی دانوروبیسین (Daunorubicin) را بهبود بخشید و رشد سلول‌های سرطانی خون را کاهش داد.

دکتر گلیائی، سرپرست این پژوهش، با اعلام این مطلب گفت: این میدان‌های الکتریکی نه‌تنها باعث کاهش رشد سلول‌های سرطانی می‌شوند، بلکه جذب داروی شیمی‌درمانی توسط این سلول‌ها را نیز افزایش می‌دهند.

وی با بیان اینکه یافته‌های این پژوهش می‌تواند به‌عنوان راهی مؤثر در درمان سرطان خون، برای بیماران سرطانی و خانواده‌های آنان امیدآفرین باشد، درباره چگونگی تأثیرگذاری این روش توضیح داد: با این روش، غشاء سلول سرطانی نفوذپذیرتر می‌شود و تکثیر آن کاهش می‌یابد. افزایش نفوذپذیری سلول سرطانی همچنین موجب می‌شود که داروی شیمی‌درمانی بهتر به آن نفوذ کند و تأثیر بیشتری داشته باشد. آزمایش‌ها نشان داد که تکثیر سلول‌های سرطان خون U۹۳۷ پس از تأثیر میدان الکتریکی، به‌طور قابل توجهی کاهش می‌یابد و همچنین نشانه‌هایی از آسیب به DNA و القای مرگ برنامه‌ریزی سلولی (Apoptosis) در آنها مشاهده می‌شود. از سوی دیگر، سلول‌های سالمی که در معرض میدان الکتریکی قرار گرفتند، آسیب چندانی نپذیرفتند که این مسأله حاکی از اثر انتخابی این روش بر روی سلول‌های سرطانی و ایمنی آن است.

بنا بر اعلام استاد دانشگاه تهران، روش درمان ترکیبی این پژوهش (میدان الکتریکی + شیمی‌درمانی)، نه‌تنها می‌تواند روش‌های فعلی درمان سرطان را بهبود بخشد، بلکه می‌تواند از عوارض جانبی ناشی از شیمی‌درمانی بکاهد.

دکتر گلیائی همچنین خاطرنشان کرد: بدیهی است که برای بهره‌برداری کامل از این روش درمانیِ نوینِ سرطان و بهینه‌سازی استفاده از آن، نیاز به تحقیقات بیشتری وجود دارد. اما به‌طور کلی این یافته‌ها می‌تواند نویدبخش آینده‌ای روشن‌تر در درمان سرطان باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha