نتایج تحلیل جدید ۳۰ هزار و ۵۹ بزرگسال از بیوبانک انگلیس نشان داد، آنچه افراد میخورند با خطر ابتلا به افسردگی، اضطراب و تشخیصهای مرتبط با اعتیاد مرتبط است و محققان از شیمی خون برای بررسی چگونگی عملکرد این ارتباط استفاده کردند.
غذاهای فوق فرآوری شده، فرمولاسیونهای صنعتی هستند که در دسته بالاترین میزان فرآوری سازماندهی شدهاند و شامل مواردی مانند میان وعدههای بستهبندی شده، نودل فوری، نوشیدنیهای شیرین شده با شکر و بسیاری از وعدههای غذایی آماده میشود.
محققان از «متابولومیکس»، اندازهگیری همزمان بسیاری از مولکولهای کوچک در خون، برای ایجاد نشانه متابولیکی استفاده کردند که میزان مصرف غذاها توسط شرکتکنندگان را ردیابی میکرد. آنان، این افراد را حدود ۱۲ سال و ۶ ماه پیگیری کردند و موارد جدید افسردگی، اضطراب و مشکلات مصرف مواد را ثبت کردند. همچنین علائم آنان با استفاده از پرسشنامههای استاندارد سلامت روان بررسی شد که پزشکان اغلب در کلینیکها استفاده میکنند.
نتایج
دادههای علائم با تشخیصها مطابقت داشتند. هر ۱۰ درصد سهم بیشتر از غذاهای فوق فرآوری شده با احتمال بیشتر افکار خودکشی (۱.۱۲)، احساس اضطراب (۱.۰۵) و نارضایتی از سلامتی (۱.۰۷) مرتبط بود. علامت خونی ناشی از خوردن فست فود تا حدودی ارتباط بین رژیم غذایی و نتایج را توضیح داد.
برخی از افزودنیها، محیط روده را در حیوانات تغییر میدهند. آزمایش روی موشها نشان میدهد که امولسیفایرهای غذایی رایج میتوانند لایه مخاط روده را نازک کنند، میکروبیوتا را تغییر دهند و التهاب خفیفی را ایجاد کنند که به متابولیسم سرایت میکند. سیگنالهایی از این دست اهمیت دارند زیرا سیستم ایمنی، متابولیسم و مغز از طریق هورمونها، سیتوکینها و مسیرهای عصبی با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند.
کار مستقل در گروههای بالینی، پروفایل متابولیت مرتبط با افسردگی را شناسایی کرد که با کاهش تنظیم اسیدهای چرب زنجیره بلند و افزایش تنظیم لیزوفسفولیپیدها مشخص میشود و نشاندهنده اختلال در متابولیسم لیپید در اختلال افسردگی اساسی است.
نتایج نشان داد که الگوهای سنی و جنسی یکسان نبودند؛ میان معیار رژیم غذایی در افراد زیر ۶۰ سال با افسردگی و اضطراب ارتباط قویتری مشاهده شد و ارتباط بین شاخص خونی و اختلال مصرف مواد در زنان واضحتر بود.
تاثیر انتخابهای غذایی بر سلامت خون
این نتایج حاصل تحقیق مشاهدهای است، بنابراین نمیتواند ثابت کند که غذاهای فوق فرآوری شده باعث بیماری روانی میشوند.
سایت ارث گزارش کرد، در حال حاضر، دستورهای بهداشتی عمومی الگوهای غذایی غنی از سبزیجات، میوهها، حبوبات، غلات کامل، آجیل و ماهی را ترجیح میدهند. این کار بدون اغراق در مورد آنچه نتایج تحقیقی میتواند ثابت کند، جنبهای از سلامت روان را به آن توصیه اصلی اضافه میکند.
نتایج این تحقیق در مجله «مواد مغذی» (Nutrients) منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات