• یکشنبه / ۵ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403120502963
  • خبرنگار : 50664

معاون هماهنگی امور اقتصادی خراسان رضوی:

سهم بودجه خراسان رضوی از اعتبارات ملی باید داده شود

سهم بودجه خراسان رضوی از اعتبارات ملی باید داده شود

ایسنا/خراسان رضوی معاون هماهنگی امور اقتصادی خراسان رضوی با بیان اینکه سهم استان از تولید ناخالص داخلی کشور با داشتن ۸ درصد جمعیت، کمتر از ۵ درصد و رتبه درآمد سرانه خراسان رضوی ۲۱ است، گفت: مطالبه مهم ما تخصیص سهم واقعی بودجه استان از اعتبارات ملی است.

رضا جمشیدی شنبه‌شب چهارم اسفندماه، در اختتامیه هفتمین جشنواره تولید ملی و رسانه خراسان رضوی، با اشاره به اینکه رسانه پل ارتباطی بین تولیدکننده و مصرف‌کنندگان است که می‌تواند با معرفی محصولات داخلی و ترویج فرهنگ خرید و مصرف تولیدات ملی، به تعالی محصولات داخلی و رونق اقتصادی کمک کند، اظهار کرد: رسانه می‌تواند به عنوان ابزاری در شناسایی توانمندی‌ها و فرصت‌های اشتغال استان و سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه‌ها برای ارائه تولیدات و محصولات بهتر و باکیفیت‌تر نقش‌آفرینی کند.

جمشیدی با اشاره به لزوم همبستگی ملی اظهار کرد: باید ارزش‌های ملی را در این راستا موردتوجه قرارداد و از تولیدات داخلی حمایت کرد که این موضوع باعث ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی می‌شود.

وی تأکید کرد: در این راستا باید نسبت به افزایش آگاهی‌های عمومی با برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی، همکاری بین بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی و مشارکت در پروژه‌ها و موضوعات مشترک، ایجاد شبکه‌ها و زنجیره تولید و حمایت از کارآفرینی با ایجاد فضای مناسب کسب‌وکار اقدام کرد که خوشبختانه در فصل پاییز فضای کسب‌وکار در استان بهتر شده است.

جمشیدی افزود: اقداماتی از جمله فرهنگ‌سازی، نظارت و ارزیابی و حمایت از نوآوری در راستای همبستگی ملی کمک‌کننده است.

وی از اصحاب رسانه خواست؛ نسبت به مطالبه گری و نظارت و رصد فعالیت نهادها و دستگاه‌های دولتی جدی باشند زیرا سهم استان از تولید ناخالص داخلی کشور با داشتن ۸ درصد جمعیت، کمتر از ۵ درصد شده و رتبه درآمد سرانه خراسان رضوی رتبه ۲۱ است به‌طوری‌که درآمد هر خراسانی تقریباً ۶۰ درصد میانگین درآمد هر ایرانی است و ضرورت دارد رسانه‌ها به این موضوع بپردازند و هم‌جهت و هم سو، بتوانیم الزامات افزایش سهم خراسان رضوی از تولید ناخالص داخلی و درآمد سرانه را فراهم آوریم.

جمشیدی با بیان اینکه سهم صنعت از تولیدات صنعتی در کشور حدود ۳ درصد است، گفت: باوجوداینکه بیش از ۶۰۰۰ واحد صنعتی و معدنی در استان فعال‌اند، سهم ما از تولید کشور قابل‌توجه نیست و تعداد واحدهای اقتصادی بزرگ استان که دارای بیش از ۱۰۰ نفر نیروی کار بیمه‌شده هستند، تقریباً ۴ درصد است و عمده واحدهای استان کوچک و متوسط هستند. لذا مطالبه ما از سهم بودجه با توجه به هزینه‌های زائرین که در شهر مشهد به‌طور میانگین روزانه از ۳۰۰ هزار زائر پذیرایی می‌کند از اعتبارات ملی داده نمی‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی خراسان رضوی افزود: با کمک رسانه، مطالبات و گله‌مندی‌ها با ادبیات هم سو را باید بیان کنیم تا بتوانیم به بهبود فضای کسب‌وکار استان و بهبود شاخص‌هایی که بعضاً در آنها جایگاه خوبی نداریم، کمک کنیم.

وی تأکید کرد: برای ارتقاء تولید ملی، حمایت از تولیدکنندگان داخلی و ارائه مشوق‌های مالی به آنها در دستور کار قرار دارد به‌طوری‌که قسمتی از اعتبارات سال آینده را می‌توان به کمک‌های فنی و اعتباری برای حمایت از تولیدات و تکمیل زنجیره‌های تولید اختصاص داد.

جمشیدی خاطرنشان کرد: برای بهبود کیفیت تولیدات با انجام فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی طبق ماده ۱۳ قانون جهش تولید با صرف اعتباراتی از سوی واحدهای تولیدی برای آموزش و پژوهش، تجهیز واحدها و مبلغ صرف شده از مالیات واحدهای تولید کاسته می‌شود که رسانه‌ها این موضوع را اطلاع‌رسانی کنند.

وی با اشاره به لزوم توجه به موضوع ترویج فرهنگ خرید ملی به‌ویژه محصولاتی که تولید استان هستند، افزود: تسهیل فرآیندهای تولید و تقویت صادرات از برنامه‌های استان هست هرچند برای اولین بار در سال‌های اخیر صادرات استان در ۱۱ ماهه امسال به بیش از ۲ میلیارد دلار رسیده که با توجه به تعهدات ارزی مبلغ واقعی بیش از این‌هاست که امیدواریم با حمایت رسانه بتوانیم به ارتقاء جایگاه استان و افزایش تولیدات آن کمک کنیم.

سهم بودجه خراسان رضوی از اعتبارات ملی باید داده شود

انتظار داریم نخبگان و دانشگاهیان به میدان بیایند و نسخه‌ای برای بهبود بخش تولید بپیچند

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در این مراسم با بیان اینکه به نمایندگی از فعالان حوزه تولید از تلاش‌های فعالان حوزه رسانه که به عنوان چشم بینای جامعه هستند قدردانی می‌کنم، اظهار کرد: رسانه‌های استان سرآمدند و بخش خصوصی قدردان تلاش اهالی رسانه است و امیدواریم که دچار روزمرگی نشوند.

فیروز ابراهیمی با بیان اینکه بخش تولید با مشکلاتی مواجه است که امکان برنامه‌ریزی را از فعالان این حوزه گرفته، حال‌آنکه محیط تولید برنامه محوراست؛ البته دولت فعلی نقشی در ایجاد این مشکلات ندارد و وارث آن‌هاست، گفت: از رسانه‌ها انتظار داریم که در این شرایط بی‌پروا اوضاع را نقد کرده و مطالبه گری کنند.

وی با اشاره به اینکه بخش تولید برای یک روز خود نمی‌تواند برنامه‌ریزی کند و انتظار داریم نخبگان و دانشگاهیان به میدان بیایند و نسخه‌ای برای بهبود اوضاع بپیچند، افزود: امروز ما با بحران انرژی مواجهیم و این حجم از کمبود برای حوزه قابل‌هضم نیست و چاه ویل بازشده و کمبودهایی وجود دارد و همچنان اعتقادداریم قاچاق سوخت ما را در تأمین سوخت نیروگاه‌ها ناتوان کرده و البته ماینرها هم نقش مهمی در این نا ترازی دارند.

ابراهیمی ادامه داد: کمبود نقدینگی و منابع مالی، خشکسالی و تورم، حوزه تولید را دچار روزمرگی مزمن کرده است. ما تنها کشوری هستیم که چهار دهه به‌طور مستمر تورم دورقمی داریم و رکورددار این حوزه هستیم.

وی بیان کرد: باوجوداین مشکلات حوزه تولید از برنامه‌ریزی غافل شده است و انتظار داریم رسانه در این شرایط به ما کمک کند زیرا در حوزه اقتصاد خط قرمز وجود ندارد و می‌توان با صراحت لهجه گفتنی‌ها را گفت.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: رفتار برنامه‌ای در کشور ما بی‌پاسخ است و ۶ برنامه توسعه را پشت سر گذاشتیم و تنها برنامه سوم توسعه میزان تحقق آن قابل‌قبول بود و مابقی میزان تحقق آن ۳۰ درصد بوده است.

وی با بیان اینکه جرم انگاری فقط برای بخش خصوصی وجود دارد، گفت: درحالی‌که ۶ برنامه توسعه به مدت ۳۰ سال به سخره گرفته‌شده و از نقطه صفر به صفر رسیدیم هیچ جرمی نیست یا اینکه در ماه‌های آخر سند چشم‌انداز ۲۰ ساله هستیم و بنا بوده در پایان عمر این سند در بین ۱۹ کشور منطقه در حوزه‌های علمی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ... رتبه اول  را داشته باشیم. در حوزه اقتصاد به نسبت سال ۸۴ شاخص‌های اقتصادی نامناسب است به‌طوری‌که در یک مقایسه آماری در سال گذشته بین چند کشور حوزه خلیج‌فارس در دو شاخص درآمد سرانه و نرخ تورم می‌بینیم میانگین تورم در آنها ۱.۵ درصد است و اما سال گذشته تورم ما ۴۲.۵ درصد بوده است و میانگین درآمد سرانه در چند کشور حوزه خلیج‌فارس ۴۳ هزار دلار درآمد سرانه است و کشور ما یک‌نهم درآمد سرانه آنها را دارد درحالی‌که تورم کشور ما ۲۹ برابر است و این نشان می‌دهد درصد و میانگین درآمد سرانه ۴۳ هزار دلار است و ما یک‌نهم درآمد و تورم ۲۷ برابر نشان می‌دهد فرمانی که در حوزه اقتصاد به دست گرفتیم اشتباه است. 

وی خاطرنشان کرد: در شرایطی که اداره کشور برمدار عقلانیت قرارگرفته و بعد از بیش از دو دهه در همین چند ماه فعالیت دولت وفاق ملی، رتبه فضای کسب‌وکار استان به رتبه چهارم رسیده است و فضایی از امیدواری در خراسان رضوی ایجاد کرده، هرچند روزگار سختی بر فعالان اقتصادی می‌گذرد، اما امیدواریم با مدیریت‌های جدید فضا به سمت بهتری برود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha