مجید بیکی در گفتوگو با ایسنا از برگزاری دو جلسه مدیریت و ساماندهی کوچ عشایر و بررسی چراهایی که در شهرستان انجام میشود خبر داد و افزود: سرخس یکی از شهرستانهایی است که با پدیده ریزگرد و گرد و غبار روبرو است.
وی با توجه به ریزگردهای شهرستان، مدیریت چرای دام در مراتع شهرستان را بسیار حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: تاکنون تصمیماتی برای مقابله و جلوگیری از موضوعاتی که امکان دارد در آینده گریبانگیر شهرستان شود اتخاذ شده است.
فرماندار سرخس با بیان اینکه خوشبختانه با توجه به بارندگیها، سال خوبی را آغاز کردهایم و مراتع خوبی را داریم، افزود: نزولات آسمانی در شهرستان مناسب بوده است.
وی گفت: بنا بر تصمیمات اتخاذ شده از ۲۱ فروردینماه گشتهای مشترکی با حضور دستگاههای متولی از جمله منابع طبیعی، محیطزیست، امور عشایر، آستان قدس رضوی، مرزبانی و با مسئولیت بخشداران در هرکدام از بخشها آغاز شده است.
بیکی افزود: با توجه به اینکه پروانه چرای دام بسیاری از دامداران در ۲۱ فروردینماه ۱۴۰۴ به اتمام رسیده بدون شک باید از شهرستان خارج شوند و ادارات نیز پیگیریهای لازم را در این خصوص داشته باشند.
وی با بیان اینکه دامدارانی که تاریخ پروانه چرایشان متفاوت است که تعداد محدودی هستند در زمان مقرر امکان استفاده از مراتع را خواهند داشت، خاطرنشان کرد: جلسه آینده مدیریت و ساماندهی کوچ عشایر نیز مجدد در شهریورماه برای بررسی پیشنهادات مدیریت چرا برگزار میشود.
فرماندار سرخس با اشاره به اینکه از ابتدای امسال از ورود دامهای بسیاری که قصد ورود غیرمجاز به شهرستان را داشتند جلوگیری شده است، تصریح کرد: به تمامی دامداران و عشایر منطقه مراجعه شده و ابلاغ کردهاند باید در تاریخ مقرر از مراتع خارج شوند.
وی اظهار کرد: دستگاههای متولی با تمام توان پای کار هستند تا بتوانند مدیریت کوچ عشایر و چرای دام شهرستان را انجام دهیم تا در حوزه مراتع، به هم خوردگی خاک، استفاده بیرویه و جلوگیری از رویش گیاهان مشکلی پیش نیاید.
بیکی ادامه داد: بدون شک نمیتوانیم از وسعت شهرستان با ۵۴۰۰ کیلومترمربع حفاظت کنیم و همه باید نسبت به منابع طبیعی و محیطزیست خود حساس باشیم.
وی با اظهار تأسف از اینکه تاغزارهای بسیاری تاکنون خواسته یا ناخواسته از بین رفته و قطع شده است، گفت: باید از تاغزارهای شهرستان حفاظت بیشتری صورت گیرد.
فرماندار سرخس در ادامه با بیان اینکه این شهرستان به دلیل شرایط اقلیمی و جغرافیایی خاص خود، از مراتع غنی و منابع طبیعی متنوعی برخوردار است، افزود: گرچه این مراتع نقش حیاتی در تأمین علوفه برای دامها، حفظ تنوع زیستی و تأمین معیشت جمعیت محلی ایفا میکنند، اما چرای بیرویه و ناپایدار دامها تهدیدی جدی برای این منابع طبیعی محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه چرای غیرمجاز و بیرویه میتواند منجر به فرسایش خاک و تخریب ساختار آن شود، اظهار کرد: در شهرستان سرخس که بسیاری از مناطق آن به دلیل خشکی و کمبود بارش، در معرض خطر فرسایش قرار دارند، حفاظت از مراتع و مدیریت صحیح چرای دام ضروری است.
انتهای پیام
نظرات