مهدیه یاوری در گفتوگو با ایسنا با اشاره جلسه روز گذشته فعالان سیاسی خراسان رضوی با معاون اول رئیسجمهور، اظهار کرد: در جلسه روز گذشته با توجه به اینکه نمایندگانی از اقشار و گروههای مختلف حضور داشتند، مسائل مهم جامعه بیان شد و بهنوعی نمایندگان بدون تعارف، بیانکننده دغدغهها و مطالبات مردم بهصورت عام و البته خطه خراسان رضوی بهصورت خاص بود.
وی با تاکید بر ضرورت حفظ امید مردم، افزود: حراست از امید شکننده مردم پس از انتخابات ریاستجمهوری با اقدامات عملی و تغییرات محسوس و ملموس در راستای تبدیل وضع موجود به وضع مطلوب، خطر زوال سرمایه اجتماعی دولت، شکاف طبقاتی و نگرانی از وضعیت معیشتی و بیثباتی اقتصادی و همچنین ضرورت بهرهگیری بیشتر از ظرفیت جوانان، زنان و گروههای اقلیت و حاشیهنشین در سطوح مدیریتی کشور از جمله مهمترین دغدغههایی بود که نمایندگان در جلسه روز گذشته با دکتر عارف مطرح کردند.
رئیس دفتر سیاسی حزب کارگزاران سازندگی خراسان رضوی بیان کرد: فعالان سیاسی خواستار تسریع تغییرات در سطوح مدیران ارشد و میانی شدند. به عقیده کسانی که دیروز با معاون اول رئیسجمهور سخن میگفتند، با وجود آنکه زمان قابل توجهی از عمر دولت چهاردهم میگذرد، هنوز به واسطه عدم هماهنگی و تعامل وزرا با استاندار و مداخلات جدی نمایندگان استان در انتصابات، تعداد قابل توجهی از مدیران کل ادارات استان علیرغم اینکه هیچ سنخیتی با گفتمان دولت چهاردهم ندارند و حتی برخلاف ایدهها و اهداف شخص رئیسجمهور عمل میکنند، بر کرسیهای خود باقی ماندهاند.
یاوری با اشاره به شعار دولت چهاردهم و وفاق ملی عنوان کرد: در نظر نخبگان سیاسی ناطق در جلسه روز گذشته، وفاق باید در عمل محقق شود نه اینکه فقط در نظر و سخن باشد و نکته مهمتر آنکه وفاق نباید بستری برای باجدهی دولت شود و باعث سوءاستفاده از امید مردمی که بهتغییر و گسست از مسیر گذشته رأی دادند، شود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب افزود: دکتر عارف ضمن تشریح شرایطی که دولت آن را تحویل گرفته، بهتلاشهای انجام شده توسط دولت در ۹ ماه گذشته اشاره کرد. ایشان همچنین در پاسخ به برخی دغدغههای طرحشده از جمله بهرهگیری بیشتر از ظرفیتهای زنان و جوانان در سطوح مدیریتی کشور، به این امر اشاره کرد که در دولت چهاردهم در مقایسه با گذشته گامی فراتر برداشته و این مسیر ادامه خواهد داشت؛ از جمله حضور چهار زن در کابینه دولت چهاردهم، طرح بزرگ تربیت ۱۰۰۰ نیرو توسط سازمان اداری و استخدامی جهت کادرسازی جدید و پوستاندازی سازمانها و نهادهای دولتی و همچنین انتخاب فرمانداران و بخشداران شهرهای کوچک از میان جوانان.
یاوری با اشاره به سخنان معاون اول ریاست جمهوری در رابطه با معیشت مردم، بیان کرد: در این خصوص نیز دکتر عارف با پذیرش مشقتهایی که مردم با گوشت و پوست خود لمس میکنند، به برخی از اقدامات دولت نظیر ارائه کالابرگها و برنامهریزی برای سرمایهگذاری در تولید مطابق فرمایشات رهبری اشاره کرد. معاون اول رئیسجمهور همچنین در تایید این نکته که وفاق باید در معنای حقیقی آن عملی شود، گفت که این مهم نباید یکسویه باشد در غیر این صورت محکوم به شکست خواهد بود.
