• شنبه / ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۹:۲۴
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1404012311393
  • خبرنگار : 71480

در گفت‌وگو با ایسنا عنوان شد

گرامی‌مقدم: ایران در مذاکره با آمریکا دنبال معامله نقد باشد

گرامی‌مقدم: ایران در مذاکره با آمریکا دنبال معامله نقد باشد

یک فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه ایران باید در مذاکره با آمریکا دنبال معامله نقد باشد، گفت: در قبال پذیرفتن تعهد از سوی ایران در زمینه فعالیت هسته ای، آمریکا تمام تحریم ها را در آن واحد لغو کند.

اسماعیل گرامی مقدم در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه دشمنان ایران با تبلیغات کاذب دنبال به شکست کشاندن مذاکرات ایران و آمریکا هستند، اظهار کرد: دشمنان ایران بر طبل جنگ می کوبند و تمایلی ندارند این مذاکرات منجر به توافق طرفین شود. در گذشته اسرائیل بود که ترامپ را تحریک کرد تا از برجام خارج شود. از سویی در داخل کشور هم مخالف مذاکره داریم و کاسبان تحریم مخالف برجام بودند. این مساله باید به خوبی در نظر گرفته شده و از تجارب گذشته مذاکرات به خوبی بهره برد و اجازه نداد ضدانقلاب و دشمنان کشورمان در روند مذاکرات تاثیرگذار باشند.

وی در خصوص لزوم راستی آزمایی طرف مقابل در مذاکره خاطرنشان کرد: خواسته اصلی آمریکا در مذاکرات  این است که ایران دنبال ساخت سلاح هسته ای نرفته و در چارچوب NPT فعالیت کند. ایران هم در مقابل به دنبال رفع تحریم هاست. با توجه به تجارب  مذاکرات گذشته، باید در این مذاکرات امتیازات نقد باشد. ایران باید دنبال معامله نقد باشد یعنی در قبال پذیرفتن تعهد در زمینه فعالیت هسته ای خود، آمریکا تمام تحریم ها را  در آن واحد لغو کند.

این فعال سیاسی در ادامه با بیان اینکه ممکن است محاسبات اشتباه آمریکا، آنها را به زیاده خواهی در مذاکرات سوق داده و منجر به شکست در مذاکرات شود، افزود: نامه ترامپ و پاسخ ایران یعنی مذاکرات آغاز شده است و این نشانه اقتدار نظام است که در کنار تقویت بنیه دفاعی خود برای مقابله با تهدیدات، دیپلماسی قوی را دنبال می کند؛ البته به مدیریت فضای عمومی و اطلاع رسانی به مردم درباره روند مذاکرات نیز باید توجه شود. هر دو کشور باید مراقبت کنند که مخالفان، خللی در روند مذاکره ایجاد نکنند. به نظر من این مذاکرات نسبتا سازنده و ادامه دار خواهد بود و اینگونه نیست که پس از مذاکره روز شنبه، اعلام شود مذاکرات موفق شد یا شکست خورد.

گرامی‌مقدم درباره نیات کشورهای مختلف از مذاکره تاکید کرد: ایران و آمریکا خواسته های خود را از مذاکره بیان کرده و مردم در جریان آن قرار گرفته اند. کشورهای دیگری هم هستند که می توانند بر روند مذاکرات تاثیر بگذارند. کشورهای بزرگ اقتصادی تلاش می کنند در زنجیره ای از دیپلماسی، از منافع اقتصادی خود مراقبت کنند. برخی کشورهای منطقه که سودای توسعه داشته و هزینه های زیادی هم داشته اند، تمایلی به ادامه ناامنی در منطقه ندارند. به هر حال امنیت جهانی به امنیت ایران بستگی دارد و اگر امنیت ایران به خطر افتد، تبعات اقتصادی زیادی برای دنیا خواهد داشت. از این جهت کشورهای بزرگ اقتصادی و کشورهای منطقه تاثیر غیرمستقیم بر مذاکرات داشته و خواهان به نتیجه رسیدن مذاکرات ایران و آمریکا هستند تا منافع اقتصادی آنها در سایه ناامنی یا جنگ احتمالی به خطر نیفتد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha