• یکشنبه / ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۹:۱۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404011004362
  • خبرنگار : 30147

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خبر داد

خسارت ۱۴۶ میلیارد تومانی سرمازدگی به بخش باغبانی شهرستان کوهسرخ

خسارت ۱۴۶ میلیارد تومانی سرمازدگی به بخش باغبانی شهرستان کوهسرخ

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی کوهسرخ از خسارت ۱۴۶ میلیارد تومانی سرمازدگی به بخش باغبانی این شهرستان خبر داد و گفت: شهرستان کوهسرخ در پی وقوع سرمازدگی شدید اخیر، با خسارت‌های سنگینی در بخش باغبانی روبرو شده است.

 حجت صفرنژاد، در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه این خسارت‌ها به ویژه بر روی باغات بادام، گردو، زردآلو، هلو، گوجه‌سبز و آلو تأثیر گذاشته و موجب نگرانی کشاورزان و مسئولان جهاد کشاورزی شده است، افزود: در این راستا، کارشناسان جهاد کشاورزی به منظور ارزیابی دقیق خسارات، اقدام به بازدید میدانی از باغات این شهرستان کردند.

وی با اشاره به اینکه پس از وقوع سرمازدگی، کارشناسان این اداره از تاریخ هفتم تا نهم فروردین به بررسی وضعیت باغات مختلف پرداختند، در خصوص نتایج این بررسی‌ها اظهار کرد: حدود ۸۰ درصد باغات بادام و زردآلو، ۵۰ درصد باغات گردو و ۳۰ تا ۴۰ درصد باغات آلو، هلو و گوجه سبز دچار خسارت شده‌اند.

مدیر جهاد کشاورزی کوهسرخ با بیان اینکه بر اساس این ارزیابی‌ها، خسارت کلی به حدود ۳۰۰۰ تن محصولات باغبانی به ارزش ۱۴۶ میلیارد تومان می‌رسد، گفت: این خسارت‌ها نه تنها بر روی تولیدکنندگان تأثیر منفی می‌گذارد بلکه می‌تواند تبعات اقتصادی گسترده‌تری برای شهرستان به همراه داشته باشد.

وی در ادامه از برگزاری جلسه هماهنگی خرید توافقی محصولات کشاورزی شهرستان کوهسرخ با محوریت انتخاب تشکل برای خرید توافقی، نوع محصول و برنامه‌ریزی برای جذب تسهیلات خبر داد و گفت: این اقدام می‌تواند به کشاورزان کمک کند تا محصولات خود را با قیمت مناسب‌تری به فروش برسانند و از ضررهای بیشتر جلوگیری کنند.

صفرنژاد با بیان اینکه شهرستان کوهسرخ با دارا بودن بیش از ۲۳۰۰۰ هکتار سطح زیر کشت انواع محصولات زراعی و باغی، از جمله زعفران و بادام، در سطح استان و کشور دارای جایگاه ویژه‌ای است، گفت: گرچه این شهرستان به عنوان یکی از مراکز تولید محصولات باغی شناخته می‌شود و کشاورزان آن به تولید محصولات با کیفیت بالا شهرت دارند اما با این حال، چالش‌هایی نظیر خام‌فروشی و خرید محصولات توسط واسطه‌ها و دلال‌ها، تولیدکنندگان را متضرر کرده و موجب افزایش نگرانی‌ها در این بخش شده است.

وی با اشاره به اینکه محصولات شهرستان از جمله زعفران و بادام و گیاهان دارویی از جمله انغوزه و ریواس در سطح استان و کشور دارای جایگاه ویژه است، در ادامه به چالش‌های موجود در عرصه کشاورزی اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات اصلی، خام فروشی و خرید محصولات توسط واسطه‌ها و دلال‌هاست این موضوع باعث می‌شود تا کشاورزان نتوانند هزینه‌های تولید خود را جبران کنند و در نتیجه، بسیاری از آن‌ها از ادامه فعالیت خود ناامید شوند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همچنین به سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف این وزارتخانه، استفاده از ظرفیت تشکل‌ها برای خرید و عرضه محصولات کشاورزی است، این سیاست به منظور حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان طراحی شده و می‌تواند به بهبود وضعیت اقتصادی کشاورزان کمک کند.

صفرنژاد در ادامه به وجود تشکل‌های قوی در شهرستان، از جمله تعاونی امیرکبیر و تعاونی دامداران، اشاره کرد و افزود: در سال جاری، با همکاری تعاون روستایی و تشکل‌ها، اقداماتی مؤثر در راستای خرید محصولات مهم شهرستان از جمله بادام، انغوزه، ریواس، زعفران، گوجه‌فرنگی و خیار انجام خواهد شد؛ این همکاری می‌تواند به کشاورزان کمک کند تا محصولات خود را با قیمت مناسب‌تری به فروش برسانند و از ضررهای بیشتر جلوگیری کنند.

وی گفت: با توجه به خسارت‌های سنگین وارده به بخش باغبانی شهرستان کوهسرخ، نیاز به برنامه‌ریزی و همکاری‌های مشترک برای حمایت از تولیدکنندگان و بهبود وضعیت اقتصادی این بخش بیش از پیش احساس می‌شود، اقدامات سریع و مؤثر در این زمینه می‌تواند به کاهش اثرات منفی سرمازدگی و بهبود شرایط کشاورزان کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha