• شنبه / ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404011606865
  • خبرنگار : 50072

خنک‌سازی ساختمان با قارچ

خنک‌سازی ساختمان با قارچ

ایسنا/خراسان رضوی دانشمندان دانشگاهی در سنگاپور کاشی‌های دیواری ویژه‌ای از قارچ‌ها ساختند که می‌توانند به‌طور طبیعی و بدون استفاده از الکتریسیته به خنک شدن ساختمان‌ها کمک کنند. این «کاشی‌های قارچی» از روشی الهام گرفته شده‌اند که فیل‌ها در هوای گرم، خنک می‌مانند.

گروهی از دانشگاه فناوری نانیانگ (NTU) با شرکت طراحی محلی (bioSEA)، از میسلیوم (بخش ریشه‌مانند قارچ‌ها) همراه با ضایعات بامبو برای ساخت کاشی‌ها استفاده کردند. آنان بافتی چروکیده با الهام از پوست فیل ایجاد کردند، این بافت به فیل‌ها کمک می‌کند تا با نگه داشتن آب خنک بمانند همچنین آب درونی به آرامی تبخیر شود.  

این طراحی به‌صورت کاشی، هوای خنک را به دام می‌اندازد، سطح و قدرت خنک‌کنندگی کاشی را افزایش می‌دهد و موجب می‌شود به ویژه در آب‌وهوای گرمسیری با رطوبت و باران بالا مفید باشند. نتایج آزمایش‌های منتشرشده در سایت ساینس نشان داد، کاشی‌ها با طرح پوست فیل ۲۵ درصد سریع‌تر از کاشی‌های صاف و در شرایط مرطوب ۷۰ درصد سریع‌تر سرد می‌شوند.

دانشمندان پیشنهاد کردند که سمت صاف کاشی در مقابل ساختمان قرار گیرد و قسمت بافت‌دار به سمت بیرون باشد تا بهترین اثر خنک‌کنندگی را داشته باشید.

این کاشی‌ها با مخلوط کردن میسلیوم صدف با ضایعات بامبو، جو و آب و سپس فشار دادن مخلوط درون قالب‌هایی با بافت پوست فیل ساخته شدند. کاشی‌ها به مدت چند هفته در تاریکی رشد کردند، سپس در کوره خشک شدند تا از رشد بیشتر قارچ‌ها جلوگیری شود.

میسلیوم، یک ماده زیست تخریب‌پذیر و بسیار متخلخل است که آن را به یک عایق عالی تبدیل می‌کند. عملکرد آن به همان اندازه یا حتی بهتر از مواد عایق مصنوعی معمولی، اما بسیار دوستدار محیط زیست است. مواد عایق سنتی اغلب مصنوعی هستند و می‌توانند در طول چرخه عمر خود به محیط زیست آسیب بزنند. در مقابل، این کاشی‌های جدید ساخته شده از ضایعات کاملا طبیعی هستند.

دانشمندان همچنین دریافتند که سطح کاشی آب را دفع می‌کند و به قطرات اجازه می‌دهد روی سطح بنشینند و به آرامی تبخیر شوند. این عملکرد به خنک کردن کاشی حتی موثرتر به‌خصوص در هنگام باران کمک می‌کند.  

داده‌های منتشر شده حاکی از این است که صنعت ساختمان، مسئول نزدیک به ۴۰ درصد از انتشارات مرتبط با انرژی است، بنابراین یافتن راه‌های سبزتر برای خنک کردن ساختمان‌ها مهم است. دانشمندان اکنون بر روی ساخت کاشی‌های قوی‌تر و بادوام‌تر و همچنین آزمایش آنها بر روی ساختمان‌های واقعی تلاش می‌کنند.

یکی از چالش‌های روش جدید این است که رشد کاشی‌ها سه تا چهار هفته طول می‌کشد و تغییر به مواد جدیدی مانند این ممکن است به دلیل شیوه‌های ساختمانی موجود کند باشد. با این حال، این گروه بر این باور است که کاشی‌های قارچی پوست فیلی آنان، گامی به سوی آینده‌ای خنک‌تر و سبزتر است و ایده‌های طبیعت و مواد زائد را به راه‌حل‌هایی هوشمند برای زندگی مدرن تبدیل می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha