• دوشنبه / ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1403121308842
  • منبع : صدا و سیما

جنگل‌کاری تا ۳۵ برابر سرعت نفوذ آب در خاک را افزایش می‌دهد

جنگل‌کاری تا ۳۵ برابر سرعت نفوذ آب در خاک را افزایش می‌دهد

رئیس اداره پایش و محاسبات مرکز خشکسالی و تغییر اقلیم سازمان هواشناسی تصریح کرد: هر چقدر جنگل‌کاری بیشتر شود تا ۳۵ برابر سرعت نفوذ آب در خاک بیشتر می‌شود و می‌تواند از تهدیدات سیل به‌ویژه در مناطق کوهستانی جلوگیری کند.

به گزارش ایسنا دکتر امین فضل کاظمی در یک برنامه رادیویی درباره فواید جنگل‌کاری در مدیریت بحران آب اظهارکرد: موضوع آب یک بحثی بین عرضه و تقاضا است. آب ذخیره شده در یک منطقه تنها برای همان منطقه قابل‌ دسترسی است. اگر در مناطق پرجمعیت منابع آبی کفایت توسعه شهری، صنعتی و کشاورزی منطقه را نکند، بحران ایجاد خواهد شد بنابراین میزان توسعه نامتوازن بر اساس دسترسی به آب در یک منطقه و عدم توازن در عرضه و تقاضا بحران آب را رقم می‌زند.

 وی ضمن اشاره به کشور استرالیا به‌عنوان یک نمونه موفق در مدیریت بحران آب افزود: در شرایط بحران آب باید اهرم‌هایی در دست مدیران دولتی قرار داشته باشد تا بتوانند مدیریت درست را انجام دهد.

رئیس اداره پایش و محاسبات مرکز خشکسالی و تغییر اقلیم سازمان هواشناسی اضافه کرد: هر چقدر جنگل‌کاری بیشتر شود تا ۳۵ برابر سرعت نفوذ آب در خاک بیشتر می‌شود و می‌تواند از تهدیدات سیل به‌ویژه در مناطق کوهستانی جلوگیری کند همچنین می‌تواند به مناطق مرتفع آب پمپاژ و دِبی پایه را تقویت کند.

 کاظمی با اشاره به کمبود بارش در جنوب غرب کشور و ایجاد چالش برای کشاورزی و تأمین علوفه خاطرنشان کرد: هر جایی که یک آب قابل‌ دسترس زیر زمینی وجود داشته باشد یک گنج محسوب می‌شود. اما مشکل بزرگ آن است که با افزایش جمعیت در فصول گرم برداشت از آب‌های زیرزمینی نیز افزایش می‌یابد. جنگل‌کاری در این حوزه می‌تواند به تغذیه منابع آب زیرزمینی کمک کند و جلوی تابش مستقیم نور خورشید را می‌گیرد و از تبخیر آب جلوگیری کند، لذا پوشش گیاهی مناسب نفوذ در خاک را افزایش می‌دهد. علاوه بر مدیریت مصرف خانگی باید نگاهی به حد بالای توسعه صنعتی و کشاورزی داشته باشیم. متأسفانه عدم مدیریت صحیح موجب شده صنایع آب‌بر در کویر مرکزی مستقر شوند و کشاورزی سنتی آن منطقه را با چالش مواجه کرده است.

 رئیس اداره پایش و محاسبات مرکز خشکسالی و تغییر اقلیم سازمان هواشناسی تاکید کرد: بازده اقتصادی سرمایه‌گذاری در فضای سبز به‌سرعت سرمایه‌گذاری‌های صنعتی نیست بنابراین دولتمردان نباید این سرمایه‌گذاری را صرفاً با دید اقتصادی نگاه کنند و باید نگاه بلندمدت به آن داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha