• پنجشنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404041911656
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

تاکید استاندار خراسان رضوی بر استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه برای تامین گوشت قرمز استان

تاکید استاندار خراسان رضوی بر استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه برای تامین گوشت قرمز استان

ایسنا/خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه حدود ۱۰ درصد مصرف نهاده‌های دامی و گوشت به خراسان رضوی اختصاص داد، گفت: ضرورت دارد که مدیریت آن نیز به استان واگذار شود و از ظرفیت خوب کشورهای همسایه و منطقه آسیای میانه در زمینه تأمین گوشت قرمز استفاده شود.

غلامحسین مظفری در دیدار با معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به تجربه جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اظهار کرد: این تجربه نشان داد که آمادگی، برنامه‌ریزی و وجود زیرساخت‌ها اهمیت زیادی دارد و حتی دوره طولانی تحریم‌ها و اتکا به توان داخلی نیز در این مسیر کمک‌کننده بوده است. بخشی از تجربه‌ها نیز ضرورت افزایش آمادگی در برخی حوزه‌ها را به ما گوشزد کرد.

وی با اشاره اینکه به یکی از چالش‌های اساسی کشور در حوزه حکمرانی است، افزود: تمرکزگرایی یکی از مشکلات اصلی ما بوده است. به‌گونه‌ای که اگر تهران دچار مشکل شود، کل ساختار کشور دچار اختلال خواهد شد. در دیدار اخیر استانداران با مقام معظم رهبری، ایشان بر لزوم تفویض اختیارات به استانداران تأکید کردند و اکنون نیز در قالب شرایط اضطرار، برخی اختیارات به استان‌ها واگذار شده است، اما تمرکز شدید اختیارات همچنان باقی است و باید از این وضعیت عبور کنیم.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در موضوعاتی مانند نهاده‌های دامی و گوشت، استان ما حدود ۱۰ درصد از مصرف کشور را به خود اختصاص می‌دهد. بنابراین مدیریت آن نیز باید به استان واگذار شود. کشورهای همسایه و منطقه آسیای میانه ظرفیت‌های بسیار خوبی در زمینه تأمین گوشت قرمز با قیمت مناسب دارند و باید برای بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها برنامه‌ریزی کنیم.

مظفری با بیان اینکه تفویض اختیارات اخیر نیز برای برخی امور کافی نبوده است، تصریح کرد: حتی با وجود اختیارات جدید، برای ثبت سفارش برخی کالاها همچنان با مشکل مواجه هستیم و اگر این مسائل ساختاری حل نشود، مشکلات پابرجا خواهند ماند. ساختارهای درهم‌تنیده و پیچیده اداری کشور یکی از موانع اصلی هستند؛ به‌گونه‌ای که گاهی کارشناسان مستقر در تهران اختیار بیشتری از عالی‌ترین مقامات دولتی در استان‌ها دارند.

وی یکی از درخواست‌های مهم خود را اجرای الگوی کشت و افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی دانست و افزود: مهم‌ترین مسئله در حوزه تأمین غذای کشور، امنیت غذایی است و متولی اصلی آن نیز وزارت جهاد کشاورزی است. در شرایطی که نهاده و گوشت وارد می‌کنیم، نمی‌توانیم میزان بالایی از ضایعات و تلفات را تحمل کنیم.

استاندار خراسان رضوی بیان کرد: حتی اگر در این شرایط ضرر نکنیم و صرفاً تلفات را کاهش دهیم، در واقع سود کرده‌ایم. در این حوزه فرهنگ‌سازی عمومی بسیار حائز اهمیت است و هرچه بهره‌وری را افزایش و ضایعات را کاهش دهیم، منافع اقتصادی بیشتری حاصل خواهد شد.

مظفری با اشاره به جمعیت حدود ۱۰ درصدی در استان، خاطرنشان کرد: اختیاراتی که به استانداران تفویض شده باید متناسب با سهم استان‌ها در بودجه‌ها و سهمیه‌های ارزی باشد. خراسان رضوی باید بتواند سهم ۱۰ درصدی خود از بودجه و ارز را به‌صورت مستقیم مدیریت کند و این منابع در اختیار مدیریت استانی قرار گیرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی در ۱۹ تیرماه، وی بیان کرد: در حوزه تأمین گوشت قرمز، می‌توانیم از ظرفیت کشورهای همسایه و آسیای میانه برای واردات گوشت قرمز و گرم با قیمت پایین‌تر بهره‌مند شویم. برای مثال در پاکستان ۲۸ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کردیم و کشتارگاه احداث شده است اما در شرایط کنونی واردات گوشت از این کشور ممنوع شده که این رویکرد منطقی نیست و باید بازنگری شود.

سپس علیرضا رفیعی‌پور، معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور اظهار کرد: دشمن در کنار شکست سخت در جنگ، در حوزه امنیت غذایی نیز شکست سنگین‌تری خورد و نتوانست اقدامات خود را به ثمر برساند. ما در حوزه دامپزشکی، هرگز بدون پیش‌بینی عمل نکرده‌ایم، چراکه وقتی از پیشگیری صیانت می‌کنیم، باید چند ماه جلوتر را نیز پیش‌بینی کنیم و همین رویکرد نقش مهمی در موفقیت‌ها داشته است.

وی با اشاره به عملکرد این سازمان در دوران جنگ تحمیلی ١٢ روزه گفت: در آن دوران در بخش دامپزشکی عملکرد موفق و سربلندی داشتیم. امروز نیز با نگاه آینده‌نگرانه، چند رویکرد اساسی را دنبال می‌کنیم. در چند ماه گذشته، سیستمی جهت رصد میزان تلفات و ضایعات را در سه استان به‌صورت آزمایشی راه‌اندازی کردیم که نتایج آن بسیار قابل توجه بود. این نتایج نشان داد آنچه تاکنون از بهره‌وری گفته‌ایم، عمدتاً در حد شعار باقی مانده و در واقعیت، تلفات و ضایعات زیادی در حوزه غذا و دام وجود دارد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha