• یکشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۱
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1404012412410
  • خبرنگار : 30057

طراحی روشی برای تشخیصی سریع نوعی بیماری مشترک انسان و دام

طراحی روشی برای تشخیصی سریع نوعی بیماری مشترک انسان و دام

محققان دانشگاه باهنر کرمان روشی را برای تشخیص سریع و مناسب برای بیماری بروسلوز که بیماری مشترک بین انسان و دام است را عرضه کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، «طراحی تست‌های ‌ایمیونوکروماتوگرافی نواری بر پایه نانوذرات طلا جهت تشخیص بیماری بروسلوز در انسان و دام» عنوان طرح پژوهشی ندا اسکندرزاده دانشیار دانشگاه شهید باهنر کرمان است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شده‌است.

اسکندرزاده، بروسلوز را یک بیماری مشترک بین انسان و دام دانست و گفت: این بیماری انتشار جهانی دارد و از بیماری‌های اندمیک شناخته شده در ایران محسوب می‌شود و باتوجه به انتقال این بیماری از دام به انسان، تشخیص سریع و مناسب آن، نقش مؤثری در بهبود بهداشت عمومی دارد.

وی سقط جنین، کاهش وزن و کمبود شیر را از پیامدهای شیوع این بیماری عنوان کرد و افزود: به‌دلیل نبود علائم بالینی مشخص و پائین بودن سرعت رشد باکتری در محیط‌های کشت، تشخیص آزمایشگاهی اغلب موارد به روش سرولوژی انجام می‌گیرد.

دانشیار دانشگاه شهید باهنر کرمان خاطرنشان کرد: تست رزبنگال نیز که به‌صورت معمول انجام می‌شود، قادر به تفکیک آنتی‌بادی‌های IgG تولید شده در مرحله مزمن بیماری و IgM تولید شده در مرحله حاد بیماری نبوده و تشخیص مرحله عفونت توسط تست رزبنگال عملا غیرممکن است.

وی تصریح کرد: روش سرولوژیکی علاوه استفاده آسان،  قادر به تشخیص آنتی‌بادی ضدپروتئین‌های اختصاصی بروسلا است و همچنین دو آنتی‌بادی (IgG و IgM ) را از یکدیگر تفکیک کرده و مرحله عفونت را مشخص می‌کند.

اسکندرزاده اضافه کرد: ازآنجایی‌که این تست‌ها سریع و ارزان هستند و استفاده از آن‌ها نیاز به مهارت خاص و امکانات ویژه آزمایشگاهی ندارد، می‌توان از آن‌ها به‌منظور غربالگری تعداد زیادی نمونه خون انسان و دام استفاده کرد. درصورتی‌که با روش‌های بهینه‌سازی میزان حساسیت کیت افزایش یابد از آن می‌توان به‌عنوان تست تشخیص سریع برای تشخیص بروسلوز در انسان و دام استفاده کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha