میرحسن موسوی در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به اینکه در حال حاضر در چه مسیرهایی قطار بینالمللی مسافری داریم؟ گفت: قطار تهران - وان سال گذشته بعد از چندین سال وقفه آغاز به حرکت کرد.
وی افزود: قطار ترکیبی تهران به کربلا را نیز در دستور کار داریم که اگر با طرف عراقی به توافق برسیم برای امسال سعی خواهیم کرد آن را مجدداً برقرار کنیم.
قائم مقام مدیرعامل راهآهن اضافه کرد: این قطار از تهران به خرمشهر می رود. مسافران در مرز پیاده شده و ۳۰ کیلومتر با اتوبوس به بصره می روند و سپس سوار قطار بصره _ کربلا می شوند. مسیر برگشت هم به همین صورت خواهد. البته راهاندازی این قطار منوط به این است طرف عراقی ناوگان آماده به کار داشته باشد و به صورت چارتر در اختیار ما قرار دهد تا بتوانیم برای آن برنامهریزی کنیم.
وی تصریح کرد: با کشورهای دیگر از جمله افغانستان هم مذاکراتی صورت گرفته است که اگر شرایط مهیا شود و تقاضای سفر وجود داشته باشد قطار از مشهد به افغانستان را نیز راهاندازی کنیم. مسیر ریلی تا نزدیک هرات برقرار است اما در حال مطالعه تقاضای سفر هستیم.
موسوی در پاسخ به این سوال که آیا قطار تهران - وان به آنکارا نیز می رسد؟ گفت: در حال مذاکره با کشور ترکیه برای راه اندازی قطار تهران_ آنکارا نیز هستیم. کشور ترکیه بعد از زلزله اخیری که با آن مواجه شد بخشی از خطوطش تخریب شده بود و نیاز به بازسازی و بهسازی دارد و هنوز به ظرفیت اصلی برنگشته است.
وی عنوان کرد: طی مذاکرات با طرف ترک، اگر استقبال از این قطارها مثل سنوات گذشته یعنی قبل از سال ۱۳۹۸ باشد، همانطور که آن زمان قطار تهران - آنکارا داشتیم مجددا آن را برقرار خواهیم کرد. موافقت کلی انجام شده است، منتظر اتمام عملیات بهسازی و بازسازی و در واقع ظرفیت گذاری ریلی ترکیه هستیم.
انتهای پیام
نظرات