بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری، برای کنترل فشار خون خود از داروهایی مانند مهارکنندههای آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE)، مسدودکنندههای بتا و مسدودکنندههای کانال کلسیم استفاده میکنند.
با این حال، نتایج تحقیقات اخیر امپریال کالج لندن منتشرشده در سایت ساینس نشان داد که برخی از این داروها ممکن است با مشکلات گوارشی مرتبط باشند.
گروه تحقیقاتی از روشی نوآورانه برای بررسی عوارض جانبی احتمالی داروهای فشارخون استفاده کردند. آنان به جای مطالعه مستقیم داروها، انواع ژنتیکی تقلیدکننده اثرات این داروها را بررسی کردند.
با تجزیه و تحلیل دادههای ۷۵۰ هزار نفر، محققان ارتباط احتمالی بین نوع خاصی از مسدودکنندههای کانال کلسیم و افزایش خطر مشکلات روده را شناسایی کردند.
این داروها ممکن است بر عضلات روده تاثیر بگذارند که به حرکت غذا از طریق دستگاه گوارش کمک میکند. در حالی که یافتهها جالب هستند، محققان تاکید کردند که هنوز برای تغییر نحوه تجویز این داروها زود است.
این نتایج ثابت نمیکند که مسدودکنندههای کانال کلسیم باعث مشکلات روده میشوند بلکه فقط ارتباط احتمالی را نشان میدهد که نیاز به بررسی بیشتر دارد.
در حال حاضر، افرادی که از داروهای فشار خون استفاده میکنند، نباید درمان خود را بر اساس نتایج این تحقیق متوقف کنند. فشار خون بالا درمان نشده خطر بسیار بیشتری ازجمله حملات قلبی و سکته را به همراه دارد.
اگر همچنان نگران هستید، بهترین روش این است که با پزشک خود در مورد خطرات و فواید داروی خود صحبت کنید.
این تحقیق روشهای پیچیده تعامل داروها با بدن را برجسته کرد. دانشمندان به کاوش این فعل و انفعالات به امید ایجاد درمانهای ایمنتر و موثرتر ادامه میدهند.
در این بین، ارتباط بین پزشکان و بیماران، کلیدی برای مدیریت فشار خون و در عین حال به حداقل رساندن عوارض جانبی است.
نتایج مقاله «چربی احشایی و ارتباط آن با فشار خون در جمعیت سالمندان» منتشرشده در پایگاه علمی جهاد دانشگاهی، با افزایش سن، خطر بیماری پرفشاری خون افزایش مییابد.
با توجه به اهمیت و شیوع بالای پرفشاری خون و اضافه وزن و چاقی در سالمندان ایرانی و محدود بودن مطالعاتی که به همراهی پرفشاری خون با چربی احشایی در جمعیت سالمندی پرداخته باشند، این پژوهش با هدف تعیین وضعیت چربی احشایی بدن در سالمندان و همراهی آن با فشارخون انجام گرفت.
ارتباط مستقیم و معنیداری میان فشارخون با چربی احشایی، نمایه توده بدنی، دورکمر و نسبت دورکمر به قد در سالمندان مرد و زن وجود دارد که در سالمندان مذکر نمایه توده بدنی و در سالمندان مونث مقدار چربی احشایی بیشترین ارتباط را با فشارخون داشته است.
انتهای پیام
نظرات