• سه‌شنبه / ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404011909290
  • خبرنگار : 50990

قائم مقام معاونت آموزشی دانشگاه:

بودجه دانشگاه علوم پزشکی مشهد متناسب با ظرفیت دانشجویان نیست

بودجه دانشگاه علوم پزشکی مشهد متناسب با ظرفیت دانشجویان نیست

ایسنا/خراسان رضوی قائم مقام معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به ضرورت افزایش فضا، تعداد بیمارستان، اساتید و درمانگاه‌ها از کمبود بودجه این دانشگاه انتقاد کرد.

محسن نعمتی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه افزایش بودجه آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد متناسب با افزایش ظرفیت نیست، بیان کرد: تناسب بودجه آموزشی صرفاً به تأمین غذا محدود نمی‌شود. با افزایش تعداد دانشجویان نیاز به افزایش تعداد اعضای هیئت علمی و فضاهای آموزشی مانند درمانگاه‌ها نیز افزایش می‌یابد. به عنوان مثال، اگر پیش از این چهار دانشجو با یک استاد در درمانگاه حضور داشتند، اکنون این تعداد به ۱۶ نفر رسیده است.

وی ادامه داد: نیاز به افزایش فضاها، تعداد بیمارستان‌ها، اساتید و درمانگاه‌ها ضروری است. آموزش پزشکی بویژه پس از اتمام علوم پایه، نیازمند آموزش تک به تک است. در این مرحله، استاد باید با دانشجویان در بخش‌ها حضور داشته و تعداد کافی بیمار برای بررسی وجود داشته باشد، زیرا کمبود منابع، کیفیت آموزش را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

نعمتی تصریح کرد: با توجه به شرایط خاص کشور و نیازهای مناطق محروم باید تصمیم به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در سطح کلان اتخاذ شود و تمامی دانشگاه‌ها موظف به همکاری در این زمینه باشند تا کیفیت آموزش در سطح مطلوب حفظ شود.

وی با بیان اینکه انتظارات درباره ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، فراتر از اختیارات وزارت بهداشت است، افزود: اگر شرایط زندگی و درآمد پزشکان در این مناطق تأمین شود، آن‌ها تمایل به ماندن خواهند داشت. در غیر این صورت، ممکن است پزشکان به شهرهای بزرگ مهاجرت کنند و به فعالیت‌هایی روی آورند که با حرفه پزشکی مرتبط نباشد.

نعمتی درباره اختیارات دانشگاه‌ها، اظهار کرد: در کشور ما تصمیم‌گیری‌ها در اختیار دانشگاه‌ها نیست و بیشتر موارد تحت نظر وزارتخانه انجام می‌شود. استقلال واقعی در تصمیم‌گیری‌ها وجود ندارد و دانشگاه‌ها مجری هستند.

قائم مقام معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: در گذشته، اساتید دانشگاه با تبدیل ارز می‌توانستند معادل ۴۰۰۰ دلار درآمد داشته باشند، اما امروزه حقوق آن‌ها به ۲۰۰ تا ۳۰۰ دلار کاهش یافته است. این در حالی است که پیش‌تر، امکان راه‌اندازی مطب پس از ۱۰ سال تدریس به‌عنوان یک چشم‌انداز مالی برای اساتید مطرح بود.

وی ادامه داد: با این سطح از درآمد حتی تأمین هزینه‌های اولیه زندگی از جمله اجاره‌بها برای اساتید دشوار شده است. همچنین این امر می‌تواند منجر به مهاجرت اساتید نیز شود. بنابراین ضروری است که امکانات مالی کافی برای تأمین معیشت مناسب اساتید دانشگاه فراهم شود تا آن‌ها بتوانند با آسودگی خاطر به فعالیت‌های علمی و آموزشی خود بپردازند. در حال حاضر تمایل دانشجویان به رشته دندانپزشکی به دلیل مسیر کوتاه‌تر و درآمد قابل قبول پس از ۶ سال افزایش یافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha