به گزارش ایسنا مطالعات پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی نشان داده که عسلویه بیشترین میزان آلودگی میکروپلاستیکها را داراست. این آلودگیها تأثیرات مخربی بر اکوسیستم دریایی و سلامت ساکنان منطقه دارند. نحوه مدیریت خطوط انتقال پالایشگاهها منجر به نشت میعانات گازی و آلودگی سفرههای آب زیرزمینی در عسلویه شده است. این آلودگیها تهدیدی جدی برای منابع آب شیرین و سلامت ساکنان محسوب میشود.
انبارهای روباز و غیراستاندارد دپوی گوگرد در عسلویه، فضای وسیعی از منطقه را به رنگ زرد درآورده و باعث آلودگی هوا و زمین شده است. این مسئله تأثیرات مخربی بر محیطزیست و سلامت ساکنان دارد.
بر اساس گزارشهای موجود، میزان آلودگی هوا در کنگان تا عسلویه گاهی به ۳۴۸ میکروگرم بر مترمکعب نیز رسیده است که نشاندهنده وضعیت بسیار ناسالم برای ساکنان این منطقه است. پیشتر تحقیقات نشان داده بود که شیوع بیماریهای تنفسی مانند آسم در عسلویه به دلیل آلودگی هوا افزایش یافته است. این مسئله نگرانیهای جدی در مورد سلامت عمومی ساکنان منطقه ایجاد کرده است.
شینا انصاری در گفتوگو با ایسنا درباره پیشرفتِ جایگاه زیستمحیطی شهرستان عسلویه و برنامه و روشهایی که به همین سبب در پیش گرفته شده است، سخن گفت.
او که به تازگی برای برگزاری روز جهانی تالابها به عسلویه سفر کرده بود، به استقرار صنایع نفتی در گستره این شهرستان اشاره کرد و گفت: هنگام سفر به عسلویه جلساتی با شرکتهای نفتی برگزار شد. این جلسات در کنار برنامههای روز جهانی هماهنگ شد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید میکند: مدیریت آلودگی حاصل از استخراج شرکتهای نفتی پیگیری میشود که به این دلیل ارائه برنامه مشخص و مدون درباره کنترل آلودگی هوا، آب و خاک از طرف شرکتهای نفتی درخواست شد.
انصاری با اشاره به این نکته که برنامه دیگری نیز پیشتر تدوین شده بود، میگوید: برنامه پیشین که در سالهای گذشته تدوین شده، نیازمند بهروزرسانی است. وجود برنامه بهتنهایی کافی نیست البته اقداماتی در جهت اجرای برنامه پیشین انجام شده است که نمونه آن ایجاد ایستگاههای پایش است.
او ادامه داد: برنامه جدید باید قابل رصد و پایش باشد، به شیوهای که سازمان حفاظت محیط زیست از برنامه و زمان اجرای برنامه آگاه باشد و بر آن نظارت کند. پیگیری این موارد باید از سوی واحدهای صنعتی انجام شود.
انصاری با اشاره به اختصاص یکی از جلسات کارگروه ملی آلودگی هوا به آلودگی هوای عسلویه گفت: در این جلسه موضوعات همراه با وزارت نفت، وزارت صمت و وزارت کشور پیگیری خواهد شد اما مخاطب سازمان محیط زیست در خصوص آلودگی صنایع نفتی، بخش خصوصی است.
به گفته او به دلیل استقرار بخش پتروشیمی در عسلویه، نظارت بر سیستمهای تصفیه فاضلاب عسلویه نیز ضرورت دارد که اندازهگیری دورهای تصفیه فاضلاب عسلویه از سوی سازمان حفاظت محیط زیست از سوی آزمایشگاههای مورد اطمینان انجام میشود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه اظهار کرد: بازیابی فلرهای نفتی خوزستان و بوشهر نیز دنبال میشود.
انصاری در پایان درباره این پرسش که سازمان حفاظت محیط زیست گزارش محیطزیستی عسلویه را به رئیس جمهوری ارائه کرده است؟ گفت: توضیحاتی از بازدید عسلویه در دولت ارائه شد.
انتهای پیام
نظرات