• پنجشنبه / ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ / ۲۱:۱۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404012110781
  • خبرنگار : 71654

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

از تولید پاک‌ترین فولاد جهان تا درمان پارکینسون با «نورون‌های پنهان»

از تولید پاک‌ترین فولاد جهان تا درمان پارکینسون با «نورون‌های پنهان»

در روز پنجشنبه ۲۱ فروردین شاهد اخبار گوناگونی از علم و فناوری و هوش مصنوعی گرفته تا پژوهش و صنفی و فرهنگی و دانشجویی بوده‌ایم که در این گزارش قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیاندازیم.

به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روزی که گذشت به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار می‌اندازیم. برای مطالعه نسخه کامل هر خبر کافی است بر روی تیتر آبی‌رنگ آن کلیک کنید.

تولید پاک‌ترین فولاد جهان تا به امروز

دانشمندان آمریکایی با هزینه کمتر به آهن سازی بدون زغال سنگ دست یافته‌اند که می‌تواند صنعت فولاد را متحول کند و انتشار کربن را کاهش دهد.

خورشید گرفتگی کامل، پرندگان را در سکوت فرو برد

در خلال خورشید گرفتگی کامل سال ۲۰۲۴ که توجه دوستداران فضا در سراسر آمریکای شمالی را به خود جلب کرد، اتفاقی نیز در مورد پرندگان در حال رخ دادن بود که قابل توجه است.

تمدید فراخوان پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دوره دکتری دانشگاه تهران

با اعلام معاونت آموزشی دانشگاه تهران، مهلت شرکت در فراخوان پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دوره دکتری (PH.D ) سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ تمدید شد.

تولد نخستین نوزاد با لقاح مصنوعی تماما رباتیک

یک نوزاد پس از از طریق لقاح مصنوعی یا آی‌وی‌اف IVF تماما رباتیک متولد شده است.

بازار ۱۱هزار میلیارد ریالی نانو در حوزه بهداشت و درمان

استفاده از فناوری‌های نوین نانو در حوزه سلامت موجب ایجاد بازاری به ارزش ۱۱هزار میلیارد ریال در ایران شده، این در حالی است که دارورسانی با ۴۰ درصد سهم، نقش پیشتاز را در این بازار رو به رشد ایفا می‌کند.

افزایش چگالی باتری‌های لیتیوم-گوگرد با فناوری‌نانو تایید شد

شرکت سالیدئون تکنولوژی (Solidion Technology) اعلام کرده است که باتری‌های لیتیوم-گوگرد (Li-S) این شرکت به چگالی انرژی ۳۸۰ وات‌ساعت بر کیلوگرم (Wh/kg) دست یافته‌اند. هدف بعدی این شرکت رسیدن به ۴۵۰ وات‌ساعت بر کیلوگرم است. این دستاورد چشمگیر به‌تازگی توسط یک تولیدکننده پیشرو در صنعت باتری خودروهای برقی تایید شده است.

بازار ۲۵۰ هزار میلیاردی نانوپوشش در ایران/ چرا PVD فرمانروای این صنعت است؟

فناوری رسوب‌دهی فیزیکی بخار (PVD) با سه بیش از ۹۷ درصد، پیشتاز صنعت ۲۵۰ هزار میلیارد ریالی نانوپوشش در ایران است. این روش به دلیل دوام، کیفیت بالا و سازگاری با محیط‌زیست در صنایع مختلفی از دکوراسیون داخلی گرفته تا خودروسازی و هوافضا به‌کار می‌رود. با افزایش تقاضا برای پوشش‌های تزئینی، این فناوری همچنان در صدر انتخاب‌های صنعتی باقی مانده است.

همکاری سامسونگ و گوگل برای مجهز کردن ربات «بالی» به هوش مصنوعی

شرکت سامسونگ در حال همکاری با شرکت گوگل برای عرضه ربات بالی (Ballie) است. بالی یک توپ رباتیک جذاب است که توسط غول فناوری کره جنوبی یعنی سامسونگ ساخته شده و می‌تواند مانند پروژکتور تصویر فیلم‌هایی را مستقیم روی دیوار انداخته و پخش کند.

امشب آخرین مهلت ثبت‌نام کنکور/ نام نویسی بیش از ۸۰۰ هزار داوطلب

مدیر کل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از نام نویسی بیش از ۸۰۰ هزار داوطلب برای شرکت در نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: مهلت ثبت نام از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور امشب پایان می‌یابد.

طرح محقق دانشگاه تهران برای ساخت کامپوزیت‌های سازگار با منابع تجدیدپذیر

«ساخت و ارزیابی عملکرد الکتروکاتالیست‌های کربنی نانوساختار سه بعدی مشتق شده از چارچوب‌های چندفلزی» عنوان رساله دکتری سیدعلی موسوی است که با راهنمایی مهدی مهرپویا به پایان رسانده است و بنیاد ملی علم ایران هم از این طرح حمایت کرده است.

درمان پارکینسون به کمک «نورون‌های پنهان»

دانشمندان موفق شده‌اند پیوندهای عصبی انسانی را به گونه‌ای مهندسی کنند که از دید سیستم ایمنی بدن پنهان بمانند. این پیشرفت می‌تواند مسیر درمان‌های سلولی را در آینده دگرگون کند.

افزایش دما می‌تواند فعالیت مغزی کودکان را تغییر دهد

تحقیقات جدید هلندی نشان می‌دهد که افزایش دمای کره زمین فقط سیاره ما را تغییر نمی‌دهد، بلکه ممکن است مغز در حال رشد کودکان ما را نیز تغییر دهد.

امیدی تازه برای درمان سرطان با این «ویروس‌های ایمن»

ویروس‌های خاصی وجود دارند که می‌توانند به‌طور هدفمند وارد سلول‌های سرطانی شوند و بدون آسیب به سلول‌های سالم، تومورها را از بین ببرند. این رویکرد نوین در درمان سرطان، امیدهای تازه‌ای برای درمان‌های ایمن و موثر ایجاد کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha