دکتر گلمحمد عشقی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به فعالیت سه مرکز تکثیر میگو در شهرستان کنارک، گفت: این مراکز تحت نظارتهای مستمر بهداشتی کارشناسان ادارهکل دامپزشکی استان، در حال تولید پست لارو و ارسال آنها به مزارع پرورش در داخل و خارج استان هستند.
وی افزود: مراکز تکثیر میگو نخستین گلوگاه در مسیر پیشگیری و کنترل بیماریها محسوب میشوند و نتایج نظارتهای بهداشتی دقیق از جمله پایش، مراقبت و نمونهبرداری از مولدین، پست لارو، غذا و آب، در چارچوب برنامه ملی راهبردی کنترل بیماری لکه سفید میگو و برنامه مراقبت از بیماری AHPND، منجر به تولید پست لاروهای سالم و با کیفیت شده که افزایش بازدهی و پایداری تولید را به همراه داشته است.
عشقی ادامه داد: در طول دوره تکثیر و پرورش، با اجرای برنامههای پایش و مراقبت دامپزشکی، ۳۳۳ کشت باکتریایی و ۵۵۲ آزمایش مولکولی بر روی غذا، پست لارو، مولدین و آب مراکز تکثیر، برای ردیابی عوامل بیماریزا از جمله AHPND و WSSV انجام شده و ۴۰ آزمایش هیستوپاتولوژی نیز روی مولدین در راستای پایش بیماریهای AHPND و EHP صورت گرفته است.
رئیس اداره دامپزشکی کنارک همچنین از صدور گواهی کوپهبندی برای مراکز تکثیر استان خبر داد و گفت: این موفقیت در نتیجه اجرای دقیق دستورالعملهای بهداشتی و رعایت اصول امنیت زیستی و بیوسکیوریتی بهدست آمده است. در پی آن، علاوه بر ارسال پست لارو به استانهای میگوپرور، تعداد ۲۶ هزار و ۲۵۰ قطعه مولد میگوی پرورشی نیز به استانهای بوشهر و هرمزگان ارسال شده است.
انتهای پیام
نظرات