احمد شریعتی، امروز شنبه ۲۳ اردیبهشت در برنامهای که توسط انجمن مستقل دانشگاه آزاد خوراسگان با عنوان در جستوجوی قطرهای عدالت برگزار شد، اظهار کرد: قطعاً مظلوم واقع شدهایم؛ تنها سه دقیقه برای بیان درد و مطالبه به بنده اختصاص یافت، اما اگر بخواهم ریشه وضعیت امروز را خلاصه کنم، سه نکته اساسی را باید مورد تأمل قرار داد.
وی افزود؛ نخستین نکته رعایتنشدن قانون است، زایندهرود، بیش از پانصد سال پیش صاحب نظم و قاعدهای شد که توسط بزرگمردی چون شیخ بهایی بنیانگذاری گردید. خدا رحمتش کند؛ او سازوکاری طراحی کرد که در آن حق کشاورزان بهروشنی تعریف و ثبت شد. زمانی که در دوره شاه طهماسب برای حقابه مالیات اخذ میشد، معنایش آن بود که این حق، دارای وجاهت قانونی و شرعی بوده است. این موضوع تا جایی اهمیت داشته که حقابه، در اسناد نکاح و مهریه نیز جای گرفته و بهمثابه مالکیت فردی محسوب شده است.
عضو شورای شهر اصفهان بیان کرد: دوم، شفافنبودن فرایندهاست، از زمانی که این حقوق تثبیت شده، هیچگاه بهطور شفاف اعلام نشده که آب زایندهرود از کجا برداشت میشود، چه میزان بارگذاری جدید صورت گرفته و چه حجمی باید به رود بازمیگشت. فقدان شفافیت در مدیریت منابع آبی یکی از ریشههای اصلی بحران کنونیست. کشاورز نمیداند، چرا حقش نادیده گرفته شده و آب به کدام مسیرها و مصارف هدایت میشود.
شریعتی ادامه داد: سوم، برخورد ناعادلانه با بحران است، اگر امروز کشور با خشکسالی مواجه است، چرا تنها کشاورزان اصفهانی باید قربانی شوند؟ مگر در بالادست یا سایر نقاط کشور مصرفی صورت نمیگیرد؟ چرا بار مسئولیت بحران، صرفاً بر دوش این مردم افتاده؟ این بیعدالتی، ریشه بسیاری از نارضایتیها و بیاعتمادیهاست.
وی گفت: بنده از نخستین کسانی بودم که در حمایت از حضور حضرتعالی بهعنوان نماینده مردم تلاش کردم؛ چراکه هم تخصص شما در حوزه آب برایم محرز بود و هم دلسوزیتان برای مردم، اما امروز، پرسش صریح ما این است که چرا به چنین وضعیتی رسیدهایم؟
عضو شورای شهر اصفهان افزود: اگر سه اصل مهم قانونگرایی، شفافیت و عدالت در مدیریت آب رعایت شود، نهتنها زایندهرود خشک نخواهد شد، بلکه حق کشاورزان، مردم اصفهان و آیندهسازان این سرزمین نیز بهدرستی ادا خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات