• شنبه / ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۸:۵۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404011607272
  • خبرنگار : 50972

رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی مطرح کرد

تلاش برای به حداقل رساندن خسارت‌های کشاورزان خراسان رضوی

تلاش برای به حداقل رساندن خسارت‌های کشاورزان خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی با اشاره به خسارت‌های ناشی از قطعی برق چاه‌های کشاورزی گفت: در تلاشیم با طراحی مدلی منسجم و اخذ نظرات کشاورزان، آسیب‌های وارد شده به این بخش را به حداقل برسانیم.

محسن زنگنه شنبه ۱۶ فروردین، در حاشیه جلسه با مدیران‌کل حوزه انرژی و کشاورزی خراسان رضوی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: طی سال‌های اخیر یکی از چالش‌های جدی در حوزه کشاورزی، قطعی برق چاه‌های کشاورزی بوده که خسارات قابل توجهی را به بار آورده است. برآوردها نشان می‌دهد تنها در سال گذشته، قطعی برق چاه‌های کشاورزی بالغ بر ۴۵۰ هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی استان خسارت وارد کرده است.

وی ادامه داد: این خسارت‌ها فقط مالی نیست و بر کیفیت محصولات نیز تأثیر گذاشته است. بعنوان مثال، کیفیت پسته، انگور و زعفران تولیدی استان در سال گذشته کاهش محسوسی داشته است.

رئیس مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان با اشاره به پیش‌بینی ناترازی ۲۰ هزار مگاواتی برق در کشور طی سال آینده، افزود: بر اساس اعلام وزارت نیرو، از مجموع بیش از ۹۷۰۰ چاه عمیق و نیمه‌عمیق موجود در استان که حدود ۴۵۰ مگاوات برق مصرف می‌کنند، باید در زمان اوج مصرف روزانه (از ساعت ۱۰ صبح تا ۵ یا ۶ عصر) حدود ۳۰۰ مگاوات کاهش مصرف داشته باشند؛ به این معنا که در ساعات پیک، حدود ۷۵ درصد چاه‌های کشاورزی خاموش خواهند بود.

وی اظهار کرد: در سال‌های گذشته به دلیل قطعی‌های غیر منظم روزانه، کشاورزان آسیب جدی دیدند. این خاموشی‌های مکرر علاوه بر وارد کردن خسارت به پمپ‌ها، موجب نارضایتی گسترده کشاورزان شد. از همین رو در جلسه‌ای با حضور مدیران آب منطقه‌ای، برق منطقه‌ای، توزیع برق و جهاد کشاورزی، به دنبال طراحی مدلی هستیم که ضمن کاهش آسیب، نظم بیشتری در قطعی برق ایجاد شود.

زنگنه درباره مصوبات این جلسه گفت: نخست اینکه مقرر شد از وزارت نیرو درخواست شود با توجه به اینکه تراز تولید و مصرف برق استان مثبت است، سهمیه قطعی برق استان در زمان اوج مصرف کاهش یابد. دوم اینکه ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی جدیدی که در دو سال اخیر در استان راه‌اندازی شده، بعنوان بخشی از تولید استان در نظر گرفته شود تا این ظرفیت در کاهش قطعی‌ها لحاظ شود.

وی اضافه کرد: سومین مصوبه، انجام نظرسنجی از کشاورزان توسط جهاد کشاورزی بود. مقرر شد کشاورزان اولویت زمانی خود را برای عدم قطع برق در بازه ۱۵ اردیبهشت تا ۱۵ مهر اعلام کنند. طبق برنامه، هر کشاورز در این بازه زمانی می‌تواند ۴۵ روز برق بدون قطعی داشته باشد که بر اساس الگوی کشت و شرایط منطقه، بصورت منطقه‌ای و شهرستانی تنظیم خواهد شد.

زنگنه با بیان اینکه اطلاعات مورد نیاز این نظرسنجی از طریق دهیاران، بخشداران و فرمانداران جمع‌آوری خواهد شد، ادامه داد: تا پایان هفته مدل نهایی برای مدیریت خاموشی چاه‌های کشاورزی در استان تدوین می‌شود. هدف این است که این مدل، آسیب‌های وارد شده به بخش کشاورزی را به حداقل ممکن برساند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha