محسن رهنما، کارگردان نمایش «مردی مقابل رژه» در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: نمایش «مردی مقابل رژه» نگاهی به زندگی عباس بهشتیان دارد. او از اصفهانشناسان برجسته است که در شهر خودش کمتر شناخته شده. قصه این نمایش به روزی بازمیگردد که بهشتیان مقابل سیوسهپل جلو تانکها و توپهای ارتش میخوابد.
وی با نظر به داستان این نمایش افزود: مقابله بهشتیان با ارتشِ جلوی سیوسهپل در دهه ۳۰ شمسی اتفاق میافتد. در ۲۱ آذر سال ۳۳ که روز ارتش بوده و ارتشیها میخواستند برای اجرای یک رژه با تانک و توپهایشان از روی سیوسهپل عبور کنند، بهشتیان تلاش میکند تا جلوی این اتفاق را بگیرد.
این هنرمند ادامه داد: اگر بخواهم درباره مسیر این ارتش توضیح بدهم، باید بگویم که حرکت تانکها و توپها از میدان ارتش شروع میشود، به خیابان چهارباغ بالا ورود میکنند و سپس به دهانه سیوسهپل میرسند. قرار بوده تانکهای ارتش بعد از عبور از سیوسهپل، رژه را از میدان مجسمه یا انقلاب فعلی بهطرف دروازه دولت آغاز کنند.
رهنما بیان کرد: بهشتیان در واکنش به این اقدام، برابر اولین تانک میخوابد و استدلال میکند که عبور این وسایل نقلیه ممکن است به سیوسهپل آسیب بزند. او معتقد بوده که احتمال دارد پایههای پل بریزد و این بنای تاریخی نتواند در برابر تانک استقامت کند. این نمایش چند خردهروایت هم دارد که درباره دیگر خدمات بهشتیان به شهر اصفهان است.
وی درباره اهمیت پرداختن به بهشتیان توضیح داد: بهنظرم امثال مرحوم بهشتیان در تاریخ اصفهان بسیار نادرند. بهدلیل اینکه او از تمام زندگی و جانش برای حفاظت این شهر گذشت. همین روزهای اخیر، فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که نشان میداد یک مسافر یا شاید هم یک نفر از اهالی اصفهان روی سیوسهپل یادگاری مینوشت. چنین اتفاقاتی بازتابنده این موضوع است که انگار ما در قبال شهرمان بیتفاوت هستیم.
رهنما با اشاره به اینکه انتخاب موضوع بهشتیان در گذشته هم دغدغه او بوده، یادآور شد: بیش از ۱۰ سال است که دغدغه کار برای زندهیاد بهشتیان را دارم. پیش از این هم، ناداستانی درباره شخصیت این اصفهانشناس با همین عنوان «مردی مقابل رژه» منتشر کردهام، اما همچنان زندگی و خدمات ایشان جای کارکردن دارد؛ چون احساس میکنم علیرغم تعلقخاطر و آگاهیاش نسبت به بافتار تاریخی و میراث شهر اصفهان، جای خالی ایشان در اذهان عمومی مردم اصفهان خالی است.
این هنرمند اصفهانی با نظر به نمایش «مردی مقابل رژه» تصریح کرد: در نمایش «مردی مقابل رژه»، اصل وقایع تاریخی را آوردهام، اما بر اساس سلیقه خودم دراماتورژی کردهام. بهعبارتی، میتوانم بگویم نعلبهنعل مطابق کتابها و اسناد تاریخی پیش نرفتهام، چون ماهیت تئاتر اینگونه میطلبد.
رهنما این نمایش را نوعی پرترهنگاری دانست و گفت: مهدی تقیپور، مهرزاد مشکلگشا، علی پاکروان، سام کوراوند، مونا ابوشهاب، محمدرضا شیروانی، شیدا میرزایی، سبحان شبانی، فرشته باقری، نگین چراغی، میترا قدیری، سحر مرادی، پویا شاهچراغی و ارسطو جوکار بازیگران این نمایش هستند.
به گزارش ایسنا، دیگر عوامل «مردی مقابل رژه» که از تاریخ ۲۵ فروردین تا ۱۲ اردیبهشت در «تالار هنر» اصفهان روی صحنه میرود، به این شرح است: محسن رهنما (نویسنده، طراح صحنه، لباس و نور)، زهرا خلیلیان (دستیار اول و برنامهریز)، الینا امیدی (دستیار دوم)، نازنینزهرا قهرایی (دستیار سوم و مدیر صحنه)، محمد مزروعی (منشی صحنه و روابط عمومی)، محمد رهنما (مدیر تولید)، متین تدریس حسنی (مدیر اجرا)، محمدمهدی کباریه و حسین بهرامی (دستیاران صحنه)، مینا شهبازی (طراح گرافیک)، حمید رضوی (ساخت و اجرای دکور)، سعید مؤذنی (گریم)، فاطمه رهنما، سارا محمدی، لیلا رهنما و کبرا رهنما (دوخت لباس)، رضا امینی (عکاس)، لیلا قنادیان (تیزر)، زهرا خلیلیان و شیدا میرزایی (فضای مجازی)، مریم قدسیه (مشاور رسانه)، مهسا کیانی (روابط عمومی و گیشه) و پارسا شاهچراغی (گیشه).
انتهای پیام
نظرات