سیدحسین موسوی، در گفتوگو با ایسنا با اشاره به آمار و عملکرد این مرکز از ابتدای سال جاری تاکنون اظهار کرد: آموزشهای مهارتی در رفع نیازهای بازار کار و کاهش نرخ بیکاری در سطح شهرستان نقش بسزایی دارند و ابزار کلیدی هستند.
وی با بیان اینکه از ابتدای فروردین تاکنون مرکز آموزش فنی و حرفهای کلات به ارائه ۲۳ هزار و ۳۲۳ نفر ساعت آموزش پرداخته است، خاطرنشان کرد: این مقدار تقریباً ۳۰ درصد از تعهدات سالیانه مرکز را شامل میشود.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفهای شهرستان کلات، بیان کرد: همچنین، این مرکز توانسته است ۱۷۲ دوره آموزشی را برگزار کند که معادل ۲۷ درصد از تعهدات دورهای سالیانه است.
وی با اشاره به تلاش مستمر مرکز در راستای ارتقاء مهارتهای فنی و حرفهای جوانان و بزرگسالان شهرستان؛ به تشریح فعالیتهای مختلف این مرکز در بخشهای دولتی و غیردولتی پرداخت و بیان کرد: در حوزه آموزش دانشآموزان، طرحهایی نظیر «همنوا» و «دانشآموز هوشمند» اجرا شده است.
موسوی گفت: در این راستا، ۱۱۶ دوره آموزشی با مجموع ۱۶ هزار و ۳۲۰ نفر ساعت آموزش برای دانشآموزان برگزار شده است؛ در واقع این برنامهها به دانشآموزان کمک میکند تا مهارتهای لازم را فراگیرند و در آینده تمایل بیشتری برای ورود به بازار کار داشته باشند.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفهای شهرستان کلات همچنین به آموزش سربازان وظیفه اشاره کرد و افزود: در این راستا، ۲۲ نفر دوره آموزشی با ۲۳۷۰ نفر ساعت آموزش برای سربازان برگزار شده است.
وی در خصوص آموزش ساکنان مناطق روستایی اظهار کرد: در این راستا ۱۳ دوره آموزشی با ۳۲۲۴ نفر ساعت آموزش برای ساکنان روستاها برگزار کردهایم؛ بدون شک این اقدامات به کاهش مهاجرت از روستاها و بهبود وضعیت اقتصادی خانوادهها کمک میکند و زمینهساز رشد و توسعه پایدار در مناطق روستایی میشود.
موسوی در بخش غیردولتی، به برگزاری ۲۳ دوره آموزشی با ۲۰۸۰ نفر ساعت آموزش اشاره و بیان کرد: نظارت هوشمند و میدانی بر آموزشگاههای آزاد نیز انجام شده و ۱۳ بازدید از این مراکز صورت گرفته است.
وی از شناسایی و حمایت از استعدادهای برتر مهارتی و کارآفرینی در روستاها خبر داد و تصریح کرد: سه نفر را در این زمینه شناسایی کرده و به آنها حمایتهای لازم را ارائه دادهایم.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفهای شهرستان کلات با اشاره به اینکه این اقدام به رشد مهارتآموزی در مناطق روستایی و افزایش فرصتهای شغلی کمک میکند، به رهگیری وضعیت اشتغال مهارتآموزان اشاره کرد و بیان کرد: ما ۱۰ نفر از مهارتآموختگان را مورد بررسی قرار داده و وضعیت شغلی آنها را پیگیری کردهایم.
وی با بیان اینکه خدمات مشاوره و راهنمایی آموزشی و شغلی به متقاضیان مهارتآموزی ارائه میشود، افزود: در این راستا به ۲۸ نفر خدمات مشاورهای ارائه دادهایم؛ همچنین، خدمات مشاوره و راهنمایی اختصاصی برای دانشآموزان نیز ارائه شده که شامل ۱۱۰ نفر میشود.
موسوی با تأکید بر اینکه آموزشهای فنی و حرفهای نه تنها به افزایش مهارتهای افراد کمک میکند، بلکه به کاهش نرخ بیکاری و بهبود وضعیت اقتصادی جامعه نیز منجر میشود، بیان کرد: آموزشهای فنی و حرفهای به عنوان یک پل ارتباطی بین مهارتآموزان و بازار کار عمل میکند.
وی با اشاره به اینکه این آموزشها به افراد کمک میکند تا با نیازهای واقعی بازار کار آشنا شوند و مهارتهای لازم را برای ورود به این بازار کسب کنند، در خصوص اهمیت ایجاد واحدهای پذیرنده مهارتآموزی در محیط کار واقعی افزود: در این راستا، برای سه نفر مجوز واحدهای پذیرنده مهارتآموزی را صادر کردهایم.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفهای شهرستان کلات خاطرنشان کرد: واحدهای پذیرنده مهارتآموزی در محیط کار واقعی به مهارتآموزان این امکان را میدهند که در یک محیط واقعی، مهارتهای خود را به کار ببرند و تجربه لازم را کسب کنند.
موسوی گفت: سرمایهگذاری در آموزشهای فنی و حرفهای نه تنها به بهبود وضعیت فردی افراد کمک میکند، بلکه به رشد و توسعه پایدار جامعه نیز منجر میشود و در نهایت، به ایجاد یک بازار کار پویا و رقابتی کمک خواهد کرد.
شهرستان کوهستانی و مرزی کلات در شمال استان خراسان رضوی و در ۱۵۵ کیلومتری شمال شرق مشهد قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات