• دوشنبه / ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۳:۱۵
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404011808526
  • خبرنگار : 50649

مدیرکل میراث فرهنگی استان خبر داد

برپایی ۱۸۴ بازارچه صنایع دستی طی نوروز در فارس/ رشد ۳۶ درصدی میزان بازدیدها

برپایی ۱۸۴ بازارچه صنایع دستی طی نوروز در فارس/ رشد ۳۶ درصدی میزان بازدیدها

ایسنا/فارس مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس از برپایی ۱۸۴ بازارچه صنایع دستی در سطح استان طی ایام نوروز خبر داد و گفت: از این تعداد ۷۸ بازارچه دائمی و ۱۰۶ بازارچه موقتی بودند که حدود ۱۷ میلیارد تومان نیز طی این ایام فروش داشته‌اند.

محمد ثابت اقلیدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در تشریح اقدامات نوروزی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس گفت: این اداره‌کل مسئولیت دبیر ستاد خدمات سفر استان فارس را نیز در ایام نوروز به عهده داشت.

وی با بیان اینکه هم قبل و هم در ایام نوروز برنامه‌های متنوعی را در حوزه‌های مختلف اجرا کردیم، افزود: از دو ماه قبل از فرا رسیدن نوروز، اماکن تاریخی و فرهنگی استان را برای حضور گردشگران مهیا کردیم یعنی ساماندهی و آماده‌سازی مراکز را چه به لحاظ زیرساختی چه به لحاظ محیطی انجام دادیم.

ثابت اقلیدی همچنین برگزاری همایش بین‌المللی «هلال نوروز در نگین بافت تاریخی شیراز» در روز ۲۶ اسفند سال گذشته و همایش «نوروز فرهنگ صلح ملل در میراث جهانی تخت جمشید» در روز ۲۷ اسفند را از دیگر برنامه‌ها اعلام کرد و افزود: این برنامه‌ها با حضور سفرای کشورهای حوزه نوروز شامل تاجیکستان، قزاقستان و ازبکستان اجرا شدند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس همچنین از برگزاری آیین نوروز در حرم‌های شاهچراغ(ع)، علی‌بن حمزه(ع)، امامزاده آقام شهید فراشبند و سایر بقاع متبرکه خبر داد و گفت: در اماکن تاریخی استان نظیر حافظیه، تخت جمشید و پاسارگاد مراسم تحویل سال نو را برگزار کردیم.

وی، یکی دیگر از اتفاقات ویژه نوروز امسال را برگزاری مراسم سال تحویل در مجموعه پاسارگاد بعد از ۱۲ سال عنوان کرد و افزود: با همکاری نهادهای مختلف این برنامه به صورت بسیار فاخر برگزار شد و تقریباً می‌توان گفت گل سرسبد فعالیت‌های استان فارس برنامه فاخر مجموعه پاسارگاد بود.

ثابت اقلیدی از برپایی ۷۸  بازارچه دائمی صنایع دستی طی ایام نوروز با بالغ بر ۲۷۶ غرفه در سطح استان فارس خبر داد و گفت: همچنین طی این ایام، ۱۰۶ بازارچه موقت با ۴۷۰ غرفه و ۲۵۲ کارگاه صنایع دستی برپا شدند که حدود ۱۷ میلیارد تومان فروش این بازارچه‌ها بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس برگزاری روز داراب در ۶ فروردین را با حضور جمعیتی بیش از ۲۰ هزار نفر از دیگر برنامه‌های نوروز برشمرد و گفت: یکی از نقاط قوت برنامه‌های نوروز حضور گسترده گردشگران در مجموعه‌های مختلف تاریخی و فرهنگی استان بوده است به طوری که آثار تاریخی این استان دارای بیشترین بازدید گردشگران نوروزی در سطح کشور شد.

وی اظهار کرد: در برنامه سال تحویل حافظیه جمعیتی بالغ بر ۳۷ هزار نفر در حافظیه و بیش از ۲۰ هزار نفر در گذر حافظ و خیابان‌های اطراف آن، در تخت جمشید ۲۸ هزار نفر و در پاسارگاد ۲۰ هزار نفر حضور داشتند.

ثابت اقلیدی اظهار کرد: علاوه بر این‌ها ۲۵۰ نوروزگاه در سطح استان فارس برپا شد که از این تعداد ۱۸۰ نوروزگاه در قالب کمپین ۳۰، ۶۰ (۳۰ کیلومتری و ۶۰ کیلومتری شهرها) بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس همچنین از پخش زنده برنامه‌های نوروزی اماکن تاریخی از صدا و سیمای استان خبر داد و گفت: اتفاق دیگری که برای نخستین بار در کشور در فارس رقم خورد، استفاده از دستیار مردمی راهنما در اماکن گردشگری بود چرا که حجم گردشگران در ایام نوروز در اماکن گردشگری استان بسیار بالاست.

وی در ادامه میزان اقامت مسافران نوروزی در ایام نوروز در استان فارس را در بازه زمانی ۲۵ اسفند سال گذشته تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴، سه میلیون و ۱۳۲ هزار و ۳۸۵ نفر شب اعلام کرد و گفت: در بازه زمانی مذکور یک میلیون و ۹۲۳ هزار و ۸۰۱ نفر از اماکن گردشگری استان فارس بازدید کردند که از این تعداد ۵۰۲ هزار و ۹۰۲ نفر مربوط به تخت جمشید با رشد ۵۲ درصدی تعداد بازدیدکننده نسبت به سال گذشته، ۴۹۶ هزار و ۱۳۸ نفر مربوط به حافظیه با رشد ۱۸ درصدی، ۳۳۱ هزار و ۴۸۰ نفر مربوط به سعدیه با رشد ۴۲ درصدی، ۲۱۵ هزار و ۲۲ نفر به پاسارگاد با رشد ۶۸ درصدی و ۱۸۸ هزار و ۸۲۱ نفر به ارگ کریم‌خانی بوده است.

ثابت اقلیدی با بیان اینکه تخت جمشید، حافظیه، سعدیه، پاسارگاد و ارگ کریم‌خان حائز رتبه‌های اول تا پنجم بیشترین تعداد بازدیدکننده ایام نوروز در سطح کشور شدند، افزود: به طور متوسط نسبت به سال گذشته میزان بازدید از اماکن تاریخی تحت پوشش وزارت میراث فرهنگی در سطح استان فارس طی نوروز، ۳۶ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل میرث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس همچنین گفت: اتفاق بسیار مهمی که در ایام نوروز اتفاق افتاد و باید آن را برجسته کنیم، حضور میدانی و بازدیدهای سرزده استاندار فارس از اماکن تاریخی و گردشگری بدون اطلاع قبلی بود که این کار هم به دفعات تکرار شد و تنها به یک بازدید اکتفا نشد. به همین دلیل شاید بتوان گفت تنها استانی که در تمام ایام نوروز حتی سالروز شهادت حضرت علی(ع) و ۱۳ فروردین اماکن گردشگری آن تعطیل نشد، فارس بود که این‌ها همگی به تدبیر استاندار فارس انجام شد و اتفاقاً مورد استقبال گردشگران هم قرار گرفت.

دبیر ستاد خدمات سفر استان فارس از انجام بیش از ۱۱۰۰ پرواز طی ایام نوروز در سطح فرودگاه‌های استان خبر داد و گفت: اکثر این پروازها به سفرهای خارجی به مقصد دبی و استانبول و همچنین شهرهای داخل کشورمان نظیر تهران، بندرعباس، مشهد و اهواز انجام شدند.

وی اظهار کرد: بنا به تأکید وزیر میراث فرهنگی، تلاش شد نوروز امسال، نوروزی مردم محور باشد که نشاط اجتماعی را برای مردم به ارمغان بیاورد و مردم در آسایش بتوانند از اوقات خود استفاده کنند و این مهم در فارس اتفاق افتاد.

ثابت اقلیدی بیان کرد: نکته مهم دیگر، رونق بازارها طی ایام نوروز بود به طوری که در نوروز امسال بازار وکیل شیراز بسیار رونق داشت که این مسئله یکی از کارکردهای مهم صنعت گردشگری است. شاید عوام، گردشگری را در بحث اقامت، حمل و نقل و پذیرایی ببینند اما گردشگری یک صنعت پیشران است و تأثیرات مثبت آن در رونق بازارها مشهود است لذا وقتی گردشگری رونق گیرد، حال بازارها هم خوب می‌شود و اقتصاد رونق می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha