• دوشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۱
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1403112921470
  • خبرنگار : 50963

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس:

فعالیت پارس شمالی بزودی آغاز می‌شود

فعالیت پارس شمالی بزودی آغاز می‌شود

ایسنا/بوشهر مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با بیان اینکه باید مدیریت مصرف را جدی بگیریم، گفت: برای درک بهتر مردم از تلاش‌ها و زحمات در روند تولید گاز باید فعالیت‌های فرهنگی و فرهنگ‌سازی در اولویت قرار بگیرد.

 سخاوت اسدی در انتخابات پنجمین دوره شورای هماهنگی مدیران روابط عمومی صنعت نفت منطقه سه که به میزبانی سازمان منطقه ویژه پارس برگزار شد، با بیان این که منطقه ویژه پارس یکی از بزرگ‌ترین مناطق ویژه کشور بوده که برای بزرگ‌ترین میدان گازی دنیا ایجاد شده است، گفت: تاکنون شرکت ملی نفت در بخش بالادست برای توسعه ۲۴ فاز پارس جنوبی بیش از ۹۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده است.

وی با اشاره به نصب ۳۹ سکو در داخل دریا گفت: هم‌اکنون همکاران ما به صورت عملیاتی و شبانه‌روز در حال تولید هستند.

اسدی به سخنان مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درمورد رکوردشکنی در تولید گاز اشاره کرد و افزود: در سال جاری بالاترین رکورد در طول تاریخ پارس جنوبی یعنی ۷۱۶ میلیون متر مکعب تولید گاز از میدان پارس جنوبی صورت گرفته است به طوری که بیشتر از شریک و رقیبمان، کشور قطر، برداشت داشتیم.

وی با اشاره به وجود ۳۹ سکو دریایی و ۱۳ پالایشگاه در خشکی افزود: از این تعداد پالایشگاه، هشت پالایشگاه در منطقه پارس یک در عسلویه و پنج پالایشگاه نیز در منطقه کنگان قرار دارند.

به گفته اسدی پالایشگاه فاز ۱۴ یا پالایشگاه سیزدهم را آخرین پالایشگاهی دانست که دو سال قبل افتتاح شد و واحدهای آن نیز یکی پس از دیگری به بهره‌براری می‌رسند.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با بیان اینکه تقریبا بیش از ۷۳ تا ۷۴ درصد گاز کشور در میادین پارس جنوبی تولید می‌شود، گفت: در حال حاضر زندگی مردم به گاز پارس جنوبی وابسته شده که هم می‌تواند فرصت باشد و هم تهدید.

اسدی با بیان اینکه اگر در تولید گاز مشکلی پیش آمده یا روزی تولید کمتر از میزان فعلی باشد، مشکل‌ساز خواهد شد، افزود: در حال حاضر بزرگ‌ترین تهدید فشار میدان است.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با بیان اینکه هم‌اکنون با حداکثر تولید پیش می‌رویم، گفت: با این روند میدان پارس جنوبی دچار افت فشار می‌شود و از سال‌های آینده هر سال به اندازه یک فاز کاهش تولید خواهیم داشت که با اقدام مسئولین به ویژه وزیر نفت و مدیران ارشد شرکت ملی نفت که اولویت اول آنان بحث فشارافزایی است به زودی قرارداد اجرایی آن منعقد خواهد شد.

وی در ادامه از تولید روزانه ۷۰۰ هزار بشکه میعانات گازی در منطقه ویژه پارس خبر داد و افزود:  از این میزان تولید به طور روزانه حدود ۴۵۰ هزار بشکه برای پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس ارسال می‌شود که حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد تولید بنزین کشور و بخشی از گازوییل را در اختیار دارد.

اسدی با بیان این که حدود ۴۸ درصد ظرفیت تولید پتروشیمی کشور در منطقه ویژه پارس است، افزود: هم‌اکنون ۲۷ طرح پتروشیمی در بخش‌های عسلویه و کنگان با سرمایه‌گذاری ۳۴ میلیارد دلار در دست ساخت است که اگر به بهره‌برداری برسند ظرفیت تولید پتروشیمی‌ها تقریبا به دو برابر خواهد رسید.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با استراتژیک دانستن این منطقه برای کشور گفت: سال گذشته مجموع درآمد ارزی صادرات کل مناطق آزاد و ویژه کشور حدود ۱۸ میلیارد دلار بوده که از این میزان ۱۲ و سه دهم میلیارد دلار مربوط به منطقه ویژه پارس است.

اسدی با بیان اینکه میدان‌های گلشن، فردوس، فرزاد و پارس شمالی نیز در دست توسعه شرکت ملی نفت قرار دارند، گفت: به زودی فعالیت پارس سه با عنوان پارس شمالی نیز آغاز خواهد شد.

وی با اشاره به اهمیت صرفه‌جویی و مصرف بهینه گاز گفت: اگر چندین میدان مانند پارس‌جنوبی داشته باشیم چنانچه با همین روند مصرف کنیم، دچار مشکل خواهیم شد.

اسدی با بیان اینکه باید مدیریت مصرف  را جدی بگیریم اظهار داشت: برای درک بهتر مردم از تلاش‌ها و زحمات در روند تولید گاز باید فعالیت‌های فرهنگی و فرهنگ‌سازی در اولویت قرار بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha