• دوشنبه / ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۴:۱۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1404011808597
  • خبرنگار : 80001

جدال سیاست با بورس

جدال سیاست با بورس

سوق یافتن سهامداران به سمت صندوق‌های طلا، جنگ تعرفه‌ای آمریکا علیه اقتصاد کشورهای جهان و ریسک‌های سیستماتیک از عوامل افت بازار سهام در سه روز اخیر عنوان می‌شود.

به گزارش ایسنا، بازار سرمایه در ایران بعد از رشدی که اوایل امسال داشت طی سه روز اخیر کاهشی شده است؛ ریزشی که به عواملی همچون تحولات جهانی، خروج پول حقیقی و رشد قیمت ارز و طلا مربوط است. افزایش قیمت طلا باعث شد تا نقدیدنگی از سهام به سمت صندوق‌های طلا برود؛ به طوری که این صندوق‌ها در روز گذشته با تراز مثبت ۱۰۰۰ میلیارد تومانی مواجه شدند.

البته ریزش بورس، مختص ایران نیست. امروز در واکنش به تعرفه‌های ترامپ اکثر بورس‌های جهان قرمزپوش شدند.

در ایران نیز طی سه روز کاری اخیر بازار سهام به ترتیب ۱۵، ۲۱ و ۲۷ هزار واحد افت کرد. این در حالی است که از پنجم تا ۱۰ فروردین، بورس مثبت شده بود و این امیدواری ایجاد شد که به تدریج اعتماد سهامداران به سمت این بازار جلب شود. از سوی دیگر بازار بورس در پی روند صعودی که از اواسط پارسال به خود گرفته بود برای اولین بار وارد کانال ۲.۹ میلیون واحد شد که البته در ادامه آن را از دست داد.

بازار سهام از روز دوم آبان ۱۴۰۳ به تدریج رشد کرد و در ادامه، رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند. اما از ۲۲ دی‌ماه به بعد دچار نوسان کاهشی شد. در هفته‌های پایانی سال گذشته این بازار بین کانال ۲.۷ تا ۲.۸ میلیون واحد در نوسان بود و چهار مرتبه کانال ۲.۸ میلیون را از دست داد. ۲۱ اسفند نیز به پایین کانال ۲.۷ میلیون سقوط کرد، اما ۲۵ اسفند مجددا آن را تصاحب کرد.

حسن حسین‌نیا، کارشناس بازارهای مالی درباره افت روزهای اخیر بازار سهام می‌گویددو عامل اصلی در جریان ریزش شاخص موثر بوده است. نخست تحولات جهانی، جنگ تعرفه‌های ترامپ که به ویژه روی شرکت‌های کالامحور و صادراتی فشار آورده و حتی روز شنبه هم شاهد منفی‌های شدید این گروه بودیم و امروز ادامه یافت. دوم نیز ریسک‌های منطقه‌ای، تنش‌های نظامی و ابهامات سیاسی که نگرانی سرمایه‌گذاران را افزایش داده است.  

این کارشناس بازارهای مالی اظهار کرد: واکنش بازارهای جهانی در روز دوشنبه می‌تواند بر بورس ما هم اثر بگذارد. اما نکته کلیدی، اخبار سیاسی است که هرگونه اظهارنظر رسمی مسئولان ایران یا آمریکا می‌تواند جهت بازار را تغییر دهد، همچنین انتخاب وزیر اقتصاد جدید و مواضع او درباره بورس بسیار مهم است و در نهایت تصویب لایحه پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام، میتواند به تقویت نمادهای بانکی بینجامد.

در روزهای اخیر مشاهده می‌شود که با اظهارنظرهای معتدل سیاسی، ‌بازار بورس مثبت می‌شود و پس از آن با هر صحبت یا سخنرانی منفی، تالار شیشه‌ای قرمزپوش می‌شود. بنابراین با توجه به شرایط موجود، ایجاد یک روند صعودی در سرمایه مستلزم آن است که سایه ریسک‌های غیراقتصادی بر این بازار برداشته شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha