• یکشنبه / ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۸:۴۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1404011708033
  • خبرنگار : 71631

کشف دو مجسمه بزرگ در شهری سوخته

کشف دو مجسمه بزرگ در شهری سوخته

باستان‌شناسان با کاوش در شهر باستانی «پمپئی» ‌(معروف به شهر سوخته در ایتالیا)، مجسمه یک کاهن را کشف کردند.

به گزارش ایسنا، ‌ باستان‌شناسان با کاوش در «پمپئی» دو مجسمه به شکل زن و مرد با ردای کلاسیک کشف کرده‌اند که در اندازۀ واقعی انسان ساخته شده‌اند و در طاقچه، روی دیوار مرزی یک مقبره باستانی بزرگ قرار داشتند.

طبق گزارشی که درباره این اکتشاف در یک مجله منتشر شده است، «ظرافت و جزئیات این مجسمه‌ها چشمگیر است. ما می‌توانیم نقش‌برجسته دست‌ها، انگشت‌ها و ناخن‌ها را که با دقت حکاکی شده‌اند، مشاهده کنیم. همچنین می‌توانیم جزئیات کار روی چین‌های لباس و تزئینات را ببینیم.»

این مجسمه‌ها در جولای ۲۰۲۴ در محوطه قبرستان «پورتا سارنو» (Porta Sarno) کشف شدند که از دوران «سامنیت» در قرون چهارم و سوم پیش از میلاد مورد استفاده قرار می‌گرفت. محققان بر اساس کیفیت و سبک حکاکی‌ها، معتقدند که این مقبره به دوره «جمهوری روم» (۱۳۳ ـ ۳۱ پیش از میلاد) تعلق دارد. این قبرستان پس از تخریب پمپئی توسط فوران کوه وزوو در سال ۷۹ میلادی دیگر استفاده نشد.

مجسمه زن، برگ‌های برگ‌بو را در دست دارد و به گوشواره‌ها، حلقه‌ها، دستبندها و گردنبندی با آویز هلال ماه مزئین شده است. این نوع تزئینات، که به نام «lunula» شناخته می‌شود، تصور می‌شد که نیروهای شیطانی را دفع می‌کند. او همچنین یک تور و یک شنل روی پیراهن خود به تن دارد. بنابراین، اگرچه هویت دقیق او مشخص نیست، اما محققان مطمئن هستند که این زن عضوی از طبقه اشراف بوده است.

مجسمه مرد نیز به شکلی ساخته شده است که تکه‌ای از یک ردای بی‌آستین پوشیده است و از این رو می‌توان هویت او را به عنوان یک شهروند رومی شناسایی کرد.

گزارش جزئیات کشف می‌گوید که این زوج ممکن است «یک زوج جوان و مرفه متاهل» باشند، اگرچه نمی‌توان از این موضوع مطمئن بود.  گابریل زوشتریگل (Gabriel Zuchtriegel)، مدیر پارک باستان‌شناسی پمپئی به گاردین گفت: «ممکن است این مرد شوهر او باشد، اما ممکن است پسر او هم باشد. هیچ نوشته‌ای وجود ندارد، بنابراین ما نمی‌دانیم.»

یکی از فرضیه‌های مطرح شده این است که شاید مجسمه زن تصویرگر یک کاهن باشد. برگ‌هایی که در دست دارد و گاهی به نام «اسپرژیلوم» نیز شناخته می‌شوند، ممکن است توسط کاهنان برای پاک‌سازی و تقدیس فضاها با پخش دود بخور یا گیاهان معطر سوزانده شده در مراسم مذهبی استفاده شده باشد.

آویز هلال ماه یا «lunula» نشان می‌دهد که زن ممکن است کاهنه‌ای از فرقه سرس، الهه رومانی کشاورزی و باروری بوده باشد.

*این خبر به‌روزرسانی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۲۳:۴۲

خیلی عالی

avatar
امروز ۰۹:۵۰

فکر کردم تو شهر سوخته خودمونه تعجب کردم

avatar
امروز ۱۰:۱۸

خوب است لطف کنید از این نوع اخبار بیشتر به چاپ برسانید که امروز همه از این نوع اخبار استقبال می‌کنند تاریخی و قدیمی

avatar
امروز ۱۶:۵۱

مردم پمبی ایتالیا تورکتبارانی بودند که از آناتولی به ایتالیا کوچ کردند و این مجسمه های تورکتباران می باشند

avatar
امروز ۱۷:۴۷

باستان شناسان ایتالیایی نمیدونن اونا چی هستند