• چهارشنبه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404012009952
  • خبرنگار : 50295

چگونگی سوق دادن اصولی کودکان به سمت ورزش

چگونگی سوق دادن اصولی کودکان به سمت ورزش

ایسنا/زنجان کارشناس ورزش اداره‌ کل ورزش و جوانان استان زنجان گفت: ورزش مسئله‌ای است که اگر می‌خواهیم کودک به آن علاقه‌مند شود باید در خانواده انجام دهیم و کودک با دیدن بزرگسالان درحال ورزش به آن علاقه‌مند می‌شود.

سونیا لطف الهی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: برای هدایت کودکان به سمت ورزش، ابتدا باید کودکی را تعریف کنیم که شامل چه بازه‌ای از سن انسان می‌شود، طبق تعاریف سن زیر ۱۲ سالگی شامل کودکی می‌شود که خود دارای دو دوره است.

وی با بیان اینکه دوره اول کودکی شامل سن دو تا شش و دوره دوم شامل سن شش تا دوازده سالگی می‌شود، افزود: آپارتمان‌نشینی و زندگی صنعتی زندگی کودکان را نیز تحت تاثیر قرار داده و موجب ایجاد فقر حرکتی شده است که در برخی مواقع شاهد افزایش بی‌رویه وزن بچه‌ها می‌شویم‌.

او با اشاره به تاثیر ورزش در افزایش سیستم ایمنی بدن، رشد و تکامل حرکتی، تصریح کرد: برای افراد زیر شش سال ورزش خاصی در نظر نمی‌گیریم، کودکان زیر شش سال باید با بازی یاد بگیرند تا یادگیری برای آن‌ها جذاب باشد. همچنین به لحاظ تکامل عصب، عضله و رشد حرکتی فشار تمرین را نمی‌توانند تحمل کنند و از این جهت نه تنها نمی‌خواهیم فشار تمرینی وارد شود بلکه مهارت‌آموزی را به دوره دوم کودکی می‌سپاریم و استعدادیابی در سنین پایه در اغلب رشته‌ها از شش سال به بعد شروع می‌شود.

لطف‌الهی با بیان اینکه باورهای کودک در بطن خانواده شکل می‌گیرد کودکان از بزرگسالان خود یاد می‌گیرند و ورزش نیز مسئله‌ای است که اگر می‌خواهیم کودک به آن علاقه‌مند شود باید در خانواده انجام دهیم و کودک با دیدن بزرگسالان در حال ورزش به آن علاقه‌مند می‌شود، ادامه داد: وقتی از فعالیت بدنی برای کودکان زیر شش سال صحبت می‌کنیم، یعنی این گروه از کودکان باید روزانه ۱۸۰ دقیقه فعالیت بدنی در غالب بازی شامل حرکات پایه دویدن، پریدن و جهیدن داشته باشند که باعث رشد عضلات و بهبود رشدشان می‌شود.

وی با بیان اینکه تناسب اندام بچه‌ها به سه عامل وراثت، تغذیه و سبک زندگی بستگی دارد، در شرایط آپارتمان‌نشینی و زندگی صنعتی باید کودکان را به سمت فعالیت بدنی سوق دهیم، عنوان کرد: در انتخاب رشته ورزشی، مهم است که ابتدا کودک برای تفریح و اوقات فراغت ورزش را انتخاب کند و بعد اگر استعدادش کشف شد می‌تواند به قهرمانی در رشته‌ها هم فکر کند، بعد از دوازده سالگی در دختران و بعد از چهارده سالگی در پسران که به سن بلوغ می‌رسند و نیازمند فعالیت بدنی هستند و خیلی از هورمون‌هایی که در بدن‌شان ترشح می‌شود می‌تواند کمک کند فعالیت‌های عالی در رشته‌های ورزشی داشته باشند.

کارشناس ورزش اداره کل ورزش و جوانان استان زنجان گفت: در این برهه که ورزش برای کودکان بسیار مورد توجه مسئولان ذی‌ربط است خانه‌های بازی شکل گرفته و مربیانی تربیت می‌شوند که مختص مربیان ورزش کودکان هستند و یاد می‌گیرند که چقدر فشار برای کودک مضر است و می‌تواند صفحات اپی‌فیزیال مفاصل را بسته نگه دارد که در این صورت از رشد قدی محروم شوند به این دلیل برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا با آگاهی خود مردم کودکان را به سمت فعالیت بدنی سوق دهیم که نه آسیب ببنید و نه از فقر حرکتی آسیب ببینند. 

او با بیان اینکه درباره کاهش وزن نیز ورزش به تنهایی نمی‌تواند موثر باشد، چراکه سبک زندگی افراد و سطح معیشتی تعیین‌کننده کالری دریافتی کودکان است و بچه‌ها در سنین رشد نیازمند مواد مغذی ارزشمند هستند، گفت: فعالیت بدنی بچه‌ها را باید روزانه ۱۸۰ دقیقه درنظر بگیریم و می‌توانیم با محدود کردن تماشای تلویزیون و بازی‌های نصب شده آن‌ها را به سمت فعالیت بدنی و بازی سوق دهیم. همچنین فعالیت بدنی مناسب در هر سنی درکنار رعایت موارد تغذیه‌ای می‌تواند بسیار مهم باشد و در کاهش وزن کودکان دارای اضافه وزن و حتی وزن‌گیری بچه‌های که از کمبود وزن رنج می‌برند کمک‌کننده باشد.

لطف‌الهی خاطرنشان کرد: کودکان ما ممکن است بیماری زمینه‌ای داشته باشند که در این صورت ورود پزشک در تعیین فعالیت بدنی کودکان بسیار مهم است و کودکان تحت نظر پزشک‌شان می‌توانند فعالیت‌های مناسبی انتخاب کنند و با وجود بیماری زمینه‌ای از اثرات مثبت ورزش بهره‌مند شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha