حجتالاسلام سید مصطفی مجیدی در گفتوگو با ایسنا درباره ماجرای حفاری در امامزاده قاسم روستای حاجی عرب واقع در بوئین زهرا، اظهار کرد: حفاری در قوانین میراث فرهنگی کشور قطعاً جرم به حساب میآید و مجازات آن مشخص است اما اینگونه نیست که صرفاً درباره حفاری بقاع متبرکه قانونی وضع شده باشد.
وی گفت: بقاع متبرکه ریشه در تاریخ دارد و علما و امامزادگان در این مکانها دفن هستند اما برخی گمان میکنند گنجهایی در این امکان مقدسه وجود دارد و به این بقاع متبرکه جسارت میکنند در صورتی که در دین و مکتب اسلام در مقبرههایی که اهل اسلام دفن شدند غیر از یک پیکر و کفنی پارچهای چیز دیگری مدفون نشده است.
مجیدی با اشاره به اینکه در استان قزوین ۲۵۴ بقعه متبرکه وجود دارد، گفت: متأسفانه در چندسال اخیر شاهد چندین مورد تعرض به اماکن مذهبی بودهایم اما به دلیل اینکه حدود یک پنجم بقاع متبرکه در بافت مسکونی و جمعیتی شهرها و روستاهای استان وجود دارد لذا قابلیت نصب دوربین و حضور خادم در تمامی بقاع وجود ندارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه قزوین در پاسخ به سؤال ایسنا درباره حفاری در امامزاده قاسم بوئینزهرا بیان کرد: امامزاده قاسم حاجی عرب روستایی خارج از سکنه است و آن بقعه تخریب شده به همین دلیل دوربین و هیأت امنایی وجود نداشته و موضوع حفاری در راستای گنج، مربوط به وزارت میراث فرهنگی است و از این طریق باید بررسی شود.
مجیدی تصریح کرد: در موضوع حفاری بقاع متبرکه بلافاصله با حضور نیروی انتظامی و امنیتی این مسئله صورتجلسه میشود و در صورت پیدا شدن افراد دستگیر میشوند اما گاه مجرم دستگیر شده به دلیل اینکه گنجی کشف نکرده است، حکم قضایی سنگین و بازدارندهای برای او اجرا نمیشود و شخص پس از چندین ماه زندانی یا پرداخت جریمه به جامعه باز میگردد.
انتهای پیام
نظرات