• شنبه / ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۴:۵۰
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404012311835
  • خبرنگار : 50189

از دیوارهای امنیتی تا پاسخ پشیمان‌کننده؛ ارتش ایران در خط مقدم اقتدار و دفاع از مرزها

از دیوارهای امنیتی تا پاسخ پشیمان‌کننده؛ ارتش ایران در خط مقدم اقتدار و دفاع از مرزها

ایسنا/کرمان فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوب‌شرق ارتش گفت: اگر دشمن بخواهد کوچک‌ترین تهدیدی علیه مرزهای جمهوری اسلامی ایران انجام دهد، با پاسخ کوبنده، قاطع و پشیمان‌کننده مواجه خواهد شد.

امیر سرتیپ دوم غلامعلیان ظهر امروز ۲۳ فروردین در نشست خبری به مناسبت دهه ارتش با بزرگداشت حماسه نیروی زمینی، از اجرای برنامه‌های گسترده و متنوع فرهنگی، رزمی و تجلیل از ایثارگران ارتش در استان کرمان خبر داد.

وی با بیان اینکه فروردین‌ هر سال، با فشردگی برنامه‌های گرامیداشت روز ارتش همراه است، اظهار کرد: اگرچه در تقویم رسمی کشور تنها روز ۲۹ فروردین به‌عنوان روز ارتش ثبت شده، اما ما از ۲۱ فروردین که سالگرد شهادت سپهبد شهید صیاد شیرازی است، اجرای برنامه‌ها را آغاز می‌کنیم و تا سوم اردیبهشت، سالگرد شهادت سپهبد قرنی، این برنامه‌ها ادامه خواهد داشت.

امیر غلامعلیان ضمن یادآوری برگزاری باشکوه بیست‌وششمین سالگرد شهادت شهید صیاد شیرازی گفت: این مراسم با حضور سخنران کشوری و استقبال گسترده مردم برگزار شد.

فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوب‌شرق نزاجا همچنین از اعزام فرماندهان یگان‌های زمینی، هوایی و دریایی ارتش به ۱۲ شهرستان استان کرمان در روز جمعه، به‌منظور سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه خبر داد و افزود: روز ۲۹ فروردین نیز در نماز جمعه شهر کرمان حضور خواهم داشت و درباره حماسه ارتش جمهوری اسلامی ایران با مردم سخن خواهم گفت.

بر اساس اعلام غلامعلیان در ادامه برنامه‌ها، روز ۲۶ فروردین محفل انس با قرآن کریم در ستاد قرارگاه برگزار می‌شود و روز ۲۷ فروردین نیز دیدار با نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه کرمان، در دستور کار قرار دارد. همچنین مراسم بزرگداشت شهید قهرمانی، تکاور نیروی دریایی و شهید محوری سال ۱۴۰۴ که به عنوان «شجاع‌ترین ملوان جهان» شناخته می‌شود، روز ۲۷ فروردین ساعت ۱۶ در گلزار شهدای کرمان برگزار خواهد شد. غبارروبی و عطرافشانی مزار شهدا نیز در روز پنجشنبه ۲۸ فروردین انجام می‌شود.

فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوب‌شرق نزاجا با اشاره به برگزاری مراسم رژه بزرگ نیروهای مسلح استان کرمان در روز جمعه ۲۹ فروردین در بلوار ۲۲ بهمن گفت: این مراسم با حضور یگان‌هایی از ارتش، سپاه و بسیج و ... رأس ساعت ۸:۳۰ برگزار خواهد شد.

وی همچنین از اجرای پویش اهدای خون توسط کارکنان ارتش در تاریخ ۳۱ فروردین در محل قرارگاه و برگزاری مراسم گرامیداشت سالگرد شهادت سپهبد قرنی در روز سوم اردیبهشت در حسینیه ثارالله کرمان خبر داد.

امیر غلامعلیان ضمن تأکید بر اهمیت تجلیل از ایثارگران ارتش بیان کرد: دیدار با خانواده‌های شهدا، جانبازان و ایثارگران از دیگر برنامه‌های ما در این ایام است. به عنوان نمونه در نخستین روز از برنامه‌ها، از سرهنگ خلبان کاملی، جانباز ۷۰ درصد هوانیروز کرمان که پس از جانبازی، ۱۵۰۰ ساعت پرواز با بالگرد کبری داشته‌اند، تجلیل به عمل آمد.

وی همچنین به وجود خلبانان برجسته‌ای چون خلبان گوهری، رکورددار جهانی پرواز با جنگنده F4، و سرهنگ خلبان ارسلان شریفی که از خلبانان اصلی عملیات حمله به اردوگاه اشرف و از جانبازان سرافراز ارتش است، اشاره کرد و گفت: این عزیزان از مفاخر گمنام استان هستند که تلاش داریم در مناسبت‌های مختلف با حضور رسانه‌ها، از زحماتشان قدردانی شود.

امیر غلامعلیان تأکید کرد: تمام این برنامه‌ها با هماهنگی نهادهای استان کرمان و با هدف تجلیل از نقش‌آفرینی ارتش در پاسداری از آرمان‌های انقلاب اسلامی و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام اجرا می‌شود.

 نسل جوان باید بداند این افتخارات در دل همین شهرها و میان مردم همین سرزمین رقم خورده‌اند.

فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوب‌شرق ارتش در ادامه سخنانش بر لزوم معرفی مفاخر نظامی به نسل جوان تأکید کرد و گفت: نسل جوان باید بداند این افتخاراتی که در شهر خودشان است، متعلق به استان خودشان است. این بزرگان، تا زمانی که در قید حیات هستند، باید شناسایی و معرفی شوند.

وی از برگزاری مسابقات ورزشی بین پرسنل وظیفه، همایش‌های پیاده‌روی و اعزام تیم کوهنوردی ارتش به ارتفاعات استان به‌عنوان بخشی از برنامه‌های جاری یاد کرد.

فرمانده قرارگاه جنوب‌شرق همچنین از اجرای برنامه‌ای ویژه با آموزش و پرورش خبر داد و گفت: در دهه ارتش، بازدید از موزه منحصربه‌فرد ذوالفقار کرمان برای عموم رایگان خواهد بود. این موزه از لحاظ محتوا در کشور بی‌نظیر است و در کنار باغ‌موزه دفاع مقدس تهران و موزه عفیف‌آباد شیراز، یکی از تنها موزه‌های تخصصی سلاح و دفاع مقدس کشور به‌شمار می‌رود.

وی تأکید کرد: این موزه دو منظوره، شامل ادوات نظامی و اقلام برجای‌مانده از شهدای ارتش است، از وصیت‌نامه‌ها گرفته تا لباس‌ها و آثار کاملاً منحصر به‌فرد.

امیر غلامعلیان همچنین از برگزاری مسابقاتی ویژه خانواده‌های پرسنل ارتش در فضای مجازی و حقیقی، اجرای طرح‌های مردم‌یاری با حضور در بیمارستان ارتش و توزیع بسته‌های معیشتی به خانواده‌های نیازمند با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) خبر داد و افزود:یکی از افتخارات ارتش در کرمان، پیشتازی در همدلی و مردم‌یاری است. هم‌اکنون ۶۰ نفر از فرزندان بی‌سرپرست بهزیستی تحت حمایت کارکنان قرارگاه قرار دارند. ما تا امروز ۲۸ مرحله توزیع اقلام معیشتی، زیستی و جهیزیه را در سراسر استان اجرا کرده‌ایم، خصوصاً در شرق و جنوب کرمان که مناطق محروم‌تری هستند.

وی با اشاره به فعالیت‌های سالانه ارتش در زمینه آزادسازی زندانیان نیازمند و محرومیت‌زدایی، عنوان کرد: این اقدامات فقط محدود به دهه ارتش نیست، بلکه در تمام طول سال ادامه دارد. با این حال، دهه ارتش گل سرسبد این فعالیت‌هاست که در آن تمرکز بیشتری روی خدمات اجتماعی داریم.

روایتی از رشادت شجاع‌ترین ملوان جهان، شهید قهرمانی

امیر غلامعلیان در بخش دیگر سخنانش، به شرح دلاوری‌های شهید قهرمانی، شهید محوری سال ۱۴۰۴ پرداخت و گفت: شهید قهرمانی از تکاوران نیروی دریایی و جزء شهدای ناوچه پیکان است که در نخستین درگیری نظامی جمهوری اسلامی ایران با رژیم بعث عراق در خلیج فارس، به شهادت رسید.

وی افزود: در جریان حمله دشمن، ناو پیکان مورد اصابت قرار می‌گیرد و سیستم برق آن از کار می‌افتد. در این لحظات حیاتی، شهید قهرمانی با استفاده از سیستم مکانیکی توپ، سلاح را فعال نگه می‌دارد و تا لحظه آخر با دشمن می‌جنگد. حتی زمانی که فرمان ترک ناو صادر می‌شود، او ناو را ترک نمی‌کند و با ناو خود غرق می‌شود. این رشادت موجب شد تا حتی نظامیان آمریکایی، از او به‌عنوان «شجاع‌ترین ملوان جهان» یاد کنند.

فرمانده قرارگاه جنوب‌شرق نزاجا گفت: رسانه‌ها نقش مهمی در معرفی این حماسه‌ها دارند و ما قدردان همراهی آن‌ها هستیم.

اقدامات ارتش در انسداد مرزهای شرقی و کنترل ترددهای غیرمجاز

امیر غلامعلیان فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوب‌شرق نزاجا، در ادامه به تشریح اقدامات ارتش جمهوری اسلامی ایران در مرزهای شرقی کشور پرداخت و گفت: در نوار مرزی شرق کشور، به‌ویژه در مناطقی که تردد اتباع غیرمجاز افغانستانی صورت می‌گیرد، مطابق با مصوبه ستاد کل نیروهای مسلح، طرح انسداد مرز با قدرت در حال اجراست. البته باید تاکید کنم که در لایه اول مرز، مرزبانی مستقر است و وظیفه اصلی کنترل عبور و مرور غیرقانونی، برعهده نیروی انتظامی و مرزبانی است. نقش ارتش در این میان امنیتی و دفاعی است، یعنی در صورتی که تهدیداتی از سوی گروهک‌هایی مانند جیش‌الظلم، تحریرالشام یا انصار الفرقان ایجاد شود، ارتش وارد عمل می‌شود.

وی ادامه داد: در شمال استان سیستان و بلوچستان، ارتش مستقر است و در جنوب استان، عزیزان سپاه حضور دارند. وظایف ما و سپاه در این مناطق دفاعی و امنیتی است. انسداد مرز شامل استان سیستان و بلوچستان است که مرز مشترک با افغانستان و پاکستان دارد و این عملیات انسدادی حدود ۹۰۰ کیلومتر را دربرمی‌گیرد.

امیر غلامعلیان درباره ویژگی‌های فنی طرح انسداد مرز گفت: این یک پکیج کامل است. شامل دیوارهای چهار متری، جاده‌های مرزی، برجک‌های دیده‌بانی، فنس، دوربین‌های حرارتی و سنسورهای مرزی است. هدف‌گذاری اجرای کامل این طرح در یک بازه زمانی پنج ساله انجام شده و خوشبختانه در سال اول از برنامه جلوتر هستیم. تاکنون حدود ۶۰ کیلومتر از مرز شمالی به همین شکل دیوارکشی و ایمن‌سازی شده است.

وی ضمن اشاره به برخی مشکلات مرزی با کشور افغانستان و طالبان عنوان کرد: حدود ۲۰ تا ۲۵ سال پیش دیوار امنیتی در منطقه زابل کشیده شده که برخی گمان می‌برند این دیوار همان خط مرزی است؛ اما خط مرز واقعی، در مواردی تا ۷۰۰ متر با این دیوار فاصله دارد. در منطقه روبه‌روی دیوار مرزی، رودخانه‌ای به نام نهر سیخ‌سر وجود دارد که طبق معادلات ژئوپلیتیکی، منطقه‌ای بی‌طرف محسوب می‌شود و امکان دیوارکشی در بستر آن وجود ندارد. این مسائل برای طرف افغانستانی تبیین شده و اکنون وضعیت بهتری در درک و تفاهم دوطرفه ایجاد شده است.

دستگیری اتباع غیرمجاز توسط ارتش

فرمانده قرارگاه جنوب‌شرق در بخش دیگری از سخنانش گفت: اگرچه وظیفه ارتش، دستگیری افراد متجاوز مرزی نیست، اما در مواقعی که اتباع غیرمجاز از دست مرزبانی فرار می‌کنند، در کمین‌های ارتش گرفتار می‌شوند. آمار امروز صبح که برای فرمانده نیروی زمینی ارسال کرده‌ام نشان می‌دهد که تنها در روز گذشته، ۱۲ نفر از اتباع غیرمجاز افغانستانی دستگیر شده‌اند و در سه سال اخیر، ارتش موفق به شناسایی و دستگیری ۵۴ هزار و ۳۹۱ نفر از افراد متجاوز به مرزهای کشور شده است.

وی تاکید کرد: همه این اقدامات در کنار وظایف اصلی ارتش انجام می‌شود و نشانه‌ای از پایبندی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به امنیت، تمامیت ارضی و آسایش ملت ایران است.

 نمایش اقتدار نیروهای مسلح در رژه روز ارتش و هشدار صریح به دشمنان

امیر سرتیپ دوم غلامعلیان در ادامه به موضوع رونمایی از تجهیزات جدید ارتش اشاره کرد و گفت: رونمایی‌ها از سلاح‌ها و تجهیزات جدید به صورت متمرکز در تهران انجام می‌شود. تجهیزاتی که در این مراسم رونمایی می‌شوند، از مرحله امنیتی عبور کرده و اکنون به مرحله تولید انبوه و تحویل به بدنه عملیاتی ارتش رسیده‌اند. بنابراین آنچه در رژه تهران می‌بینید، نماد واقعی پیشرفت فنی و توان دفاعی کشور است.

وی افزود: در استان کرمان و دیگر شهرهای غیر از تهران، وسایل جدید به نمایش گذاشته نمی‌شود، بلکه فقط توانمندی‌های موجود ارتش در آن استان‌ها، از جمله نیروهای زمینی، هوایی، دریایی و پدافند، ارائه خواهند شد. البته در این رژه‌ها، برای نمایش وحدت و اقتدار ملی، حضور برادرانمان در سپاه، نیروی انتظامی و بسیج نیز در نظر گرفته شده است. هدف این است که تصویر روشنی از انسجام و اقتدار نیروهای مسلح در قاب رسانه‌ها به ملت ایران و البته به دشمنان مخابره شود.

اقتدار منطقه‌ای و آمادگی کامل در جنوب‌شرق کشور

فرمانده قرارگاه جنوب‌شرق نزاجا در ادامه تأکید کرد: جنوب‌شرق، یکی از وسیع‌ترین مناطق مسئولیتی ارتش جمهوری اسلامی ایران است در چنین منطقه‌ای با تنوع تهدیدات، اگر آمادگی کامل وجود نداشته باشد، امنیت و آرامش مردم به خطر خواهد افتاد.

وی با اشاره به تهدیدات گوناگون موجود در منطقه افزود: ما با گروهک‌های مختلف، پایگاه‌های متعدد آمریکایی در اطراف مرزها و هجمه‌های سازمان‌یافته روبه‌رو هستیم، اما به فضل خداوند و با هم‌افزایی بین ارتش، سپاه و دیگر نیروهای مسلح، امروز شاهد امن‌ترین مرزها هستیم. این امنیت مرهون آمادگی کامل و بازدارندگی فعالی است که در بدنه نیروهای مسلح وجود دارد.

در پایان این بخش از سخنان، امیر غلامعلیان تصریح کرد: اگر دشمن بخواهد کوچک‌ترین تهدیدی علیه مرزهای جمهوری اسلامی ایران انجام دهد، با پاسخ کوبنده، قاطع و پشیمان‌کننده مواجه خواهد شد و دشمنان بدانند که کوچک‌ترین اشتباه از جانب آنان، با بزرگ‌ترین هزینه برایشان همراه خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha