احسان عظیمیراد، در گفتوگو با ایسنا با اشاره به مشکلات حاد بهداشت و درمان در مشهد اظهار کرد: متأسفانه مشهد از نظر سرانه درمانی در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و این موضوع، ناشی از چند عامل مهم از جمله افزایش جمعیت، حضور زائران و اتباع خارجی و تخصیص نامتناسب منابع به این شهر است؛ در واقع، وزارت بهداشت هنگام محاسبه سرانه درمان، زائران و اتباع خارجی را لحاظ نمیکند، در حالی که بار مضاعفی بر سیستم درمانی این شهر تحمیل میشود.
وی با تأکید بر نادیده گرفته شدن مشهد در تخصیص منابع ملی افزود: نگاه دولت به این شهر از نظر تأمین سرانه درمانی، چندان عادلانه نیست و ما در سال ۱۴۰۴ بهطور جدی این موضوع را پیگیری خواهیم کرد تا این حق مسلم را برای مردم مشهد بگیریم.
وضعیت نامناسب بهداشت و درمان در حاشیه شهر مشهد
عظیمیراد با اشاره به وضعیت نامناسب بهداشت و درمان در حاشیه شهر مشهد گفت: حاشیه شهر همیشه با چالشهای متعددی روبهرو بوده است، اما یکی از جدیترین مشکلات، کمبود مراکز درمانی در این مناطق است؛ در شرایطی که جمعیت این مناطق بسیار بالاست، نه بیمارستانی برای رسیدگی به بیماران وجود دارد و نه تعداد درمانگاهها پاسخگوی نیازهای مردم است.
وی با انتقاد از ترک فعلهای گذشته در این حوزه تصریح کرد: متأسفانه در سالهای گذشته، کمکاریها و ترک فعلهای متعددی در حوزه بهداشت و درمان صورت گرفته است، حتی نمایندگان سابق مشهد نیز در این زمینه پیگیری لازم را انجام ندادند، این کمکاریها به مردم حاشیه شهر آسیب زده و باعث شده است که امروز در این مناطق با بحران جدی مواجه باشیم.
بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی مشهد؛ پروژهای که درگیر ترک فعلها شد
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پروژه بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی در حاشیه شهر مشهد، ادامه داد: این بیمارستان که در سال ۱۴۰۱ تعریف شده بود، قرار بود با کمک مولدسازی و آورده دولت، در سریعترین زمان ممکن ساخته شود تا بتواند نقش مهمی در افزایش سرانه درمانی مشهد ایفا کند، با این حال، به دلیل عدم تعامل نمایندگان سابق با دستگاه اجرایی، این پروژه پس از گذشت سه سال، تنها ۳۰ درصد پیشرفت داشته است.
وی افزود: در این مدت، تنها بخش اورژانس بیمارستان تا حدود ۶۰ درصد پیشرفت کرده است، اما این میزان اصلاً کافی نیست و نشاندهنده اهمال جدی در پیگیری این پروژه است.
وی در ادامه با تأکید بر اهمیت تسریع در اجرای این پروژه حیاتی گفت: نباید اجازه دهیم که بیماران و مردم مناطق کمبرخوردار مشهد بیش از این در انتظار خدمات درمانی بمانند؛ تکمیل این بیمارستان نهتنها ظرفیت درمانی شهر را افزایش میدهد، بلکه باعث کاهش فشار بر مراکز درمانی دیگر و بهبود کیفیت خدمات پزشکی خواهد شد؛ امیدواریم با همافزایی تمامی نهادهای ذیربط، این پروژه در سریعترین زمان ممکن به بهرهبرداری برسد.
رایزنی با وزرا برای تأمین منابع مالی و تسریع پروژه
عظیمیراد تصریح کرد: یکی از اقدامات بزرگی که در این زمینه انجام شد، نشست با وزیر بهداشت بود، از ابتدا، هدفم را کمک به دستگاه اجرایی برای تسهیلگری امور مشهد و کلات قرار دادم و هر جا که لازم باشد، برای تسریع پروژهها با مسئولین هماهنگ خواهم شد.
وی افزود: با هماهنگیهای انجامشده میان دانشگاه علوم پزشکی، وزیر اقتصاد و سایر نهادهای ذیربط، دستورات لازم برای اخذ وام ۱۰۰ میلیارد تومانی صادر شد؛ البته مبلغ درخواستی ما ۶۰۰ میلیارد تومان بود، اما در مرحله نخست، ۱۰۰ میلیارد تومان برای اورژانس بیمارستان تصویب شد که از این میزان، تاکنون ۵۰ میلیارد تومان آن اختصاص یافته و ۲۵ میلیارد تومان دیگر نیز از سوی نمایندگان مشهد تأمین شده است؛ با این روند، بخش اورژانس این بیمارستان تا اوایل تابستان ۱۴۰۴ به بهرهبرداری خواهد رسید.
نهایی شدن حضور سرمایهگذاران و تضمین موفقیت پروژه
وی با اشاره به لزوم تأمین منابع مالی از طریق سرمایهگذاران بخش خصوصی گفت: از قبل از شروع سال جدید، به دنبال جذب سرمایهگذار برای این پروژه بودیم، زیرا حضور سرمایهگذار میتواند بخش بزرگی از مشکلات مالی را برطرف کند و خوشبختانه حضور سرمایهگذار در این پروژه تقریباً نهایی شده است.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه عدم پیگیریهای گذشته و ضعف مدیریتی موجب توقف این پروژه شده است، گفت: دو عامل مهم برای تضمین موفقیت این پروژه و ورود سرمایهگذاران وجود دارد، نخست، اراده و پیگیری مداوم ما به عنوان نمایندگان مردم و دوم، اصلاح قوانین، مقررات و بخشنامهها از طریق وزارت اقتصاد و هیئت عالی مولدسازی که خوشبختانه، اصلاحات خوبی در سطح استان برای پروژههای مختلف در حال انجام است و این مشکلات بهزودی حل خواهد شد.
فرصت بزرگ سرمایهگذاری در حوزه درمان مشهد
عظیمیراد با اشاره به اینکه حضور سرمایهگذاران با فرصتهای زیادی همراه است و چالش جدی در این زمینه وجود ندارد، گفت: وقتی قراردادها و تضمینهای مالی درست و شفاف باشند، سرمایهگذاری در این بخش میتواند مزایای زیادی نسبت به مشکلات آن داشته باشد.
وی تصریح کرد: مکانیزم نظارتی مناسبی از سوی هیئت عالی مولدسازی برای جلوگیری از هرگونه انحراف در پروژهها تعریف شده است، البته چالش اصلی، بیشتر مربوط به حضور افراد و سلایق شخصی در تصمیمگیریهاست که با نظارت دقیق، این مشکلات نیز برطرف خواهد شد.
بیمارستان شهید رجایی؛ الگویی برای توسعه پروژههای عمرانی استان
وی اظهار کرد: سرمایهگذاری در بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی شهرک شهید رجایی میتواند به یک الگوی بسیار موفق برای سایر پروژههای استان و حتی کشور تبدیل شود، این تجربه نشان میدهد که با برنامهریزی درست و جذب سرمایهگذار، میتوان پروژههای راکد را احیا کرد و خدمات بهداشتی و درمانی را به سطح مطلوبی رساند.
عظیمیراد گفت: موفقیت این پروژه میتواند تضمینکننده حضور سرمایهگذاران مختلف برای سایر پروژههای عمرانی و درمانی استان خراسان رضوی باشد، و مشهد را از وضعیت نامطلوب درمانی فعلی خارج کند.
انتهای پیام
نظرات