• یکشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۴:۱۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404012412608
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

استاندار کرمانشاه:

نقش رسانه‌ها در ترویج فرهنگ صلح و سازش کلیدی است/ باید سواد حقوقی جامعه ارتقاء یابد

نقش رسانه‌ها در ترویج فرهنگ صلح و سازش کلیدی است/ باید سواد حقوقی جامعه ارتقاء یابد

ایسنا/کرمانشاه استاندار کرمانشاه با تأکید بر اهمیت آموزش‌های حقوقی برای عموم مردم، ارتقاء سواد حقوقی را یکی از مؤثرترین راهکارها در پیشگیری از بروز اختلافات اجتماعی دانست.

منوچهر حبیبی، امروز (۲۴ فروردین) در همایش استانی ستاد صبر کرمانشاه که با حضور فعالان اجتماعی و متولیان قضایی در سالن انتظار برگزار شد، با اشاره به اهمیت جایگاه صلح در فرهنگ ایران، افزود: صلح، بخشی از هویت ملی ماست و هر گامی که در این مسیر برداشته می‌شود، تقویت‌کننده وحدت ملی است.

وی افزود: در جامعه‌ای که در آن صبر، بخشایش و صلح حاکم باشد، قطعاً زخم‌های اجتماعی سریع‌تر التیام می‌یابد و محیطی آرام‌تر و دلپذیرتر برای زندگی شهروندان فراهم می‌شود.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه تنها انسان‌های بزرگ می‌توانند ببخشند، افزود: بخشش نه نشانه ضعف، بلکه اوج قدرت انسانی است و باید در جامعه نهادینه شود. کسانی که می‌بخشند باید به عنوان الگوهای رفتاری در جامعه معرفی و ترویج شوند.

وی با بیان اینکه صلح و سازش می‌تواند بار دستگاه قضایی را کاهش دهد، تصریح کرد: وقتی صلح در جامعه گسترش یابد، راهروهای دادگاه خلوت‌تر شده و قضات فرصت بیشتری برای رسیدگی به امور مهم‌تر خواهند داشت و این مقوله‌ای است که دستگاه قضایی نیز در پی آن است.

 حبیبی نقش رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی را هم در ترویج فرهنگ صلح و سازش کلیدی دانست و گفت: باید تجربه‌های موفق صلح و سازش در قالب محتواهای مختلف از جمله مستند، رمان و گزارش رسانه‌ای به جامعه معرفی شود تا الگوسازی فرهنگی شکل بگیرد.

وی در ادامه یکی از اقدامات اساسی جهت کاهش اختلافات را اجرای کامل طرح کاداستر دانست و گفت: بسیاری از اختلافات ملکی به دلیل نبود سند رسمی و شفاف‌سازی مالکیت‌ها است و اجرای این طرح به کاهش تنش‌ها در حوزه زمین‌های کشاورزی و شهری کمک شایانی خواهد کرد.

مدیر ارشد استان همچنین خواستار نظارت جدی بر عملکرد مشاوران املاک شد و ادامه داد: ساماندهی این حوزه‌ها می‌تواند از بروز بسیاری از اختلافات جلوگیری کند و دستگاه قضایی را از ورودی‌های غیرضروری برهاند.

استاندار کرمانشاه بر اهمیت آموزش حقوقی پیش از ازدواج و ارتقاء سواد حقوقی عموم مردم هم تأکید کرد و افزود: از کشاورز تا کارمند، همگی باید در حد پایه‌ای با حقوق خود آشنا باشند تا بتوانند از بروز اختلافات پیشگیری کنند.

وی ادامه داد: راه‌اندازی و تقویت مراکز میانجیگری مردمی در محلات و روستاها نیز اقدامی مؤثر از سوی قوه قضاییه است که باید گسترش یابد و مورد حمایت دولت نیز قرار گیرد.

حبیبی پیشنهاد برگزاری جشنواره‌های محلی و ملی با محوریت صلح و سازش را مطرح کرد و گفت: چنین برنامه‌هایی می‌تواند بستر مناسبی برای نمایش تلاش‌های مردمی در حل اختلافات و تعمیق وحدت اجتماعی باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha