سیدعلی لطفیزاده، یکشنبه ۲۴ فروردین در نشست با جمعی از تولیدکنندگان کرمانشاه، گفت: ارکان کشور مصممند که ارز مورد نیاز بخش تولید به هر اندازه که نیاز باشد و به هر قیمتی تأمین شود. از همین رو به تولیدکنندگان اطمینان میدهیم بدون داشتن دغدغه ارز، به اندازهای که در پروانه آنها ذکر شده تولید داشته باشند و زیر ظرفیت کار نکنند.
وی منبع اصلی تأمین ارز در کشور را صادرات دانست که بار اصلی آن بر دوش همین تولیدکنندگان و بازرگانان است و یادآور شد: نقاط مرزی کشور، نقاط مستعد برای صادرات و تأمین ارز و همچنین واردات موارد اولیه مورد نیاز بخش تولیدند و باید این نقاط از جمله استان کرمانشاه پُررنگتر ظاهر شوند.
مشاور وزیر صمت به مشکل ناترازی انرژی که سرمایهگذاران را آزار میدهد نیز اشاره کرد و با بیان اینکه رئیس جمهوری شخصاً پیگیر این موضوع خصوصاً در زمینه قطع برق است، افزود: تمرکز اصلی بر تأمین برق از طریق نیروگاههای خورشیدی است که ظرفیتهای خوبی نیز در این زمینه در کشور داریم.
وی خاطرنشان کرد: تأکید شده صنایع، خصوصاً صنایع صادرات محوری که خود تولید برق دارند، نباید دچار قطع برق شوند.
دستیار ویژه وزیر صمت گفت: اگر صنایع صادراتمحور به دلیل محدودیت برق امکان تولید و به تبع آن صادرات را نداشته باشند، دیگر ارزی حتی برای راهاندازی همین نیروگاههای خورشیدی هم نخواهیم داشت.
لطفیزاده سپس اشارهای هم به کرمانشاه و تأمین ارز مورد نیاز تولیدکنندگان این استان داشت و گفت: بنا داریم زمان مورد نیاز برای تخصیص ارز بخش تولید در استان کرمانشاه را به عنوان اولین استان مرزی کشور کاهش دهیم.
وی زمان کنونی تخصیص ارز برای واحدهای تولیدی در کشور را ۷۰ تا ۸۰ روز اعلام کرد که این زمان در کرمانشاه به ۳۰ روز محدود خواهد شد و به تبع آن هزینههای تأمین ارز نیز کاهش مییابد.
به گزارش ایسنا، مشاور وزیر صمت ارز تخصیص داده شده به صنایع و تولیدکنندگان کرمانشاه در سال گذشته را ۲۳۵ میلیون دلار برای ۵۳ واحد اعلام کرد و گفت: این عدد در برابر ارز تخصیصی به تولید در کشور ناچیز بود و لازم است متناسب با ظرفیتهای کرمانشاه این رقم بیشتر شود.
در ادامه این نشست مسائل تخصیص ارز تعدادی از واحدهای تولیدی کرمانشاه بررسی شد.
انتهای پیام
نظرات