غلامحسین مظفری سه شنبه ۱۹ فروردین در جلسه شورای اداری خراسان رضوی که با حضور معاون اول رئیس جمهوری در استانداری برگزار شد، با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «سرمایهگذاری برای تولید»، اظهار کرد: این شعار شامل دو مؤلفه اساسی و تعیینکننده است که ادامه مسیر اقتصاد مقاومتی در سالهای گذشته محسوب میشود. تلاش داریم با برنامهای مشخص، این شعار را در استان محقق کنیم.
وی با اشاره به جلسات فشرده دو روز گذشته با معاون اول رئیسجمهور در خصوص مسائل استان، بیان کرد: بخش زیادی از موضوعات مورد نظر مردم استان، در جلسات با فعالان اقتصادی، نخبگان سیاسی و کارگروه ملی زیارت مطرح شد. امیدواریم این مباحث منجر به تصمیمات مؤثر شود.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه جمعیت استان ما بیش از هفت میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است، اظهار کرد: مشهد به تنهایی جمعیتی بیشتر از ۲۳ استان کشور دارد. در حاشیه شهر مشهد نیز بیش از ۱.۲ میلیون نفر سکونت دارند؛ جمعیتی که برای مدیریتش در بسیاری از استانها ساختار کامل استانداری وجود دارد، اما در این منطقه تنها یک بخشداری مرکزی با چند کارمند شهرداری فعالیت میکنند. حاشیه شهر مشهد نیازمند توجه و عنایت ویژه است.
مظفری با اشاره به برنامههای مهم پیشروی استان، بیان کرد: نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری خراسان رضوی، با نام مشهد اینوکس که از ۳۱ اردیبهشت تا سوم خرداد برگزار میشود، یک رخداد بزرگ برای استان خواهد بود و از همه مدیران و مسئولان میخواهم با تمام توان در این رویداد حضور یابند تا بتوانیم فرصتهای سرمایهگذاری استان را به شکلی حرفهای عرضه کنیم.
وی به دستاوردهای اقتصادی استان در سفر معاون اول رئیس جمهوری اشاره کرد و گفت: امروز عملیات احداث یکی از بزرگترین گلخانههای شرق کشور به مساحت ۱۲۰ هکتار آغاز شد. در شرایطی که با بحران شدید آب مواجهیم، باید کشاورزی سنتی را به سمت الگوهای نوین و کشت گلخانهای ببریم. حتی از آبیاری تحت فشار نیز باید عبور کرده و به فناوریهای روز مجهز شویم.
استاندار خراسان رضوی اضافه کرد: در حوزه صنعت، اکنون ۴۳ شهرک صنعتی فعال داریم و آخرین مورد آن، شهرک صنعتی شماره ۵ (خادمالرضا) است. این شهرک قابلیت توسعه تا پنج هزار هکتار را دارد و میتواند به بزرگترین شهرک صنعتی کشور تبدیل شود. از وزارت صمت تشکر میکنم که در پنج ماه اخیر، وزیر محترم چهار مرتبه به استان سفر کردهاند، حضور میدانی ایشان برای استان یک فرصت ارزشمند است.
مظفری با اشاره به ظرفیتهای معدنی استان، اظهار کرد: در جلسات متعدد با وزیر محترم صنعت، موضوع تفویض اختیارات شورای عالی معادن مطرح شد. امیدوارم این موضوع در قالب آییننامهای اجرایی و ابلاغ شود تا بتوانیم بهرهوری بیشتری از ذخایر معدنی استان داشته باشیم.
وی ضمن قدردانی از وزارت امور خارجه، گفت: برگزاری اجلاس وزرای خارجه اکو برای نخستین بار خارج از پایتخت و در مشهد، نمادی از نگاه نوین دولت به دیپلماسی اقتصادی است. به دکتر عارف پیشنهاد میدهم که استانداران استانهای مرزی به عنوان اعضای رسمی کمیسیونهای مشترک ایران با کشورهای همسایه، در جلسات مربوطه حضور داشته باشند.
استاندار خراسان رضوی همچنین پیشنهاد برگزاری اجلاس وزرای حملونقل اکو را مطرح کرد و همچنین از گردهمایی سفرای ایران در خراسان رضوی خبر داد و افزود: این استان ظرفیت بالایی برای تبدیل شدن به مرکز تصمیمگیریهای منطقهای دارد.
مظفری با اشاره به سفرهای اقتصادی اخیر هیاتهای تجاری استان، اظهار کرد: پیش از عید چند سفر عملیاتی و اجرایی با هماهنگی بخش خصوصی و وزارت خارجه انجام شد. مذاکرات موفقی داشتیم و قراردادهای مهمی منعقد شد. این سفرها باید تداوم یابد و سطح آنها ارتقای پیدا کند تا بتوانیم سهم خود را در اقتصاد ملی و منطقهای افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه درآمد سرانه خراسان رضوی در وضعیت مناسبی نیست، ادامه داد: این شاخص باید با همراهی جدی دولت ارتقا یابد. مجموعهای از درخواستهای عمومی استان در این زمینه تهیه و تقدیم معاون اول محترم شده است.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به وضعیت بهداشت و درمان در استان، بیان کرد: بر اساس استانداردهای وزارت بهداشت، استان ما با کمبود سه هزار تخت بیمارستانی مواجه است. این عدد بدون احتساب جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری اتباع و جمعیت زائران است که باید به آنان نیز خدمات درمانی ارائه شود.
مظفری همچنین با بیان اینکه احداث آزادراه در مسیرهای منتهی به مشهد شامل محورهای مشهد – چناران، مشهد – گناباد، مشهد – نیشابور – سبزوار (مسیر حرم تا حرم) برای استان حیاتی است، گفت: همچنین پروژه قطار برقی مشهد – تهران و طرح قطار سریعالسیر سرخس – چشمهثریا از شمال شرق تا شمال غرب کشور و مسیر ترانزیتی سرخس – چابهار باید در اولویت قرار گیرند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، وی تاکید کرد: مسئله آب از مهمترین چالشهای استان است. احتمال بسیار زیاد باید طرح انتقال آب از خارج حوزه برای مشهد و شرق کشور اجرا شود. در این خصوص نیز بستهای کامل از نیازهای اعتباری و اجرایی تنظیم و تقدیم معاون اول رئیس جمهوری شده است.
استاندار خراسان رضوی ضمن تشکر از حضور عارف، اظهار امیدواری کرد با حمایت جدی دولت، خراسان رضوی بتواند در مسیر رشد و توسعه پایدار گام بردارد و زمینهساز رضایت مردم و برکت برای کشور باشد.
تلاشهای استانداری برای اسکان مناسب زائران نوروزی
همچنین حجتالاسلام علی عسگری، معاون فرهنگی اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی در بخشی از این جلسه به ارائه گزارشی از فعالیتها و خدمات ستاد خدمات سفر در ایام نوروز و ماه رمضان پرداخت و اظهار کرد: فعالیت ستاد خدمات سفر از آبانماه سال گذشته آغاز و ۱۴ کمیته کاری فعال براساس حوزههای مختلف تشکیل شد. ۷۲ جلسه در کمیتههای زیرمجموعه ستاد خدمات سفر تشکیل و بیش از ۱۰۰ موضوع شناسایی و بررسی شد.
وی با قدردانی از فعالیت کمیتههای مختلف ستاد، گفت: در ستاد خدمات سفر، اسکان رسمی، موقت و اضطراری مسافران و گردشگران مورد توجه قرار گرفت در شرایط بارندگی، تلاش شده تا زائران در مکانهای مناسب و گرم مستقر شوند.
بهرهبرداری از خط ۳ قطارشهری مشهد در سال جاری
محمدرضا قلندر شریف شهردار مشهد نیز در این جلسه از بهره برداری از خط سه قطارشهری مشهد در آینده نزدیک خبر داد و گفت: خط سه قطارشهری مشهد یکی از بزرگترین طرح های ملی به شمار میآید که امسال به بهرهبرداری خواهد رسید. این خط زائران را از مسیر راهآهن، پایانه مسافربری و فرودگاه به بارگاه منور رضوی میرساند و اولین مترو در جهان است که در مسیر یک مکان مقدس و زیارتی خدماتدهی می کند.
انتهای پیام
نظرات