وی ادامه داد: آقای دکتر عارف در جلسه با فعالان سیاسی و اقتصادی استان، بر این امر تاکید کرد که در دولت چهاردهم آمادگی مواجهه با شرایطی به مراتب بدتر از دهه ۱۳۶۰ نیز وجود دارد. بر مبنای این پاسخ و اعلام موضع، میتوان نتیجه گرفت که در دولت چهاردهم این ذهنیت وجود دارد که با وجود اطلاع از مشکلات و دشواری مسیر غلبه بر آنها، میتوان پیش رفت. این ذهنیت نیز در انطباق تام با سخنان شخص رئیسجمهور است که به دفعات اعلام کرده اگر معتقد بودیم نمیتوان کاری کرد اصلا به میدان نمیآمدیم و اگر لحظهای به این نتیجه برسیم که نمیتوان قدمی برداشت، کنار خواهیم رفت.
رئیس دفتر سیاسی حزب کارگزاران سازندگی خراسان رضوی افزود: دکتر عارف روز گذشته در پاسخ بهدغدغههای سیاسی سخنرانان مبنی بر آزادیهای سیاسی و… اعلام کرد که رویکرد دولت در قبال دانشگاه که پیش از این متاسفانه امنیتی بوده، بر مبنای حفظ حرمت این نهاد خواهد بود. معاون اول رئیسجمهور همچنین ذکر کرد که رفع فیلترینگ گامبهگام خواهد بود و پس از گام نخست، گامهای بعدی نیز اجرایی خواهد شد؛ چراکه نگاه دولت این است که سیاست منع و محدودیت پاسخگو نیست.
یاوری با اشاره به صحبتهای استاندار و معاون سیاسی وی در جلسه روز گذشته، اظهار کرد: اظهارات آقایان مظفری و نبیپور در جلسه روز گذشته با معاون اول رئیسجمهور نه تنها در ذیل گفتمان دولت چهاردهم قرار میگیرد که حتی بهمراتب پیشروانهتر و مترقیانهتر از اظهارات تعدادی از اعضای کابینه فعلی دولت چهاردهم در ۹ ماه گذشته بود. استاندار محترم با نگاهی واقعبینانه و علمی در اظهارات خود به این مهم اشاره کرد که توسعه اقتصادی بدون توسعه اجتماعی و سیاسی ممکن نیست. این تحلیل به مراتب پیشروانهتر نسبت به نگاه برخی کارشناسان است که تنها بر توسعه اقتصادی صرف تاکید دارند و از سایر جنبههای توسعه غافل اند. توسعه امری فراگیر و همهجانبه است و توجه به یکی از جنبههای آن نتایج مطلوبی به دنبال نخواهد داشت.
وی اضافه کرد: معاون سیاسی استاندار نیز با تاکید بر اهمیت راهبردی استان خراسان رضوی به عنوان مهمترین کانون زیست شرق کشور که تحولات سیاسی و فرهنگی آن در سطح ملی اثرگذار است، بر فعالتر شدن احزاب سیاسی در استان تاکید کرد که این نگاه خود جای تقدیر دارد. یکی از شعارهای کلیدی و حیاتی دکتر پزشکیان در انتخابات، نخبهگرایی و ضرورت رجوع به متخصصان و کارشناسان بود. این شعار پس از پیروزی در انتخابات نهتنها فراموش نشد، بلکه جنبه عملیاتی یافت.
رئیس دفتر سیاسی حزب کارگزاران سازندگی خراسان رضوی با بیان اینکه همین نگاه به استاندار خراسان رضوی و معاونین وی نیز تسری یافته است، گفت: انتصاب فرمانداران با تحصیلات بالاتر در مقایسه با گذشته، تشکیل شوراهای مشورتی و اتاقها و کارگروههای اندیشهورز، از جمع اقدامات قابل تحسین استانداری در راستای رجوع به نخبگان و استفاده از ظرفیتهای آنان در راستای حل مشکلات استان است. اما به عنوان نکته پایانی، به عقیده من، آنچه در اظهارات آقایان مظفری و نبیپور در جلسه روز گذشته بیشتر حائز اهمیت و نویدبخش تغییرات مثبت در استان است، نه همسویی آن با گفتمان دولت چهاردهم که تسلط و اشراف مسئولین عالیرتبه استان بهچالشها و مشکلات واقعی استان به موازات پتانسیلهای بالقوه آن است.
انتهای پیام
نظرات