دکتر سیدمحمد مهدوی در گفتوگو با ایسنا، یکی از مسائل مهم فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان فعال در این حوزه را تامین مالی دانست و گفت: در این زمینه تا اندازهای دولت باید حمایت کند، ولی توان و امکان منابع دولتی محدود است و ناگزیریم فرصت را برای حضور سایر منابع مالی فراهم کنیم که یکی از آنها، فرصت حضور شرکتهای بزرگ است تا بتوانند در این حوزه سرمایه گذاری کنند.
وی خاطر نشان کرد: در این راستا منابع غیر دولتی میتواند یکی از منابع تامین مالی باشد؛ چرا که مشارکت مردمی در قالب خیریه باید از طریق NGO ها تقویت شود تا مردم برای آینده خود و فرزندانشان سرمایه گذاری کنند؛ از این رو در حال حاضر یکی از شرکتهای بزرگ آمادگی خود را برای سرمایهگذاری در حوزههای مرتبط با علوم شناختی اعلام کرده است.
مهدوی، راهاندازی صندوق علوم شناختی را یکی از برنامههای ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی نام برد و گفت: متاسفانه در این زمینه موفق نشدیم؛ چرا که نهادهای بالادستی همکاری لازم را نداشتند.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی اظهار کرد: در کشور صندوقهای تخصصی زیستی و غیره داریم و درخواست تاسیس صندوق علوم شناختی فعال است، بخشهای غیر دولتی و دانشگاهها نیز وارد این عرصه شدهاند، ولی هنوز اجازه تاسیس این صندوق را به ما ندادند، در حالی که درخواست تاسیس آن ثبت و سهم و منابع مالی آن تعیین شده است.
وی ادامه داد: اجازه تاسیس این صندوق در کمیتهای متشکل از بانک مرکزی و سایر دستگاهها صادر شده است، ولی فارغ از سازوکار صدور مجوز، ضرورتی است که برای تاسیس این صندوق وجود دارد.
مهدوی تاکید کرد: این صندوق یکی از نهادهایی است که میتواند سرمایه غیر دولتی را به حوزههای مرتبط با علوم شناختی اضافه کند و اگر ما از این موضوع غفلت کنیم، گرفتار خواهیم شد.
انتهای پیام
نظرات