• پنجشنبه / ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۸:۴۶
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1404012110798
  • منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری

تأمین مالی جمعی یکی از دغدغه‌های اصلی زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور

تأمین مالی جمعی یکی از دغدغه‌های اصلی زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور

مدیر گروه اقتصاد دانش‌بنیان پژوهشکده مطالعات فناوری در نشست «بررسی راهکار تأمین مالی جمعی برای زیست‌بوم فناوری و نوآوری» به تبیین اهداف و برنامه‌های این پژوهشکده پرداخت و گفت: این پژوهشکده فعالیت خود را از سال ۹۱ آغاز و تلاش کرده است با حمایت از پژوهش‌های کاربردی، نقش اتاق فکر را برای نهادهای حاکمیتی از جمله ریاست جمهوری ایفا کند.

به گزارش ایسنا، محمدصادق صارمی، با اشاره به فعالیت‌های گروه اقتصاد دانش‌بنیان پژوهشکده مطالعات فناوری عنوان کرد: گروه اقتصاد دانش‌بنیان، تمرکزش را بر روی مطالعات  و توسعه این حوزه قرار داده است. در این گروه اقداماتی همچون انجام طرح‌های پژوهشی، برگزاری نشست‌ها، حرکت در مسیر تدوین و تصویب قوانین تسهیل‌گر، نهادسازی و برگزاری دوره‌های تخصصی در راستای حل مسائل مبتلابه اقتصاد دانش‌بنیان انجام می‌شود.

صارمی، موضوع تأمین مالی را یکی از مسائل مهم و از دغدغه‌های اصلی زیست‌بوم فناوری، نوآوری برشمرد و گفت: یکی از موضوعات مهم توسعه اقتصاد دانش‌بنیان موضوع تأمین مالی است و پژوهشکده، به شناسایی، توسعه و اجرایی‌سازی راهکارهای نوین تأمین مالی زیست‌بوم توجهی جدی داشته است. در سال های اخیر به ویژه دو سال گذشته در اقتصاد، نقش فین‌تک‌ها به عنوان یکی از نهادهای تأمین مالی پررنگ شده است و پژوهشکده مطالعات فناوری در راستای توسعه دامنه فعالیت فین‌تک‌ها، اندیشکده توسعه زیست‌بوم فناوری‌های مالی (فاینوتک) را ایجاد کرده است.

وی همچنین به ارائه گزارشی تفصیلی از وضعیت تامین مالی زیست‌بوم فناوری و نوآوری و تشریح سازوکار تأمین مالی جمعی پرداخت و گفت: نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری، نشان‌گر اهمیت بالای موضوع تامین مالی است. امیدواریم با همکاری نهادها و دستگاه‌ها از پنجره فرصت شعار سال استفاده کنیم.

این مقام مسئول در ادامه عنوان کرد: در حوزه تامین مالی جمعی از سال ۹۹ شاهد رشد صعودی بوده‌ایم این در حالی است که تا پیش از این سال، به حوزه تامین مالی جمعی به شیوه‌ای سنتی نگریسته می‌شد اما امروز با اخذ مجوز و ورود به بورس رشد قابل توجهی پیدا کرده است.

مدیر گروه اقتصاد دانش‌بنیان پژوهشکده مطالعات فناوری اظهار داشت: این جلسه تشکیل شده است تا شنونده دیدگاه‌های متخصصان باشیم و سازوکار تامین مالی جمعی را، که طرحی موفق بوده و روند خوبی پیموده است، آسیب شناسی کنیم و در ادامه، بتوانیم این طرح را به صورت گسترده‌تری جلو ببریم.

نقش کلیدی نهادهای حاکمیتی در تسهیل فرآیندهای تامین‌مالی شرکت‌ها

روح الله ابوجعفری عضو هیأت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری از دیگر سخنرانان، در این نشست به معرفی فعالیت‌ها و دستاوردهای این پژوهشکده در حوزه زیست‌بوم فناوری و نوآوری پرداخت و گفت: اندیشکده فاینوتک یکی از رسالت های خودش را توجه به راهکارهای نوین و فناورانه تامین مالی در کشور می داند و با بیان این که در اندیشکده فاینوتک و پژوهشکده مطالعات فناوری به دنبال تسهیل‌گری تأمین مالی زیست‌بومی فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان هستیم، افزود: نقش نهادهای حکمرانی و سیاستگذاری در تسهیل فرآیندهای تامین مالی شرکت‌ها، کلیدی است و  نهادهای مختلفی مثل معاونت علمی، صندوق‌های پژوهش و فناوری، بانک ها می‌توانند در تسهیل این فضا اثرگذار باشند.  پژوهشکده نیز در راستای رسالت خود و با هدف توسعه کسب و کارهای دانش‌بنیان و فناور، سعی می‌کند در مسیر رفع چالش‌ها،  شناسایی و ترویج راهکارهای نوآورانه و تسهیل‌گری در این عرصه قدم بردارد.

گفتنی است در این نشست که با حضور شیرازی مدیرعامل فرابورس ایران و جمعی از مدیران سکوهای تأمین مالی جمعی برگزار شد، چالش‌ها و فرصت‌های حوزه تأمین مالی جمعی توسط بازیگران این حوزه مطرح و زمینه برای ارائه مدل مشخص و کاربردی استفاده از این روش برای تأمین مالی زیست‌بوم فناوری و نوآوی، فراهم شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha