به گزارش ایسنا، ژانگ هانهویی، سفیر چین در روسیه، در مقالهای برای خبرگزاری ریا نووستی نوشت: «آمریکا بزرگترین منبع حملات سایبری است. این کشور که نخستین فرماندهی سایبری را در جهان ایجاد کرده، در سالهای اخیر بهطور فعال استراتژی مهار سایبری در مقیاس وسیع را دنبال کرده و به نیروی اصلی در نظامیسازی فضای مجازی تبدیل شده است.»
به گفته این دیپلمات، آمریکا دارای نیروهای عظیم سایبری است و همچنان در حال گسترش آنهاست. این کشور مدتهاست که بهطور مخفیانه گروههای هکری با مهارت بالا را برای نفوذ به شبکههای دیگر کشورها آموزش میدهد.
در این مقاله آمده است: «آمریکا زیرساختهای حیاتی کشورهای دیگر را بهطور آشکار بهعنوان اهداف قانونی برای حملات سایبری خود در نظر گرفته و مدتهاست حملات سایبری بیهدف و گسترده انجام میدهد.»
سفیر چین افزود که آمریکا مجموعهای از ابزارها با نام رمز «ماربل» توسعه داده که از الگوریتمهای پنهانسازی استفاده میکند تا سامانههای تحلیل منبع حمله را فریب داده و مسئولیت حملات سایبری را به کشورهای دیگر نسبت دهد.
ژانگ هانهویی در پایان گفت: «آمریکا بهطور کامل گرههای کلیدی اینترنت مانند کابلهای فیبر نوری زیردریایی در اقیانوس اطلس و آرام را در کنترل خود دارد و تاکنون هفت مرکز ملی برای رهگیری تمام ترافیک اینترنتی ایجاد کرده است. این کشور مدتهاست با برنامههایی مانند PRISM و CAMBERDADA به جاسوسی سایبری گسترده و بیهدف علیه کشورهای مختلف جهان، حتی متحدانش، میپردازد. میتوان گفت که آمریکا در این حوزه هیچ مرز خانوادگی نمیشناسد و از هیچ کاری فروگذار نمیکند.»
برنامه PRISM نام رمزی برای برنامهای است که آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) برای جمعآوری مخفیانه اطلاعات از طریق رهگیری تماسهای تلفنی و ایمیلها استفاده میکرد. وجود این برنامه از طریق گزارشهایی در واشنگتنپست و گاردین به اطلاع عموم رسید.
همچنین CAMBERDADA نام پروژهای است که آژانس امنیت ملی آمریکا برای رصد فعالیت شرکتهای آنتیویروس از آن استفاده میکرد. اطلاعات این پروژه به لطف افشاگریهای ادوارد اسنودن، کارمند سابق اناسای، فاش شد.
انتهای پیام
نظرات