جعفر کاویانی دلشاد در گفتوگو با ایسنا، اظهارکرد: با توجه به نامگذاری امسال از طرف مقام معظم رهبری با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» برای تحقق این شعار امور عشایری استان چندین برنامه را در قالب چهار تا پنج برنامه در دست اقدام دارد که در بحث نقشه پیشرفت و توسعه استان که استانداری تدوین کرده این برنامهها را به استانداری ارائه دادهایم.
وی با بیان اینکه این برنامهها را ماهیانه پیگیری خواهیم داشت تا ببینیم در روند اجرای این برنامهها به کجا رسیدهایم، افزود: یکی از برنامههای امسال ما این بوده که عشایرانی که دارای پروانه چرا بوده و با فروختن دام خود از بحث تولید خارج شدهاند را با ارائه تسهیلات بانکی ارزان قیمت مجدد وارد عرصه تولید کنیم، ضمن اینکه در این طرح اصلاح نژاد دام نیز در برنامه بوده و با اجرای طرح همزمانسازی فحلی در ۶۰۰۰ رأس میش مولد ۴۰ درصد برهگیری را در دام عشایر افزایش و ارتقا دادهایم.
کاویانی دلشاد، سرمایهگذاری عشایر برای تولید گیاهان دارویی و نیز گردشگری و صنایع دستی را نیز از دیگر برنامهها و اولویتهای امسال پیشبینی شده در این استان برای تحقق شعار سال دانست و ادامه داد: این برنامهها در سال گذشته با توزیع ۱۰میلیارد تومان اعتبار نیز اجرا شده و امسال هم با قدرت بیشتری تداوم خواهد داشت.
مدیر امور عشایری همدان با بیان اینکه عشایر هشت دهم درصد جمعیت استان را تشکیل دادهاند، ادامه داد: کل عشایر استان همدان ۴۰۰۰ خانوار با ۱۴ هزار نفر جمعیت و با چهار ایل و ۲۴ طایفه بوده که حدود ۱۷۰۰ خانوار آن نیمه کوچ و کوچرو بوده و در زمستان به استانهای خوزستان، لرستان، ایلام و کرمانشاه کوچ دارند.
وی با بیان اینکه هر ساله ۹۰ هزار هکتار معادل ۹.۵ درصد از مراتع و عرصههای منابع طبیعی استان در اختیار عشایر است، تصریح کرد: عشایر در سطح استان همدان دارای ۷۲ سامانه عرفی برای استقرار هستند و تولید ۲۰ درصد گوشت قرمز استان را دارند.
کاویانی دلشاد جمعیت دام عشایر استان همدان را ۵۰۰ هزار رأس دانست و اظهار کرد: عشایر استان همدان سالیانه ۶۰۰۰ تُن گوشت قرمز تولید میکنند که با این میزان تولید ۲۰ درصد گوشت قرمز مورد نیاز جمعیت استان تامین میشود.
وی با بیان اینکه از ۱۵ اردیبهشت به صورت قانونی عشایر وارد استان همدان خواهند شد، افزود: فعلا عشایر وارد استان همدان نشدهاند، اگر هم برخی از عشایری در برخی از مراتع سطح استان مشاهده میشود، این عشایر جزء عشایرانی هستند که در فصل زمستان در دامداریهای سطح روستاها بهصورت اجارهای ساکن بودهاند و با آغاز فصل بهار وارد مراتع شدهاند.
کاویانی دلشاد تصریح کرد: هفته گذشته در سمت عباسآباد موردی از استقرار این عشایر را داشتیم که اخطار لازم برای ترک محل به آنان داده شد.
وی با بیان اینکه توسط منابع طبیعی استان با هر گونه ورود زود هنگام عشایر به استان همدان برخورد خواهد شد، افزود: بیش از ۳۰۰۰ پیامک در گروههای فضای مجازی برای اطلاعرسانی به عشایر در رابطه با ممنوعیت هر گونه ورود زودهنگام به استان ارسال شده است.
کاویانی دلشاد ادامه داد: با گرمشدن هوا معمولاً عشایر از استانهای گرم چون خوزستان به سمت همدان حرکت میکنند تا در ۱۵ اردیبهشت وارد سامانههای عشایری استان شوند که در این رابطه باید یک ماه در مسیر باشند.
وی تصریح کرد: مشکلی که در این رابطه وجود دارد این است که در استانهای میانبند مسئولین، روستاییان و دهیاران به عشایر فشار میآورند که هر چه سریعتر عشایر استانهای میانبند را ترک کنند و آنان نیز به ناچار زودتر از موعد به ورودیهای استان میرسند.
کاویانی دلشاد ادامه داد: به همین منظور چندی پیش جلسهای هم با استانهای زاگرسنشین و مدیرکل امور عشایری استانهای غرب کشور و منابع طبیعی این مناطق داشتیم و درخواست کردیم از ورودی استان خوزستان به لرستان مانع ورود زودهنگام عشایر شوند.
کاویانی دلشاد با بیان اینکه سال گذشته نسبت به همین امر اقدام شد و نتیجه خوبی هم در کنترل زودهنگام عشایر به مراتع استان همدان داشت، تصریح کرد: متاسفانه امسال استانهای میانبند سختگیری لازم را نداشتهاند و با چنین وضعیتی عشایر حرکت خود را آغاز کردهاند و احتمال دارد به صورت زودهنگام وارد استان شوند برای همین به این عشایر اعلام کردیم که ورود زودهنگام به استان همدان نداشته باشند چرا که در صورت ورود زودهنگام منابع طبیعی آنان را جریمه و نیروی انتظامی با آنان برخورد خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات