فرهاد قادرپناه، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی طرقبه شاندیز در گفتوگو با ایسنا از افزایش چشمگیر گردشگران در طرقبه شاندیز در ایام نوروز ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: بر اساس آمار و اطلاعات جمعآوری شده از ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردینماه امسال در مجموع ۳۵۵ هزار و ۲۷ نفر از جاذبههای گردشگری این منطقه بازدید کردند.
وی این آمار را نشان دهنده جذابیت بالای این منطقه برای مسافران و گردشگران دانست و افزود: به تفکیک، جاذبههای گردشگری مختلف در این مدت منطقه نمونه گردشگری چالیدره با ۱۴۲ هزار و ۶۱۴ نفر، مجتمع تفریحی گردشگری پدیده با ۱۸۹ هزار و ۵۱۰ نفر، موزه مردمشناسی ویرانی با ۱۷۳ نفر و روستای تاریخی کنگ با ۲۲ هزار و ۷۳۰ نفر، بیشترین تعداد بازدیدکنندگان را به خود جلب کردند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی طرقبه شاندیز با اشاره به اینکه تنوع و جذابیت جاذبههای موجود در شهرستان طرقبه شاندیز باعث جذب گردشگران از نقاط مختلف کشور شده است، اظهار کرد: طی این مدت همچنین ۸۴۹۱ نفر در مراکز اسکان رسمی شهرستان شامل هتلها، بومگردیها و خانههای مسافر اقامت داشتند.
وی خاطرنشان کرد: از این تعداد، ۸۴۱۰ نفر ایرانی و ۸۱ نفر خارجی بودند؛ همچنین در مراکز اسکان غیررسمی نظیر مهمانسراها، زائرسراها، مدارس و حسینیهها نیز ۴۴۰ نفر اسکان یافتند.
قادرپناه با اشاره به این آمارها گفت: این افزایش بازدیدها نشان دهنده جذابیت بالای این منطقه برای گردشگران است و ما تلاش داریم تا با بهبود خدمات، این روند را ادامه دهیم.
وی همچنین بر اهمیت نظارت بر کیفیت خدمات تأسیسات گردشگری تأکید و اظهار کرد: کیفیت خدمات باید همواره در اولویت قرار گیرد تا رضایت گردشگران جلب شود.
رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان طرقبه شاندیز با اشاره به اینکه در این مدت، تنها یک مورد شکایت از جاذبههای گردشگری ثبت شده است، ادامه داد: همچنین، ۲۹۷ مورد حادثه جادهای در این مدت گزارش شده که شامل ۲۴۱ مورد خسارتی و ۵۶ مورد جرحی بوده است.
وی در همین خصوص ضمن تقدیر از نیروهای ستاد خدمات سفر، بر اهمیت و توجه بیشتر به ایمنی راهها و خدمات امداد و نجات تأکید کرد و از مسئولان خواست تا اقدامات لازم را برای افزایش ایمنی گردشگران انجام دهند.
قادر پناه آمار بازدیدها از بازار، صنوف مختلف و ... را ۲۹۳۵ مورد اعلام و اظهار کرد: همچنین در راستای نظارت بر تأسیسات گردشگری، ۷۱ مورد بازدید و نظارت بر مجتمعهای خدماتی و تأسیسات گردشگری انجام شد که ۱۳ فقره تذکر و اخطار برای این تأسیسات صادر شد.
وی با بیان اینکه ۱۹۵ مورد از حوادث جادهای در طرقبه و ۱۰۲ مورد در شاندیز به وقوع پیوسته است، ادامه داد: طی این مدت تردد خودرو در شهر طرقبه شاندیز به یکمیلیون و ۶۰۹ هزار و ۵۰۸ دستگاه رسید که ۹۹۲ هزار و ۱۳۷ خودرو ورودی به طرقبه و ۶۱۷ هزار و ۳۷۱ دستگاه ورودی به شاندیز بوده است.
رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان طرقبه شاندیز گفت: این تردد بالا به همراهی زائران به بارگاه امامزادگان یاسر و ناصر (ع) که تعداد آنها به ۱۴۵ هزار و ۳۵۱ نفر رسید، اهمیت مذهبی و فرهنگی شهرستان را نیز نمایان میسازد.
وی همچنین با بیان اینکه در حوزه صنایعدستی، ۳۸ نفر از کارگاههای صنایعدستی و ۱۶۱۰ نفر از بازارچههای صنایعدستی بازدید کردند، این آمار را نشان دهنده توجه به هنرهای محلی و رونق بازارهای صنایعدستی در شهرستان دانست که میتواند به توسعه اقتصادی این بخش کمک کند.
قادر پناه در پایان، بر اهمیت حفظ و بهبود زیرساختها و خدمات گردشگری تأکید کرد و خواستار همکاری بیشتر ادارات، نهادها و ارگانها برای جذب بیشتر گردشگران شد.
شهرستان طرقبه شاندیز با طبیعت زیبا و جاذبههای تاریخی و فرهنگی، به یکی از مقاصد اصلی گردشگری در خراسان رضوی تبدیل شده است؛ این شهرستان با مناظری خیرهکننده، از آب و هوای مطبوع و دلپذیر برخوردار است که میتواند به عنوان یک قطب گردشگری در سطح کشور مطرح شود.
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد طرقبه شاندیز، شهرت آن به عنوان «شهر غذا» و برند غذایی کشور است؛ ثبت ملی مهارت پخت شیشلیک به عنوان میراث فرهنگی در این شهرستان، به اهمیت و ارزش غذایی این منطقه افزوده است. بسیاری از غذاهای سنتی و محلی طرقبه شاندیز به عنوان برندهای ملی شناخته میشوند و این امر به جذب گردشگران کمک میکند؛ به همین دلیل، گردشگرانی که به زیارت مشهد مشرف میشوند، معمولاً از طرقبه شاندیز نیز بازدید کرده و از غذاهای محلی و تجربههای خاص این منطقه بهرهمند میشوند.
از دیگر جاذبههای گردشگری طرقبه شاندیز میتوان به باغات میوه، پارکها و فضاهای سبز اشاره کرد که در فصلهای مختلف سال، زیباییهای خاص خود را دارند. این باغات نه تنها امکان برداشت میوههای تازه و خوشمزه را فراهم میکنند، بلکه به عنوان مکانی مناسب برای گردشگران جهت استراحت و لذت از طبیعت نیز شناخته میشوند.
انتهای پیام
نظرات