• چهارشنبه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۳:۰۲
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404012010066
  • خبرنگار : 50184

درصد چربی بدن افراد باید چقدر باشد؟

درصد چربی بدن افراد باید چقدر باشد؟

ایسنا/کرمانشاه به گفته عضو هیات علمی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه رازی کرمانشاه، میزان درصد چربی بدن در افراد مختلف بسته به سن، جنس، ورزشکار حرفه‌ای یا مبتدی و غیرورزشکار بودن متفاوت است.

دکتر مصطفی اکبری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به وجود روش‌های مختلف برای تعیین میزان درصد چربی در بدن، اظهار کرد: یکی از قدیمی‌ترین و گمراه کننده‌ترین روش‌ها که از دیرباز مرسوم بوده، شاخص قد و وزن است که براساس قد افراد، وزن مناسب برای آنها تعیین می‌شود که در این روش تنها وزن افراد مشخص می‌شود و وزن ملاکی برای تشخیص میزان چربی بدن در افراد نیست.

وی افزود: یکی دیگر از روش‌ها، روش BMI است که این روش نیز مشابه روش قد و وزن است و مشخص می‌کند که فرد به ازاء هر سانتی متر قد، چند گرم وزن تحمل می‌کند که این روش نیز برای تشخیص میزان چربی بدن در افراد چندان مورد توجه نیست.

این متخصص پزشکی ورزشی تصریح کرد: روش دیگری که امروزه تا حدودی مرسوم شده و تعدادی از پزشکان برای تشخیص میزان درصد چربی بدن افراد خصوصا ورزشکاران حرفه‌ای از آن استفاده می‌کنند، دستگاه کالیبر است که میزان چربی زیر پوست چند نقطه از بدن را اندازه‌گیری می‌کند. 

وی تاکید کرد: با وجود اینکه روش‌های مختلفی برای تعیین میزان درصد چربی بدن افراد وجود دارد، اما یکی از بهترین روش‌ها برای مردم عادی جامعه، اندازه گیری دور شکم و کمر است، چرا که هر میزان اندازه دور کمر و شکم بیشتر باشد، نشان از درصد چربی بالا در بدن افراد دارد. 

اکبری در ادامه با بیان اینکه این شرایط در ورزشکاران حرفه‌ای متفاوت است، عنوان کرد: با توجه به اینکه ورزشکاران حرفه‌ای توده چربی زیادی خصوصا در ناحیه کمر و شکم ندارند، بنابراین از  دستگاه کالیبر و یا بادی آنالیز برای اندازه گیری میزان درصد چربی بدن آنها استفاده می‌شود. 

وی به تلاش برخی ورزشکاران برای حذف کامل چربی‌های بدنشان اشاره کرد و گفت: وجود چربی در بدن یک ضرورت است و اگر به اندازه نرمال در بدن وجود داشته باشد، در زیبایی پوست انسان و ایمنی بدن نقش مهمی ایفاء می‌کند، بنابراین امکان حذف کامل چربی‌ها وجود ندارد. 

عضو هیات علمی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه رازی کرمانشاه تصریح کرد: بیشتر ورزشکارانی که در ورزش‌های رقابتی هستند، معمولا تلاش می‌کنند تا میزان چربی‌ بدن خود را به کمترین میزان ممکن برسانند تا وزن آنها برای مسابقات پائین بیاید. 

وی با بیان اینکه میزان چربی بدن در ورزشکاران حرفه‌ای نباید کمتر از پنج درصد و نباید بیش از ۱۲ درصد از کل حجم بدن باشد، گفت: با این وجود گاها برخی از ورزشکاران خصوصا تکواندوکاران که برای مسابقات به قد کشیده و لاغری نیاز دارند، تلاش می‌کنند میزان چربی‌ بدن خود را به زیر پنج درصد برسانند که این اشتباه است و به هیچ عنوان توصیه نمی‌کنیم که این کار را انجام دهند، چرا که آسیب‌های جبران ناپذیری را به بدن خود وارد می‌کنند. 

اکبری افزود: میزان درصد چربی در بدن ورزشکاران بستگی به سن و جنس ورزشکار و نوع رشته‌ای که دارند، متفاوت است. برای نمونه یک فوتبالیست باید حدود هفت تا ۹ درصد از حجم بدنش را چربی تشکیل دهد و در رشته‌ای مانند تکواندو می‌تواند بین پنج تا هفت درصد باشد. شناگران هم می‌توانند تا حدود ۱۲ درصد چربی داشته باشند. ورزشکاری مانند رونالدو زمانی که در اوج آمادگی خود قرار  داشت، حدود هفت درصد چربی داشت. 

وی درادامه میزان نرمال درصد چربی بدن ورزشکاران ورزش‌های همگانی در رشته‌هایی مانند پیاده‌روی، کوهنوردی، دوومیدانی و ... را بین ۱۲ تا ۱۷ درصد اعلام کرد و گفت: این میزان بین ورزشکاران مرد و زن نیز متفاوت است. 

این متخصص آسیب‌های ورزشی در خصوص وضعیت میزان چربی موجود در بدن مردم جامعه هم اظهار کرد: اگر افراد چاق جامعه را فاکتور بگیریم، میزان چربی بدن در افراد جامعه بین ۱۸ تا ۲۰ درصد است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha