امیر کرمزاده در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در خصوص حفظ میراث فرهنگی اول باید فرهنگسازی شود، مردم باید با قوانین، مقررات این حوزه و با ارزش بناهای تاریخی آشنا شوند، باید سواد فرهنگی خود را ارتقا دهیم و این موضوع نیازمند این است که در مدارس، دانشگاهها و محیطهای دیگر از جمله در جادهها، مسیرها و در خود بناها اطلاعرسانی کنیم که مردم بدانند مصادیق جرائم علیه میراث فرهنگی چیست.
وی افزود: تعداد نیروهای یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی استان ۷۰ نفر است. با این تعداد نیرو باید ۲۲ هزار بنای تاریخی شناسایی شده را حفظ و حراست، با هفت ماشین باید کل استان را نظارت و پایش کنیم، موزهها و ۸۰۰۰ کیلومتر بازار اصفهان را نیز باید رصد کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان بیان کرد: در نقدهای خود باید منصفانه رفتار کنیم، میراث فرهنگی نمیتواند جلوی هر ۲۲ هزار بنا مأمور بگذارد که صبح تا شب پایش کنند، پس وظیفه عمومی و مردمی چیست؟ اگر جرمی علیه آثار تاریخی در حال تحقق است مردم میتوانند تذکر دهند و بگویند این کار خلاف قانون است. حفظ میراث فرهنگی وظیفه همگانی محسوب میشود. اینکه میراث فرهنگی را متهم به کمکاری کنیم، حقیقتاً نه منطقی و نه درست است.
کرمزاده گفت: امسال اجازه ندادیم تعرضی به بناهای تاریخی در چهارشنبهسوری شود. نیروی انتظامی، سپاه و یگان حفاظت میراث فرهنگی را در موعد چهارشنبهسوری بسیج و مأمور کرده بودیم که به بناهای تاریخی آسیبی وارد نشود. برای برنامههای عید نیز ۲۵ هزار نفر از دستگاههای امدادی را بسیج کردیم.
وی افزود: در خصوص دیوارنویسی بر روی سیوسهپل از طریق دوربینهای مستقر در پل، مرتکب جرم را شناسایی و از او شکایت کردیم. دادستان نیز دستور رسیدگی داده و باید دقت کنیم که جرم این شخص اعدام نیست که او را دستبسته بیاورند و به زندان بیندازند. این رفتار جرم است، اما مثل یک قاتل که نباید با او برخورد شود، اما برای او پرونده قضایی تشکیل شد و مجازاتی متناسب برای او در نظر گرفته میشود. شخصی که از دیوارنویسی سیوسهپل فیلم گرفت و آن را رسانهای کرد، همان زمان میتوانست جلوی مرتکب را بگیرد و یا همانجا با مأمورین انتظامی یا به یگان حفاظت سازمان اطلاع دهد تا سریع ورود کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان گفت: سازمان برنامه و بودجه، میراث فرهنگی را جدی نمیگیرد و میگویند اولویت ما بهداشت، آموزشوپرورش و کشاورزی است و ردیف آخر اعتبارات، وزارت میراث فرهنگی خواهد بود.
کرمزاده افزود: انتظارات مردم از اداره میراث درست است، ولی کل پول ملی و استانی این اداره در سال عمرانی ۱۴۰۳ به ۹۰ میلیارد تومان نمیرسد. با این بودجه اندک باید زیرساختهای گردشگری، بناهای تاریخی و حوزه صنایعدستی را مدیریت کنیم. و وظایف اداره میراث فرهنگی بیشتر حاکمیتی است. از مردم خواهش میکنم در بحث حفظ آثار تاریخی و آیینهای تاریخی به اداره میراث فرهنگی کمک کنند.
وی ادامه داد: با این تعداد نفرات و بودجه اندک، حقیقتاً نمیتوان انتظارات مردم را برآورده کرد. دائم در مدارس برای دانشآموزان برنامه داریم و آنها را با بناهای تاریخی آشنا میکنیم تا بهعنوان میراثبانان افتخاری به ما کمک کنند. جز کشورهای بسیار غنی در حوزه میراث فرهنگی هستیم و با بلاگرها و فعالان فضای مجازی ارتباط بسیار مؤثری داریم. این افراد به اداره میراث در معرفی استان و بناهای تاریخی کمک میکنند و فعالیتهای بسیار خوبی در حال انجام است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان گفت: اگر خود مردم نخواهند به شخص خاطی تذکر بدهند میتوانند با تماس با شماره ۰۳۱۳۲۲۴۱۱۶۰ جرائم علیه میراث فرهنگی را به یگان حفاظت استان گزارش کنند و یا به پلیس ۱۱۰ اطلاع دهند.
کرمزاده گفت: یگان حفاظت میراث فرهنگی با همکاری پلیس توانسته یک محموله بزرگ قاچاق اشیای تاریخی بالغبر ۱۰۰ شیء تاریخی را در شهرضا کشف و ضبط کند که قیمت این اشیا بسیار زیاد است.
وی افزود: در بسیاری از بناها سازمان میراث فرهنگی، تابلوهایی نصب شده که مجازات تخریب آثار بر روی آنها نوشته شده است که در نظر داریم تعداد تابلوها در این اماکن را بیشتر کنیم.
انتهای پیام
نظرات