• یکشنبه / ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۴:۳۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1404011707899
  • خبرنگار : 71616

معاون وزارت صمت در گفت‌وگو با ایسنا خبر داد

بازگشایی محدوده‌های قفل‌شده معدنی را در دستور کار داریم/ پیگیری تعامل با منابع طبیعی

بازگشایی محدوده‌های قفل‌شده معدنی را در دستور کار داریم/ پیگیری تعامل با منابع طبیعی

معاون معادن و صنایع معدنی وزارت صمت از تعامل سازنده با منابع طبیعی برای آزادسازی بخشی از محدوده‌های قفل‌شده معدنی با هدف شناسایی دقیق پتانسیل‌های معدنی بدون آسیب به محیط زیست خبر داد.

به گزارش ایسنا، طی سال‌های اخیر، یکی از چالش‌های جدی در حوزه اکتشاف و توسعه معادن کشور، وجود محدوده‌هایی بوده که بنا به دلایل حقوقی، قانونی یا مخالفت دستگاه‌های مرتبط، امکان فعالیت معدنی در آن‌ها فراهم نبوده است. این محدودیت‌ها که حدود ۲۰ درصد از کل مساحت مشخص‌شده در نقشه‌های معدنی کشور را شامل می‌شوند، به یکی از دغدغه‌های فعالان معدنی بدل شده است.

وجیه‌الله جعفری- معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت- در پیگیری ایسنا، نسبت به برنامه‌ها و تدابیر این وزارتخانه برای رفع این مشکل، به گفت‌وگو با این خبرگزاری پرداخت.

* شنیده می‌شود که برخی محدوده‌های معدنی عملاً قفل شده‌اند؛ این موضوع به چه دلیل اتفاق افتاده و وزارت صمت چه برنامه‌ای برای آن دارد؟

 در ابتدا باید این موضوع را روشن کنیم که در واقعیت اینگونه نیست که وزارت صمت، خود این محدوده‌ها را قفل کرده باشد؛ فرآیند ثبت محدوده‌ها طبق قانون انجام می‌شود. اشخاص حقیقی یا حقوقی، شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران برای ثبت محدوده‌های معدنی اقدام می‌کنند و این موارد پس از ثبت، جهت استعلام به دستگاه‌های ذیربط از جمله منابع طبیعی ارسال می‌شود.

* پس دلیل قفل‌شدن این محدوده‌ها، مخالفت دستگاه‌های دیگر است؛ چه راهکاری برای بازگشایی این بلوک‌ها وجود دارد؟

دقیقاً. زمانیکه بطور مثال یک دستگاه همچون منابع طبیعی با درخواست ثبت، مخالفت می‌کند، آن محدوده در بلوک‌هایی قرار می‌گیرد که عملاً فعالیت معدنی در آن‌ها امکان‌پذیر نیست؛ از همین روی به آن‌ها محدوده‌های قفل‌شده می‌گویند.

خوشبختانه اخیراً تعاملات خوبی با منابع طبیعی آغاز شده است؛ ما مذاکراتی داشتیم و توافق‌هایی در حال شکل‌گیری است تا از ظرفیت ماده ۲۴ قانون معادن استفاده کنیم. این ماده امکان استفاده مشروط و کنترل‌شده از محدوده‌هایی را فراهم می‌کند که در حالت عادی ممنوع بودند.

*  استفاده از این ظرفیت دقیقاً چه هدفی را دنبال می‌کند؟

هدف ما این است که بتوانیم در مراحل اولیه شناسایی، پی‌جویی و اکتشاف عمومی وارد عمل شویم. این فرآیند بدون ایجاد تخریب یا آثار مخرب بر منابع طبیعی می‌تواند انجام شود. اگر بتوانیم پتانسیل‌های معدنی را در این محدوده‌ها شناسایی کنیم، آنگاه امکان توافق در مساحت‌های محدودتر با منابع طبیعی برای مراحل بعدی فراهم خواهد شد.

قفل‌بودن فعلی این محدوده‌ها، مانعی برای شناخت پتانسیل‌ها است؛ زمانیکه نمی‌دانیم در یک محدوده چه منابعی وجود دارد، نمی‌توانیم برای توسعه معادن تصمیم‌گیری درستی داشته باشیم. باز شدن این مسیر کمک می‌کند تا تصویر دقیق‌تری از ذخایر معدنی کشور داشته باشیم، بدون اینکه به محیط زیست آسیبی وارد شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha