• یکشنبه / ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404011707692
  • خبرنگار : 50187

ظرفیت‌های قضایی برای مقابله با بحران آب کرمان فعال می‌شود

ظرفیت‌های قضایی برای مقابله با بحران آب کرمان فعال می‌شود

ایسنا/کرمان رئیس‌ کل دادگستری استان کرمان با اشاره به وضعیت نگران‌کننده منابع آبی، از ضرورت برخورد قاطع با حفر چاه‌های غیرمجاز و همچنین تکمیل پروژه‌های تامین آب استان سخن گفت.

حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی ۱۷ فروردین در نشست با مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کرمان با بیان اینکه برخی چاه‌های غیرمجاز سالیان گذشته حفر شده‌ و به دلیل وجود درختان مثمر در اطراف آنها امکان پلمب آنها وجود ندارد، اظهار کرد: در صورت شناسایی در مراحل اولیه، می‌توان از ادامه روند حفر چاه‌های غیرمجاز جلوگیری کرد.

وی با اشاره به چالش جدی در شهرستان قلعه‌گنج افزود: موضوع حفر چاه‌های غیرمجاز در این شهرستان به دادستان ارجاع خواهد شد تا از تمامی ظرفیت‌های شورای تأمین شهرستان استفاده شود و با همراهی نیروهای نظامی و انتظامی، اقدامات لازم برای متقاعدسازی مردم و سامان‌دهی وضعیت موجود صورت گیرد.

حمیدی وضعیت منابع آبی استان کرمان را نگران‌کننده توصیف و بر لزوم برنامه‌ریزی فوری برای تأمین آب شرب شهر کرمان تأکید کرد.

رئیس کل دادگستری استان کرمان افزود: کرمان تنها شهری است که فاقد منابع آب سطحی بوده و تأمین آب آن به طور کامل متکی به منابع زیرزمینی است، این منابع به حد اشباع رسیده و نیازمند تدابیر جدی برای آینده هستند.

وی همچنین تکمیل پروژه انتقال آب از سد شهیدان امیرتیموری به کرمان را یک موضوع حیاتی دانست و تصریح کرد: باید همه دستگاه‌های ذی‌ربط در راستای تسریع در تکمیل این پروژه تلاش کنند تا علاوه بر جلوگیری از تضییع بیت المال در هزینه‌های انجام شده، در زمان بحران یا کمبود آب شرب در شهر کرمان از آن استفاده شود.

وی با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های ناپایدار در حوزه تأمین آب، بیان کرد: با توجه به کمبود بارش در استان، تأمین آب شرب با چالش‌های جدی روبه‌رو شده است.

حمید علیدادی سلیمانی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان نیز در این نشست با ارائه گزارشی از اقدامات صورت‌گرفته، گفت: نزدیک به ۸۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان پلمب شده و ۲۹۰ مورد دیگر نیز با حکم قضایی در آستانه پلمب هستند.

وی همچنین از حفر ۱۵ حلقه چاه غیرمجاز در دشت سولان شهرستان قلعه‌گنج خبر داد و افزود: برخی صنایع و معادن نیز اقدام به تصرف غیرقانونی بستر رودخانه‌ها و حفر چاه غیرمجاز کرده‌اند که لازم است مصوبات جدی برای مقابله با آن‌ها اتخاذ شود.

علیدادی سلیمانی در پایان پیشنهاد برگزاری همایشی با حضور رؤسای دادگستری و دادستان‌های استان را در ماه‌های آتی مطرح و اظهار امیدواری کرد که این همایش به افزایش هماهنگی‌ها در راستای حفاظت از منابع آبی و زیستی استان منجر شود.

در این نشست احداث غیرقانونی ویلا در بستر رودخانه‌ها در مناطقی همچون کوهپایه و سیرچ نیز از جمله چالش‌های زیست‌محیطی استان عنوان شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۱۷:۲۱

چاهای اطراف شهر کرمان تا شعاع 80کیلومتری خدا وکیلی پر کنید .وکارتصفیه خانه فاضلاب را هرچه سریعتر گسترش بدهید

avatar
دیروز ۲۲:۵۵

الان کلی مناطق فاضلاب جذبی دارن و کلی اب قابل فراوری از دست میره و تصفیه خونه مدرن که استاندارد اب با باز فراوری نیاد پایین نداریم

avatar
دیروز ۲۳:۱۵

تکنولوژی های جدید مثل استفاده از نانو فیبرهای کربنی که ارزان هم هست و رطوبت هوا رو میعان میکنه چرا بعد از تجاری شدنش ایران نیست

avatar
دیروز ۲۳:۲۴

راکتورهای پلاسمایی که در اختیار سیستم نظامی هست براحتی میشه با سه تا شون و تنظیم روی قدرت اب. ابر ها رو‌جذب کرد چرا اینکار رو نمیکنید