• یکشنبه / ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404011004534
  • خبرنگار : 50161

رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی استان:

نانوایی‌های تولیدکننده‌ نان کامل در زنجان تا پایان امسال به ۸۴ واحد می‌رسد

نانوایی‌های تولیدکننده‌ نان کامل در زنجان تا پایان امسال به ۸۴ واحد می‌رسد
عکس تزئینی است

ایسنا/زنجان رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: طبق هدف‌گذاری‌های انجام شده، تعداد نانوایی‌های تولیدکننده‌ نان کامل در سطح استان تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۸۴ واحد می‌رسد.

جعفر مطهری‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه در حال حاضر ۷ واحد نانوایی در سطح شهر زنجان مشغول تولید نان کامل هستند، افزود: بر اساس آمار ارائه شده از سوی اتحادیه نانوایان، حدود ۱۶۰۰ واحد نانوایی در سطح استان در حال فعالیت هستند که ۵ درصد از این تعداد برای پیوستن به چرخه تولید نان کامل در سال ۱۴۰۴ هدف‌گذاری شده است.

وی با بیان اینکه نان از دیرباز اهمیت ویژه‌ای در ابعاد مختلف تغذیه‌ای، فرهنگی و امنیتی در کشور ما داشته است، اظهار کرد: نان بخش مهمی از سبد غذایی ما را تشکیل می‌دهد و جزو جدایی‌ناپذیری از زندگی مردم ما است.

رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اینکه شالوده‌ اصلی نان، آرد است که از غلات و خصوصا گندم به دست می‌آید، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین عاملی که باعث گسترش مصرف نان در کشور ما است، در دسترس بودن و ارزان بودن آن است به طوری که همه اقشار جامعه به این ماده غذایی دسترسی دارند.

وی به بیان فواید آرد و نان کامل پرداخت و گفت: آرد کامل سرشار از پروتئین، کربوهیدرات، انواع فیبرها، ویتامین‌ها، مواد معدنی و حتی چربی‌ها است و می‌تواند ۷۰درصد کالری مورد نیاز بدن را تأمین کند؛ ولی آرد سفید به دلیل سبوس‌گیری از گندم و حذف جوانه گندم و به تبع آن حذف بسیاری از مواد مغذی آرد، نه تنها مفید نیست بلکه می‌تواند عوارضی چون ابتلا به کبد چرب، دیابت نوع۲، چاقی و انواع سرطان‌های گوارشی در پی داشته باشد.

او افزود: نان‌هایی که با آرد سبوس‌دار تهیه می‌شوند در بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی، کنترل قند خون و حفظ وزن متناسب و ایده‌آل بسیار موثرند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha